ruhsat devrini veremedim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba arkadaşlar;

Eski motosikletimi genç bir arkadaşa satmıştım. Lakin hem zaten motosikleti ucuza hemde taksitle verdim. hemde acil ihtiyaç duyacağı ekipmanları cüzi bir bedelle verdim.

Öncelikle çocuk temizce bir genç. ben zamanında alırken zaten elper abi bana uygun bir bedelle vermişti onu da iki taksit yapmıştı o zaman :)
mecburen bizde aynısını yaptık.

Lakin alan arkadaşa motosikletin devrini veremedim bir türlü. bir kaç kez söyledim, telefon açtım, mesaj çektim ama arkadaş durumdan çok tedirgin değil bilse kendisi de tedirgin olurdu aslında.

zaten sanırım daha alacak bir miktar para var, bir de ruhsatı aktaramadım canım sıkılıyor. tekrar tekrar aramak da istemiyorum. hem mal satıp hem niye peşinde koşayım, zaten vaktim yok.

ne önerirsiniz ne yapabilirim. çocuğa durumun aciliyetini aktaramıyorum. bir şekilde anlamıyor.
çalıntı diye ihbar etmeyi de kendime yakıştıramam.

siz ne önerirsiniz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Çalıntı ihbarı yapacam diye tehdit et :p

git al motoru altından, satışı yapınca verirsin...olayın ciddiyetini de anlamış olur kardeşimiz :queen:

adresi belliyse noterden ihtarname çekmek en mantıklı çözüm. ileride sıkıntılı bi durum olursa en azından motorun zilyetliğinin sizde olmadığını ispatlar.

motoru park ettiği yerden al
ne de olsa motor halen yasal olarak senin
ruhsatı devretmeden de vermezsin
motoru almaktan vazgeçerse de yeni müşteri bulana kadar parayı iade etme

malesef bazen millete iyilik yaramıyor

ben yeni bir motor alıyorum.
bugün adamla görüştük.kapora hikayesi falan.salı noter satışını alacam.
adam ben ruhsatta ismini görmessem vermem motoru diyor.bakın noter satışı değil.
dayı manyakmısın sen diyorum.ben bi kere kazık yedim bi daha yemem diyor.
bende temiz bi gencim:p
yani alır satarken bu şekilde sağlmacı olmak gerekiyor...

motoru park ettiği yerden al
ne de olsa motor halen yasal olarak senin
ruhsatı devretmeden de vermezsin
motoru almaktan vazgeçerse de yeni müşteri bulana kadar parayı iade etme

malesef bazen millete iyilik yaramıyor

:cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat:

Herkesin yazdığını tekrarlamış olacağım ama yine de yazayım;
Git ver parasını geri, motorunu al gel. Sonradan başına çok büyük dert açabilir, keşke demektense bırak biraz canı yansın...
Motor bu sonuçta, gereğini yerine getirmiyorsa binmesin, noter ihtarnamesi falan işe yaramayacaktır. Baktın vermiyor motoru, ısrar ediyor, hemen çalıntı ihbarı yap, bu işler çok ciddi işler...

@huceyn;
senin durum da enteresanmış, noter satışı yapıldı mı iş bitmiştir, satılan mal teslim edilir. satan abi ciddi paranoyakmış, ben olsam ağırlımı koyardım...

bencede çalıntı ilanı cıkarttırım falan de arkadaşa derhal alsın üstüne..

Sadece noter satışıyla iş bitmiyor.Eğer motorun üstünde bir haciz varsa vergi dairesinde çıkmasa trafik şubede çıkabiliyor.Tecrübeyle sabittir.

Alım satım işleminde SADECE BABANIZA VE KARDEŞİNİZE GÜVENİN:) Yine tecrübeyle sabittir.

