Ruhsat alma işi

Merhabalar... Mondial 125 kt aldım. Noterden Üstüme aldkm yalnız ehliyet yok sadece bağda Filan sürüyorum çok nadiren Trafiğe giriyorum. Ruhsat işi nasıl olucak acaba ya bi anlatır mısınız? Satarken filan olmaz diye ruhsatı almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

noter satış belgesi ile ilk sigortaya gidiyorsunuz sonra trafiğe gidiliyor diye biliyorum belki yanlışım vardır

satıcıdan aldığın fatura ve ödenmiş ötv makbuzları ile emniyet müdürlüğü trafik şubeden randevu alıp gidiyorsun. orda harçları verdikten sonra ruhsatını ve plaka için bir makbuz alıyorsun bu kadar. sonra da şöförler odasından plakanı 20 lira karşılığı bastırıyorsun.

10 ekim 2014 de ruhsat aldım, bilgilerim günceldir
0km motor için yapılacak işlemler ve yanında tutarlarını verdim arkadaşlar;
1) satıcıdan aldığınız fatura ve ötv makbuzu şarttır.
2) zorunlu trafik sigortası yaptırılır.
2) şöförler ve esnaflar odasına yukarı belgelerle gidilir ve dosya oluşturulur. 11,50TL
3) odadan alınan dosya bağlı olduğunuz trafik şubesine götürülür. Öncesinde e randevu almanız lazım.
4) trafikte en az bi gün sonrasına gel derler. Sonrasında gittiğinde dosyan ve ruhsatın hazırdır. Tescil ve ruhsat belgesi ücretlerini ödersin. 170TL
5) ruhsatınla birlikte söförler ve esnaflar odasına verilmek üzere sevk belgesi gibi bişii verirler.odada plakını basıp hemen verirler, işlemlerin bitmiştir. 15TL
Kolay gelsin

satışı aldın sigortasını yaptırıyosun 1 ay içinde evine yolluyolar istersen randevu alıp kendin erkende alabilirsinde geçici belgenin 1 ay süresi var zaten ptt ile evine yolluyolar sigortanı yaptırdıysan

2 elde ıvır zıvır yok.

Noter satış belgesi ile git sigortanı yaptır. Adresine ruhsatını yollarlar beklemek istemezsen, sigortanı yaptırdıktan sonra gidip trafikden alabilirsin ruhsatını, ehliyetin olup olmaması önemli deil.

Sigorta yapmıyorlarmış ehliyet filan olmadığı için

Son düzenleme:
Notere gitmedinizmi satışı üzerinize almadınızmı ? Plaka varsa trafiğe çıkmış o araç sigorta yaptırmassanız sıkıntı ilerde sigorta yaptırmaya kalkarsanız sigorta fiyatları yüksek çıkar

ehliyetin olmasına gerek yok her türlü şeyi yaptırtabilirsin motosikletim babamın üzerinde onun a2 ehliyeti yok ama ruhsat ve sigorta çıkartabildi :D

Kim diyor ehliyet yok diye sigorta yapmıyoruz diye, öyle saçma şey olmaz ben sigortacıyım, öyle bir uygulama yok, onu diyen acentenin kapısından geçmeyin birdaha, ama şunu söyliyim, ehliyetiniz olmadan yaptırdığınız, sigortanın da size bi faydası yok o yüzden ehliyetinizide mutlaka alın.

Ehliyetsiz adama devlet noter tarafından alış-satış işlemi yapacak , sigorta şirketi sigorta yapmayacak. Billur mu geçiyorsunuz ? Adam mı seçiyorsunuz? ::ranntign

Noter satışı ile evrak üstünde her ne kadar motor sizin üzerinizde gözükmüyor görünsede,alım işlemlerini yaptırmanız lazım.Üzerinize almanın ehliyetle alakası yoktur.Sigorta dahil her işlemi yapmaları gerekir,yapıyorlarda.Sigorta,vergi,fenni muayene ve trafik cezaları her ne kadar motorun ilk sahibine tebliğ edilsede,noter satış evrağı olduğu için motor sahibinin itirazı neticesinde mahkeme tüm olumsuz durumları size ödetir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar