RS200 için zincir dişli seti önerisi

Motorumun yağ ve 30.000 bakımını yaptırıcam bir yandan da zincir dişli değiştirilmesi gerekiyordu onu değiştiricem fakat internette 900 TL'ye de var 2.900 TL'ye de açıkçası hangisini seçeceğimi bilemedim. 900 TL olan SFR ve hemen kopar, bacağını götürür falan yorumları gördüm tedirgin oldum. Marka olarak hangi marka ne kadar iyidir bilmiyorum öneriniz ve markanın iyi kötü açıklamasını yapmanızı bekliyorum abiler kardeşler.

https://www.bajajyedekparcalari.com/bajaj-pulsar-rs200-on-ve-arka-disli-zincir-seti.html

https://www.kalyoncumotor.com/urun/bajaj-pulsar-rs-200-sfr-oringli-zincir-disli-seti

Önceki motorum ns200'de 30bin küsür km kadar 2 adet sfr zincir eskitmiştim, şimdiki motorum Dominarda da 35küsür bin km'dir 3. SFR'mi kullanıyorum(yeni taktım 3.yü, motor 47bin civarı), bacağımı koparmadı. Bir sfr 520H zincir kötü koşullarda 10bin km, azıcık iyi bakarsanız 15bin km gidiyor(otomatik zincir yağlama vs olursa daha da uzun olabilir).

SFR'nin kodları var, 520H(520HO, O harfi burda Oringli olduğunu belirtiyor) olanını alın, 520V(520VO) olanı da işinizi görür ancak dayanımı(plaka kalınlığı) azıcık daha az, ama 200cc motor için gayet de yeterlidir. Ben şu anda 520H satan satıcının ...ştluğu yüzünden 520V kullanıyorum.

Dişli olarak da yerli dişli üreticileri var, ARMAN DİŞLİ'ye bir bakın derim, üretici ile irtibata geçin. Ya da internette alışveriş istelerinde arman dişliyi aratın, motorunuza uygun farklı diş sayılarında arman markasının üretimi dişlileri göreceksiniz.
Arman dişli hakkında forumdan bir başlık: LINK

Son düzenleme:
Önceki motorum ns200'de 30bin küsür km kadar 2 adet sfr zincir eskitmiştim, şimdiki motorum Dominarda da 35küsür bin km'dir 3. SFR'mi kullanıyorum(yeni taktım 3.yü, motor 47bin civarı), bacağımı koparmadı. Bir sfr 520H zincir kötü koşullarda 10bin km, azıcık iyi bakarsanız 15bin km gidiyor(otomatik zincir yağlama vs olursa daha da uzun olabilir).

SFR'nin kodları var, 520H(520HO, O harfi burda Oringli olduğunu belirtiyor) olanını alın, 520V(520VO) olanı da işinizi görür ancak dayanımı(plaka kalınlığı) azıcık daha az, ama 200cc motor için gayet de yeterlidir. Ben şu anda 520H satan satıcının ...ştluğu yüzünden 520V kullanıyorum.

Dişli olarak da yerli dişli üreticileri var, ARMAN DİŞLİ'ye bir bakın derim, üretici ile irtibata geçin. Ya da internette alışveriş istelerinde arman dişliyi aratın, motorunuza uygun farklı diş sayılarında arman markasının üretimi dişlileri göreceksiniz.
Arman dişli hakkında forumdan bir başlık: LINK

Cevabınız için teşekkürler hocam attığım kalyoncu linkindeki 520HO yani sizin dediğiniz model. Fakat onda zaten dişli de geliyor ekstradan dediğiniz siteden dişli almaya gerek var mı?

Did'nin çok fazla sahtesi var. RK zincir dişli seti al, kafan rahat etsin. En son ne zaman gerdiğimi hatırlamıyorum bile.

Cevabınız için teşekkürler hocam attığım kalyoncu linkindeki 520HO yani sizin dediğiniz model. Fakat onda zaten dişli de geliyor ekstradan dediğiniz siteden dişli almaya gerek var mı?
Linkleri inceleMEmiştim.
rs dişlilerindeki diş sayısı ve zincirdeki bakla sayısıyla ns200'dekiler farklı sanırım(ns'te bakla sayısı 108'di diye hatırlıyorum).
Kalyoncu motordaki dişlilerin diş sayısı sizin orjinaldeki gibi ise tabi ki alınıp kullanılabilir(performans ya da rahatlık için diş sayısı artırılmış ya da azaltılmış dişliler olabiliyor, diş sayısına dikkat edin. Örneğin dominarda orjinali ön 15t, arka 45t. Motoru rahatlatmak/vites aralarını uzatmak için bunu 16t45t olarak ya da 15t43t olarak değiştirebiliyorlar ).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar