Temiz olan, fiyatları da uygun olan 2 örnek verdim. Bir motor temizse, fiyatı uygunsa, mevki olarak ta Karsda değilse, ama aylardır ilanda duruyorsa demek ki satılmamış.
12500 tl'ye sıfırı alınan, 2016 model 6 bin km'de hatasız motor 9500 liradan satılığa çıkıyor ve yine de satılamıyorsa, durup bir düşünmek gerekir.
Elime bir şey geçmeyecek, ikinci el piyasası var mı yok mu bu kıstasa göre belirlenir. 2-3 adet gerçekten temiz, modelli, km'si düşük, fiyatı uygun motor bulur ve satışa çıkma tarihlerine bakarsın.
Ben kendi fikrimi yazdım, çürütebiliyorsan çürütürsün. Öyle alıntı yapıp atarlanmak ile motorun piyasası canlı olmuyor maalesef. Takip et ilanları, bak hatta sana yardımcı olayım;
Fiyatı 10500 lira ile daha aşağısında olan tam 21 tane ilan var malum sitede ve bunların tarihleri 1 aydan daha eski. Zaten toplamda 53 tane (İKİNCİ EL)satılık ilanı var ve bunların 2 tanesi hasarlı, 1 tanesi de RS değil NS. Bunların 21 tanesi 1 aydan uzun zamandır satılık. Bu 21 tanenin en pahalısı 10500 tl. Yine bu 21 motorun 10 tanesi 2 ay veya daha uzun zamandır satılık. Bu 2 ay veya daha fazla zamandır satılık olan 10 moturun en pahalısı 10250 tl iken en ucuzu 9400 tl.
Bu basit istatistik ile, motorun ikinci eli zayıf demektir. Bunu sormuşlar, bunu söyledim. Piyasada 50 tane düzgün ikinci eli satılıkta olan motorun 21 tanesi şu mevsimde 1 aydan daha fazla zaman, sıfır bedeline göre uygun satılıyorsa, ve bu motorların km'si de düşükse, kimse kusura bakmasın. Siz kızacaksınız diye sizden korkacak değilim. Siz elinizdeki motorun ikinci el piyasasını düşürmek istemiyor olabilirsiniz, ama ben sizin şahsi motorunuzun geleceğini düşünerek değil reel verileri baz alarak konuşuyorum.
Arıza yazıp tavsiye isteyen kullanıcıya tavsiye verince elime bir şey geçmediği gibi, bu soruyu da cevaplayınca elime bir şey geçmeyecek. Ha diyorsan ki yukardaki veriler yanlış, sen arkadaşı aldatıyorsun, malum site buyur, incele, aksini kanıtla, gelip özür dilerim.
Öncelikle RS'in 2016 modelinin fiyatı 12.500 değil 11.750 tl. Yazın da 11.000 liraya satılıyordu. Yazın 11.000 liraya alınmış ve aylarca kullanılmış olan bir motosikletin kaç paraya satılmasını bekliyorsun acaba? Tabii ki 9000-10000 arası bir fiyat olacak. Yoksa millet az daha koyar sıfırını alır.
Dediğin yöntemle bakınca bütün motosiklet modellerinin 2. eli zayıf çıkıyor. Malum sitedeki bütün modellerde ilanların yarısı uzun süredir satılık. Uzun süre satılamayanların neden satılamadığıda ortada. Satıcı başta çok fazla fiyat koyuyor sonra yavaş yavaş düşürüyor. O örnek diye koyduğun ilanların fiyatları sürekli sabit değil satıcı isterse arttırıp azaltabiliyor.
Bak CBR250 nin de piyasası yokmuş bir senedir satamamış adam
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-daha-temizi-yok-extrali-garaj-motoru-276869781/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-bakmadan-gecme-314900646/detay
Hadi diyelim ki RS öyle bir motosiklet ki alanın elinde kalıyor kimse satamıyor. Peki bu durumda bu motosikletin 2. el fiyatının çok düşük olması gerekmez miydi? Neden düşük fiyatlı ilanlar göremiyorum? Herkes mi tok satıcı?