Rs 200 subap kesmesi

Merhaba arkadaşlar geçen gün 120 ile giderken bi ses geldi motor stop etti ve bir daha çalışmadı.Servise çektik subap eksmesi dedi. bakımları zamanıda yapıldı 250de bi yağ değişti.Garantiye yollucaz dedi.Eğer garanti kapsamına girmezse yasal haklarım nelerdir? Nasıl kullanılır ?

Garanti kapsamına Girer.
Yasal hakkında tüketici mahkemesine(heyet değil) durumu yukarıdaki gibi açıklayarak dava açmaktır.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Arızayı kullanıcı hatasına bağlamazlarsa garantiye girmesi gerekli.Eğer girmezse gerekli evrakları toparlayarak tüketici hakları mahkemesine gidiyorsun ne kadar dava varsa açıyorsun.

Şafak gözün korkmasın seninki garantiden değişir burada önemli olan aynı arızayı tekrar yapmamasını ummak yaparsa sıkıntı.

Bakımların evrakları, sizde yoksa bile mahkeme talep eder servisten.

sizin yapmanız gereken kesinlikle hiçbişey imzalamamak ve garanti konusunda tatlı-sert ısrarcı olmak.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
ne gibi evrak toplamam lazım bilmiyorum

Motosikletin faturası,servis ile ilgili evraklar (ne zaman servise girdiği vb.),arızanın kullanıcı kaynaklığı olmadığına dair servis raporu vb..
Hangi durumda tam olarak hangi evrak lazım ben de tam bilmiyorum ama iş o duruma gelirse tüketici hakları mahkemesine danışıp fikir almak ta fayda var.

Daha önceden benim arkadaşın garantideki motosikleti aylar geçmesine rağmen tamir edememişlerdi.Arkadaş servise giriş çıkış zamanlarını,seviste ne kadar iş günü kaldığına dair evrakları toparlayıp mahkemeye sunmuştu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar