RS200 Lastik Önerisi

Motosikleti
2025 RS200
Merhabalar, RS200 motoruma lastik almak istiyorum, 4000 kilometreye yakındır fabrika çıkışı lastikleri kullanıyorum ve az daha kötü duruma düşeceğim bir olay yaşadım. Değiştirme zamanı gelmiş gibi. Anlas Tournee Sport ile Michelin Pilot Street arasında kaldım. Bu motoru 4 mevsim kullanmak istiyorum, işe gidip gelirken kullanıyorum. Tabi ki çok kötü havalarda sürmeyeceğim ama hafif yağmurlu havalarda sürmeye devam etmek istiyorum. Hangi lastiği önerirsiniz? Ayrıca genişliği 1 boy yükseltmek nasıldır? Artısı eksisi nedir? Ön ve arka normalde 100/80/17 ve 130/70/17 boyutlarında ben 110/80/17 ve 140/70/17 düşündüm. Nasıldır?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS125
Merhabalar, RS200 motoruma lastik almak istiyorum, 4000 kilometreye yakındır fabrika çıkışı lastikleri kullanıyorum ve az daha kötü duruma düşeceğim bir olay yaşadım. Değiştirme zamanı gelmiş gibi. Anlas Tournee Sport ile Michelin Pilot Street arasında kaldım. Bu motoru 4 mevsim kullanmak istiyorum, işe gidip gelirken kullanıyorum. Tabi ki çok kötü havalarda sürmeyeceğim ama hafif yağmurlu havalarda sürmeye devam etmek istiyorum. Hangi lastiği önerirsiniz? Ayrıca genişliği 1 boy yükseltmek nasıldır? Artısı eksisi nedir? Ön ve arka normalde 100/80/17 ve 130/70/17 boyutlarında ben 110/80/17 ve 140/70/17 düşündüm. Nasıldır?
Orijinal lastikleri gerçek manada naylon olduğundan dolayı en ufak bozuk yolda kendini salıyor, bende yakın zamanda pirelli angel citylerle değiştirdim ancak spor kullanacaksınız rosso2/rosso sport lara bakmanızı öneririm

Önerdiğin bu iki lastik için iyi konuşmuyorlar. Özellikle kullanıcılar ıslak zeminde sapıtıyor diyorlar. Pulsar için iyi lastik seçeneği pek yok. Kış için sadece winter grip 2 için çok iyi diyorlar ama yaz için yaşadığın coğrafyaya göre değiştirmek gerekebiliyor muş. Genelde mc50 iyi derler ama olur da alırsan dikkat et benimki gibi anormal çıkmasın :)

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Orijinal lastikleri gerçek manada naylon olduğundan dolayı en ufak bozuk yolda kendini salıyor, bende yakın zamanda pirelli angel citylerle değiştirdim ancak spor kullanacaksınız rosso2/rosso sport lara bakmanızı öneririm
Sorma benim motorun üstündekiler yeni üretim fabrika çıkış olmasına rağmen (servisteki arkadaşlar eski üretim mrf lastiklerin bunlardan da kötü olduğunu söylemişti.) canım Ankara'mın yokuşların ve bazı virajların asfaltlarını arabalar kaymasın diye yolu komple çizmişler bu tırtıklı/bozuk zeminlerde bile g*tü başı ayrı oynuyor lastiklerin. Yanlışlıkla mıcıra falan girsek kesin devrildik. İlk bütçe ayırabildiğim esnada değiştireceğim bu çöp lastikleri.

Motosikleti
2025 RS200
Rosso sport'u da düşünmeye başladım, yapmur performansı görünüşüne göre çok iyi diyorlar, malzeme kalitesi yüzünden ıslak zeminde de tutuyormuş. Peki boyut büyütmek hakkında yorumunuz var mı? Orijinal boyutlar kalsın mı?

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Anlas Tournee Sportlar biraz ısınmak istiyor, ısındı mı kuru yolda kolay kolay kaymıyor. Motoru yatırıp viraj kovalayacaksan bilmiyorum gerçi. Babam balığa giderken tam anlamıyla ralli yapıyor ama hem motor hemde bizimkiler eve sağlam geldi. Benim Apaçiyle öyle arkanın hafiflediğini aman aman ne oluyoruz diye hissettiğim bir an var orada da zaten lastikleri daha ısıtmadan tam gaz açıp körden gelen otobüsün önünden kaçmak için oldu, hani daha 100 metre bile gitmeden. Gerçi ben asfalttan çok kaldırım taşında sürüyorum, asfaltta daha bile güzel hissettiriyor. Benimkiler ebatlardan dolayı radyal değil, radyal lastik alabilirsen daha iyi olur.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS125
Sorma benim motorun üstündekiler yeni üretim fabrika çıkış olmasına rağmen (servisteki arkadaşlar eski üretim mrf lastiklerin bunlardan da kötü olduğunu söylemişti.) canım Ankara'mın yokuşların ve bazı virajların asfaltlarını arabalar kaymasın diye yolu komple çizmişler bu tırtıklı/bozuk zeminlerde bile g*tü başı ayrı oynuyor lastiklerin. Yanlışlıkla mıcıra falan girsek kesin devrildik. İlk bütçe ayırabildiğim esnada değiştireceğim bu çöp lastikleri.
aynen öyle, ankaranın yokuşlarında arka frene bastığım anda arka direk yanıma geliyordu şimdi hiç ses soluk yok 30 km/h nin altında direk zımba gibi durduruyor motoru. Değiştirmenizi tavsiye ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Rosso sport'u da düşünmeye başladım, yapmur performansı görünüşüne göre çok iyi diyorlar, malzeme kalitesi yüzünden ıslak zeminde de tutuyormuş. Peki boyut büyütmek hakkında yorumunuz var mı? Orijinal boyutlar kalsın mı?
O motora en fazla 140 ebat takılabilir şahsen. Zaten yakıt tüketimini arttıracağı gibi tork ve ara hızlanmayıda azaltıcaktır. Eğer ben keyif adamıyım biraz daha konforlu olsun top speed ve roll ile işim yok derseniz 110/70/17 - 140/70/17 (r25 ebatları) takılabilir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar