RS 200 Zırıltı Sesi

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar motorum henüz 26 km de fakat sanki deponun orda zırıltı sesi geliyor sanki böyle bir civata boşta sürekli titriyor gibi çogu kişiye sordum tek silindir 200 cc motorda normal diyorlar ama kafama takıldı aynı sorunu yaşayan varmı acaba ?

Hocam on takimdaki plasyik aksam vidaları sıkın. Bi iki yerden daha duymuştum.motor 0 büyük ihtimal gevsek bağlantı vardır. Bu locktite mi ne onu kullanabilirsiniz. Sağlam olur.

Motosikleti
Dominar 250
Denge sensörüdür benim adım zırır zırır zırırdarım.

cxe

Denge sensoru bahsettiginiz yerde ama RS'lerde o sorun yok. Yine de kronik denge sensoru sorununu bir kontrol ettirsen iyi olur. Makine daha yeni oldugu icin olabilir, bakimda genel bir kontrolden gececek

Yaygaracılar gelmeden cevaplayıp kaçayım;

RS'lerde denge sensörü sesi yok NS'lerin sorunu o. Büyük ihtimalle karenaj parçalarından biri titriyordur. Önce motoru çalıştırıp titreme sesinin çıktığı devirde tut. Sonra sırayla her parçaya dokunarak sesin hangi noktadan geldiğini bul. Plastik karenajlardan, debriyaj manetinden, göstergeden, aynalardan veya anahtarından ses geliyor olabilir. Sesin geldiği parçayı bulduktan sonra sorunu çözmek kolay.

Benimkinde de sol üst plastik parçalar birbirine çarpıyordu alyan anahtarıyla biraz gevşetip sıkınca düzeldi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yaygaracılar gelmeden cevaplayıp kaçayım;

RS'lerde denge sensörü sesi yok NS'lerin sorunu o. Büyük ihtimalle karenaj parçalarından biri titriyordur. Önce motoru çalıştırıp titreme sesinin çıktığı devirde tut. Sonra sırayla her parçaya dokunarak sesin hangi noktadan geldiğini bul. Plastik karenajlardan, debriyaj manetinden, göstergeden, aynalardan veya anahtarından ses geliyor olabilir. Sesin geldiği parçayı bulduktan sonra sorunu çözmek kolay.

Benimkinde de sol üst plastik parçalar birbirine çarpıyordu alyan anahtarıyla biraz gevşetip sıkınca düzeldi.

Teşekkür ederim umarım bulabilirim.

Merhabalar motorum henüz 26 km de fakat sanki deponun orda zırıltı sesi geliyor sanki böyle bir civata boşta sürekli titriyor gibi çogu kişiye sordum tek silindir 200 cc motorda normal diyorlar ama kafama takıldı aynı sorunu yaşayan varmı acaba ?

Bajaj dünyasına hoş geldin...Zırıltılara alışmalısın..

Yaklaşık 5 aydır var bende sıfır aldım ama hiç zırıltı felan denk gelmedim. Muhtemelen sıkılmamış bir civatadan geliyordur bence yan ayaklıkla boşa alıp çalıştırıp sesin kaynagını elınızle dokunarak bulursunuz dıye dusunuyorum

Pulsarla aynı motor muydu o? Pulsarcılar iyi biliyor o zırıltıyı :pr:

RS200'de denge sensörü zırıltısı olmayacağına inanmıyorum. Denge sensörü varsa zırıldar. Öteki türlü, sensör aynı şaseye bağlandığı yer aynı. Hiçbir fark olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar