RS200 vs Voge 250RR vs RKS 250R

Motosikleti
Motoru satıldı...
Aslında kokuya marka değil de model bazında bakmak lazım. Cf'nin de 650 Mt modeliyle Deneme tahtası- Erkin Yeşil Moğolistan'a gitmişti. Şu an da 450 Mt modeliyle uzak bir yerlerde ama itin, kopuğun eline geçen 250 Sr, 450 Sr modellerinde kullanım tarzından kaynaklı motoru kucağa alan çok. Bajaj bulgur pilavı gibi evet nispeten az sorun çıkarıyor ve yedek parçası bol ama tatsız, tuzsuz, tipsiz motorlarla piyasada. Bajaj'ın en üst segment motorları Dominar 400 bile bence Cf Moto ile çok farklı kulvarlarda. Voge şu an güzel gidiyor ama onlarda da yedek parça pahalı diye biliyorum. Örneğin 525 Dsx'in hava filtresi 1383 TL, ben kendi motorumda Hiflo kullanıyorum, geçen ay 580 TL ödedim. Yine 525 Dsx için yağ filtresini 1107 TL'ye satıyorlar, ben geçen ay Khan filtreye 270 TL ödedim. Voge'de biraz daha uzun km'ler yapan kullanıcılara ihtiyaç var, hele bir 50-60.000 km'leri geçsinler, daha sağlıklı yorumlarız.
Sırf şu sebeplerden dolayı para toplayabildiğim zaman ne motor alsam diye bakınıyorum
Cb250 düşünüyorum tek silindirden dolayı çekinceliyim
Nk250 bakıyorum sıfırı ucuz diye hem tek silindir olması hem de parça fiyatının yüksek olmasından çekinceliyim.
Mt25 bakıyorum çoğunun ön teker 15000 arka teker 60000 km de oluyor
En sonunda gidicem motor almaktan vazgeçicem.
Genciz diye biraz atik motor arıyorum, satışı zor olmasın diye bakıyorum, altımda oyuncak gibi durmasın diye bakıyorum ancak kafamda deli sorular hala bi karar veremedim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sırf şu sebeplerden dolayı para toplayabildiğim zaman ne motor alsam diye bakınıyorum
Cb250 düşünüyorum tek silindirden dolayı çekinceliyim
Nk250 bakıyorum sıfırı ucuz diye hem tek silindir olması hem de parça fiyatının yüksek olmasından çekinceliyim.
Mt25 bakıyorum çoğunun ön teker 15000 arka teker 60000 km de oluyor
En sonunda gidicem motor almaktan vazgeçicem.
Genciz diye biraz atik motor arıyorum, satışı zor olmasın diye bakıyorum, altımda oyuncak gibi durmasın diye bakıyorum ancak kafamda deli sorular hala bi karar veremedim.
Motor tecrübeni bilemiyorum ama standart 250 cc tek silindir bir motor bile trafikte elektrikliler hariç pek çok arabadan daha hızlı kalkıp 100 km hıza ulaşıyor. Motorda çoğumuzu keyiflendiren top speedden ziyade gazı açtığında seni arkaya itip yüzünü güldürecek kadar ivmelenen atik motorlar. Sen bence ince eleyip sık dokuma, al bir şeyler. Almadığın her an sürmekten kopuyorsun. İmkanın neye yetiyorsa Hintli, Çinli, Japon, Alman düşünme al bir şeyler. Sıfır motor iyidir her zaman, lakin motorunu aldığında da FB ve WP gruplarına katıl, hangi parça nereden bulunur, muadil ürünler nelerdir, hangi usta iyidir hangi usta şebektir öğren. Motoruna hakim olduktan sonra bakım işleri çok kolay.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Motor tecrübeni bilemiyorum ama standart 250 cc tek silindir bir motor bile trafikte elektrikliler hariç pek çok arabadan daha hızlı kalkıp 100 km hıza ulaşıyor. Motorda çoğumuzu keyiflendiren top speedden ziyade gazı açtığında seni arkaya itip yüzünü güldürecek kadar ivmelenen atik motorlar. Sen bence ince eleyip sık dokuma, al bir şeyler. Almadığın her an sürmekten kopuyorsun. İmkanın neye yetiyorsa Hintli, Çinli, Japon, Alman düşünme al bir şeyler. Sıfır motor iyidir her zaman, lakin motorunu aldığında da FB ve WP gruplarına katıl, hangi parça nereden bulunur, muadil ürünler nelerdir, hangi usta iyidir hangi usta şebektir öğren. Motoruna hakim olduktan sonra bakım işleri çok kolay.
Beni tek silindir olması şundan korkutuyor şuanki motorumda tek silindir, belki bu motorun özelindedir ancak motor kulaklarının titreşim kaynaklı gevşemesinden dolayı kulakçıklar kırıldı, yürümesinde sorun olmasada bu durum canımı sıkıyor.
yoksa elim anahtar tutuyor bakımlarını vs yapabilirim bi bloğu açamam onun dışında gerekirse karenaj falan değiştirebilirim.
benim bir diğer isteğimde haftada bir yada iki haftada bir şehirdışına yola çıkacağım takribi 100 km gibi bir yol, yolda giderken beni yolda bırakmaması ve titreşimin nispeten az olması.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Beni tek silindir olması şundan korkutuyor şuanki motorumda tek silindir, belki bu motorun özelindedir ancak motor kulaklarının titreşim kaynaklı gevşemesinden dolayı kulakçıklar kırıldı, yürümesinde sorun olmasada bu durum canımı sıkıyor.
yoksa elim anahtar tutuyor bakımlarını vs yapabilirim bi bloğu açamam onun dışında gerekirse karenaj falan değiştirebilirim.
benim bir diğer isteğimde haftada bir yada iki haftada bir şehirdışına yola çıkacağım takribi 100 km gibi bir yol, yolda giderken beni yolda bırakmaması ve titreşimin nispeten az olması.
Motor kulaklarının kırılmasını ilk defa sizden duyuyorum, muhtemelen münferit bir olay. Bu arada çift silindir titremiyor diye bir şey yok, inanmıyorsanız size motorumu bir tur vereyim :) Ben geçmişte Sym Wolf 250 ile çapkınlık ayağına ayda 2 kere İstanbul'dan Ankara'ya, 2 defa da İstanbul'dan İzmir'e gelirdim. 6000 devir 6. vites ve 110 km hızla çok tatlı yolculuklar yapmıştım. Şehir dışı gezileriniz için düşünmeniz gereken en önemli şey motor kuvvetinden ziyade rüzgardan korunma olsun.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Motor kulaklarının kırılmasını ilk defa sizden duyuyorum, muhtemelen münferit bir olay. Bu arada çift silindir titremiyor diye bir şey yok, inanmıyorsanız size motorumu bir tur vereyim :) Ben geçmişte Sym Wolf 250 ile çapkınlık ayağına ayda 2 kere İstanbul'dan Ankara'ya, 2 defa da İstanbul'dan İzmir'e gelirdim. 6000 devir 6. vites ve 110 km hızla çok tatlı yolculuklar yapmıştım. Şehir dışı gezileriniz için düşünmeniz gereken en önemli şey motor kuvvetinden ziyade rüzgardan korunma olsun.
Çift silindirde titriyor daha önce abim sağolsun R25'e binmiştim ancak bazı tek silindirler gibi hissetmiyordum titreşimi beni çok rahatsız etmemişti.
Rüzgar konusunda da rüzgarla tatlı bir ilişkimiz var ara ara yorsa da seviyorum rüzgar yemeyi :)
Sonuçta yıllardır motor üstündesiniz ben daha yeni yetmeyim :D Sonuçta 18 yaşındayım, 1 senedir motora biniyorum.
o yüzden herkesin fikri benim için çok değerli.
Şuanki motorumuda değiştirmek istememin sebebi hem boyumla çok orantısız kalıyor hem de sabit ortalama 90 ile gidiyor olmam 90'a yavaş demiyorum ancak sollama gibi mevzularda istenmeyen durumlar yaşansın istemiyorum.
Kışlık ekipmanım var o yüzden rüzgardan çok az etkileniyorum kışın.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Çift silindirde titriyor daha önce abim sağolsun R25'e binmiştim ancak bazı tek silindirler gibi hissetmiyordum titreşimi beni çok rahatsız etmemişti.
Rüzgar konusunda da rüzgarla tatlı bir ilişkimiz var ara ara yorsa da seviyorum rüzgar yemeyi :)
Sonuçta yıllardır motor üstündesiniz ben daha yeni yetmeyim :D Sonuçta 18 yaşındayım, 1 senedir motora biniyorum.
o yüzden herkesin fikri benim için çok değerli.
Şuanki motorumuda değiştirmek istememin sebebi hem boyumla çok orantısız kalıyor hem de sabit ortalama 90 ile gidiyor olmam 90'a yavaş demiyorum ancak sollama gibi mevzularda istenmeyen durumlar yaşansın istemiyorum.
Kışlık ekipmanım var o yüzden rüzgardan çok az etkileniyorum kışın.
İnanın 250 cc tek silindir, 25 bg bir makine bile bir kaç ay size uçak kullanıyormuş hissi verecektir. Siz alın bir şeyler ve vurun kendinizi yollara. Ben bile ne motor alsam diye sahibinden'e daldığımda saatlerce içinden çıkamıyorum, namussuz motorların hepsi güzel, hepsi benlik.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS125
150bin bütçem var az kullanılmış ikinci el motor almak istiyorum gönül ister ki japon alayım ama bütçe el vermiyor. Bajaj, Voge, RKS arasından hangisini tavsiye edersiniz? RKS'nin piyasası bana daha iyi geldi ama devamlı yeni model çıkarttıkları için geri duruyorum. Voge markasının da Çin'in Alman'ı diyorlar ama arkasında Yuki var o yüzden bi tık geri durdum, ancak motosikletin ilginç şekilde hafif ve abs tcs olması cezbetti. Parça fiyatları uygunsa düşünebileceğim marka olur. RS200 vs Voge 250RR vs RKS 250R hangisini tavsiye edersiniz?
Henüz 100k km yi doldurmuş çinli görmedim ama ns200 çok gördüm. Şahsen 3-4 yıldır ülkede olan firmalarla 14-15 yıldır piyasada olan markaları kıyaslamazdım bile. NS ile RS aynı motor bloğunu kullanıyor, kuryeler özellikle ns200 e biniyor çünkü motorun çıkarabileceği belli başlı sorunlar var bunlarda açıkçası göz ardı edilebilecek sorunlar. 15-20K km ye geldiğinde traktör gibi çalışan çinli alacağıma tipsiz suratsız hintliye binerim. Ayrıyeten bajaj ktm nin 700cc altı motorlarını kendi üretiyor , yani rc390 da alsan sonuç olarak bajaj kalitesinden bir farkı olmayacaktır. Ha sen ben şekil olsun parçasını 1-2 ay beklerim diyorsan voge rks ye göre bir tık daha kaliteli diyorlar.

Motosikleti
Motoru satıldı...
İnanın 250 cc tek silindir, 25 bg bir makine bile bir kaç ay size uçak kullanıyormuş hissi verecektir. Siz alın bir şeyler ve vurun kendinizi yollara. Ben bile ne motor alsam diye sahibinden'e daldığımda saatlerce içinden çıkamıyorum, namussuz motorların hepsi güzel, hepsi benlik.
Sport Touring ve ve supersportlara hastayım ancak SuperSport'tan bel fıtığı sebebiyle vazgeçtim bu yüzden Naked'a döndüm
250Nk'larda kampanyalar oluyor o yüzden sıcak bakıyorum ancak çin olması beni geriyor
ns200 desem fiyatları aldı başını gitti
Cb250r'ın sıfırı yok
Cl250 hoşuma gidiyor
belki 450Nk denk gelir kısmet olursa onu düşünebilirim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sport Touring ve ve supersportlara hastayım ancak SuperSport'tan bel fıtığı sebebiyle vazgeçtim bu yüzden Naked'a döndüm
250Nk'larda kampanyalar oluyor o yüzden sıcak bakıyorum ancak çin olması beni geriyor
ns200 desem fiyatları aldı başını gitti
Cb250r'ın sıfırı yok
Cl250 hoşuma gidiyor
belki 450Nk denk gelir kısmet olursa onu düşünebilirim.
Bütçenize bağlı olarak belki daha kalbur üstü bir Japon bulabilirsiniz. Sadece sıfır motorlara odaklanmayın.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Henüz 100k km yi doldurmuş çinli görmedim ama ns200 çok gördüm. Şahsen 3-4 yıldır ülkede olan firmalarla 14-15 yıldır piyasada olan markaları kıyaslamazdım bile. NS ile RS aynı motor bloğunu kullanıyor, kuryeler özellikle ns200 e biniyor çünkü motorun çıkarabileceği belli başlı sorunlar var bunlarda açıkçası göz ardı edilebilecek sorunlar. 15-20K km ye geldiğinde traktör gibi çalışan çinli alacağıma tipsiz suratsız hintliye binerim. Ayrıyeten bajaj ktm nin 700cc altı motorlarını kendi üretiyor , yani rc390 da alsan sonuç olarak bajaj kalitesinden bir farkı olmayacaktır. Ha sen ben şekil olsun parçasını 1-2 ay beklerim diyorsan voge rks ye göre bir tık daha kaliteli diyorlar.
Rksden kesinlikle uzak dururum Qj'nin kendi kalitesini öldürdü, Arkadaşımda QJ Srk125S var Abs var blok sağlam parça kalitesi iyi, bide rks olanına bakayım dedim montaj hataları var parçaları daha dandik abs olan modeldeki absyi kaldırmışlar gibi gibi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bütçenize bağlı olarak belki daha kalbur üstü bir Japon bulabilirsiniz. Sadece sıfır motorlara odaklanmayın.
Asıl isteğim japon ama 150-200 bin civarı olanların %90'ının canını alarak kullanıyorlar japon bozulmaz mantığıyla, ondan dolayı çekincelerim var 2. ele hiçbir zaman soğuk bakmıyorum ancak aldığım gibi de saçma bir sebepten masraf çıkartsın istemiyorum, ağır bakım olsun lastik olsun gocunmadan para yatırırım, gider Metzeller takarım Mitas Sport Force takarım, Rosso II takarım ama saçma sebepten şase parçası kırılsın, yada sensör arızası vs olsun istemiyorum.
Yoksa benimde hayalim Güzel bir Triumph Tiger Sport 900,Tracer9,S1000XR/RR ancak hayaller gerçekler diye bir senaryo maalesefki var.
Yada en yakın hgedef olarak Makyajlı 2020 kasa Mt25 var.

Son düzenleme:
Motosikleti
Bajaj Pulsar NS125
Rksden kesinlikle uzak dururum Qj'nin kendi kalitesini öldürdü, Arkadaşımda QJ Srk125S var Abs var blok sağlam parça kalitesi iyi, bide rks olanına bakayım dedim montaj hataları var parçaları daha dandik abs olan modeldeki absyi kaldırmışlar gibi gibi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Asıl isteğim japon ama 150-200 bin civarı olanların %90'ının canını alarak kullanıyorlar japon bozulmaz mantığıyla ondan dolayı çekincelerim var.
Rks125r ın gidişi deli gibi, yazılım ve ufak bir dişli oynamasıyla çok rahat 140 gören motor ancak parça kalitesi ve güvenilirliği tartışılır.
o fiyatlara maalesef temiz japon 125lik harici çok zor bulunur.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Rks125r ın gidişi deli gibi, yazılım ve ufak bir dişli oynamasıyla çok rahat 140 gören motor ancak parça kalitesi ve güvenilirliği tartışılır.
o fiyatlara maalesef temiz japon 125lik harici çok zor bulunur.
Blok direk QJ'nin olduğundan gidişleri aynı, ilk elden ikisinin de parça kalitesini deneyimleme şansım olduğundan rksye bulaşmam.
İşte japonların fiyatları çok yüksek ki cc yükseltmek istediğimden mecburen çin yada hinte yöneliyorum.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS125
Blok direk QJ'nin olduğundan gidişleri aynı, ilk elden ikisinin de parça kalitesini deneyimleme şansım olduğundan rksye bulaşmam.
İşte japonların fiyatları çok yüksek ki cc yükseltmek istediğimden mecburen çin yada hinte yöneliyorum.
Valla hocam o fiyat bandında bana sorarsanız crf250 gibi motorlara yönelirim. Soran olursa enduro yapıyorum, tek teker için aldım falan dersin :D

Motosikleti
Motoru satıldı...
Valla hocam o fiyat bandında bana sorarsanız crf250 gibi motorlara yönelirim. Soran olursa enduro yapıyorum, tek teker için aldım falan dersin :D
Crflere bende baktım da artçıyı bozarmı o kafamı karıştırdı, yoksa listemde olan bir motordu.
Kız arkadaşım var arkada acıdan kıvransın istemem yani 😆

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçenlerde Kırklareli'de köfte turundan sonra dönüşte izmirden gelen Memcos48 arkadaşla Babaeski - Lüleburgaz arası E5 üzerinde opet'de mola vermiştik. Biz oradayken bir dominar250 vardı, eleman Bulgaristan'dan geliyormuş o motorla. 250cc, tamam çok aman aman hızlı gitmiyor ama o yolları gayet de güzel gidip geliyormuş. Bajaj çinlilere göre biraz daha hallice, aman en iyisi olsun motor diye bekleyene kadar alın bir tane, 125cc motordan soran elbet güzel gelecektir. Varsın R25 gibi gitmesin.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Crflere bende baktım da artçıyı bozarmı o kafamı karıştırdı, yoksa listemde olan bir motordu.
Kız arkadaşım var arkada acıdan kıvransın istemem yani 😆
Artçı olacaksa crf olmaz ama vstrom 250 çok güzel olur. Uçup kaçmasın daha iyi artçı korkmaz hem artçı konforu da çok iyi, hem de japon. Temizleri ikinci elde çok uçan kaçan genç motoru değil diye ucuza bulunabilir. Zaten bu motoru sürenler r25 tayfası gibi motorun canına okuyan tayfa olmadığı için daha düzgün kullanılmış olur.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Artçı olacaksa crf olmaz ama vstrom 250 çok güzel olur. Uçup kaçmasın daha iyi artçı korkmaz hem artçı konforu da çok iyi, hem de japon. Temizleri ikinci elde çok uçan kaçan genç motoru değil diye ucuza bulunabilir. Zaten bu motoru sürenler r25 tayfası gibi motorun canına okuyan tayfa olmadığı için daha düzgün kullanılmış olur.
Vstrom olabilir gaga pek görüntü olarak tercihim olmasada bu fiyata daha iyisini bulamam.
Kısmet olurda benimkini 60'a elden çıkarabilirsem kış piyasasında bi vstrom 250 alabilirim.
Biraz oynarım üstünde az biraz genç işine benzetirim kısmetse uzun süreler kullanırım çünkü ufak makina değil altımda oyuncak gibi durmaz :) .
1.84 boyunda motorda tek dezavantajı bu herhalde naked makinalar oyuncak gibi duruyor.
Herkese fikirleri için tekrardan teşekkürler bu gidişle bende Köfte tayfaya katılacağım gibi duruyor :D

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar