- Motosikleti
- Motoru satıldı...
Sırf şu sebeplerden dolayı para toplayabildiğim zaman ne motor alsam diye bakınıyorumAslında kokuya marka değil de model bazında bakmak lazım. Cf'nin de 650 Mt modeliyle Deneme tahtası- Erkin Yeşil Moğolistan'a gitmişti. Şu an da 450 Mt modeliyle uzak bir yerlerde ama itin, kopuğun eline geçen 250 Sr, 450 Sr modellerinde kullanım tarzından kaynaklı motoru kucağa alan çok. Bajaj bulgur pilavı gibi evet nispeten az sorun çıkarıyor ve yedek parçası bol ama tatsız, tuzsuz, tipsiz motorlarla piyasada. Bajaj'ın en üst segment motorları Dominar 400 bile bence Cf Moto ile çok farklı kulvarlarda. Voge şu an güzel gidiyor ama onlarda da yedek parça pahalı diye biliyorum. Örneğin 525 Dsx'in hava filtresi 1383 TL, ben kendi motorumda Hiflo kullanıyorum, geçen ay 580 TL ödedim. Yine 525 Dsx için yağ filtresini 1107 TL'ye satıyorlar, ben geçen ay Khan filtreye 270 TL ödedim. Voge'de biraz daha uzun km'ler yapan kullanıcılara ihtiyaç var, hele bir 50-60.000 km'leri geçsinler, daha sağlıklı yorumlarız.
Cb250 düşünüyorum tek silindirden dolayı çekinceliyim
Nk250 bakıyorum sıfırı ucuz diye hem tek silindir olması hem de parça fiyatının yüksek olmasından çekinceliyim.
Mt25 bakıyorum çoğunun ön teker 15000 arka teker 60000 km de oluyor
En sonunda gidicem motor almaktan vazgeçicem.
Genciz diye biraz atik motor arıyorum, satışı zor olmasın diye bakıyorum, altımda oyuncak gibi durmasın diye bakıyorum ancak kafamda deli sorular hala bi karar veremedim.