Noter satışını yapmıştım motorumu sattım,motoru sattığım adam ruhsatı üstüne almadan trafikte adamın biriyle tartışmış.Savcılıktan beni çağırdılar,hakkımda birine hakaret ve tehdit etmişim diye suç duyurusunda bulunulmuş.Gittim ifade verdim,noter satışını gösterdim ve sıyırdım Allah a şükür.Yani noterden satış veya alış yaptım diye rahat etmeyin,yine tecrübeyle sabittir....:)
Allah emanet olun

Merhaba arkadaşlar;

Eski motosikletimi genç bir arkadaşa satmıştım. Lakin hem zaten motosikleti ucuza hemde taksitle verdim. hemde acil ihtiyaç duyacağı ekipmanları cüzi bir bedelle verdim.

Öncelikle çocuk temizce bir genç. ben zamanında alırken zaten elper abi bana uygun bir bedelle vermişti onu da iki taksit yapmıştı o zaman :)
mecburen bizde aynısını yaptık.

Lakin alan arkadaşa motosikletin devrini veremedim bir türlü. bir kaç kez söyledim, telefon açtım, mesaj çektim ama arkadaş durumdan çok tedirgin değil bilse kendisi de tedirgin olurdu aslında.

zaten sanırım daha alacak bir miktar para var, bir de ruhsatı aktaramadım canım sıkılıyor. tekrar tekrar aramak da istemiyorum. hem mal satıp hem niye peşinde koşayım, zaten vaktim yok.

ne önerirsiniz ne yapabilirim. çocuğa durumun aciliyetini aktaramıyorum. bir şekilde anlamıyor.
çalıntı diye ihbar etmeyi de kendime yakıştıramam.

siz ne önerirsiniz?

aynen bende bi temiz cocuga motorumu sattım 1 sene fln oldu hala üstüne almadı ses soluk yok peşindende koşucak degilim.anlıcan sen sağ ben selamet :)

Çalıntı ihbarı yaparak motoru bağlatma yolunu unut
çalmadıgını ispatlarsa dava senden yana döner ki zamanında almış oldugum bir araba sonucu ruhsat sahibi bu duruma düşerek 5-6 sene adliyelerde gezdi
bence motoruna bin çek kapının altına en mantıklısı bu.

sizin anlayışınız çok güzel ama şunuda düşünün şu sıralar çocuk birine çarpıp kaçsa durum direk size intikal eder.güzellikle anlamıyorsa başka bi şekilde halletmeniz gerekir bence.gerekirse çalıntı ihbarı vererek.

Araç alırken de satarken de anahtar ile parayı noterde değiştokuş ederim. Satıcıysam varsın geç veya ucuza satılsın , Alıcıysam varsın istediğim aracı alamayayım. Bunu her zaman prensip edinmeli.

Bizim burada birisi hapse girdi, adamın sattığı ama satışını vermediği araba ile kız kaçırmışlar bir kişi de yaralanmış. Plakadan adını adresini bulup içeri tıktılar. Hadi anlat bakalım bu durumda derdini !!!!!!!....

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
bi defa noter satışından sonraki 1 ay içinde gidip yeni ruhsatı çıkarmak zorunda yeni alıcı. anladığı kadarıyla bu süreyi çoktan geçirmiş olduğundan bugün gitse ruhsat işlemine başlasa sağlam bi ceza yiyecek, haberi olsun...

motor dısardaysa git plakasini sök binemesin :D hemen arar seni abi plakasi yok bunun die eğer olmaz dersen ihtarname çek gitsin :cherry:

adresi belliyse noterden ihtarname çekmek en mantıklı çözüm. ileride sıkıntılı bi durum olursa en azından motorun zilyetliğinin sizde olmadığını ispatlar.

kesin yöntem budur..
çalıntı dersen çocuk sana para verdiğini şahitle felan kanıtlarsa yalan yere suç teşgilden sana kamu davası açılır. hatta çocuk tazminat açsa kazanır .

en temizi benim borcum var hacizlik diceksin motor adıma kayıtlı bunu elinden alırlar de...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar