RS 200 hakkındaki görüşlerim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba Arkadaşlar ,
Öncelikle yaklaşık 2 hafta önce satın aldığım RS 200 motosiklet hakkında birçok mesaj geliyor. İşte artı ve eksileri neler gibisinden.
Bu motosikletle ilgilenen arkadaşları bilgilendirmek amacıyla 2 haftalık süreçte yaşadığım olumlu ve olumsuz bilgileri aktarayım.

OLUMLU YÖNLERİ
ABS sayesinde şükür 3 kazadan kurtuldum.ABS çok iyi çalışıyor ve sağlam
Titreşim hani var ama öyle ahım şahım bir titreşim yok.
İvmelenme ve sesi gerçekten çok iyi.
Yakıt şuan az yakıyor.
Kronik bir sorunu vs yok.
OLUMSUZ YÖNÜ
Boyum 190 olduğu için aynalardan kollarımı bükmeden çok göremiyorum.
Selesi boyuma uygun ama boyunuz eğer kısaysa ayaklarınız yere yetmeyebilir.
Üzerindeki lastikler iğrenç ötesi.
Arka freni kullanmıyorum ama birkaç denemelik dokundum yok gibi birşeydi.

Birde 150 70 17 lastik taktım bugün daha sağlam oldu yere basması bile güven verdi. Virajlarda felan aman demeden altımda motor kaçacak demeden girebildim. Güç olarak öyle ahım şahım bir fark olmadı zaten rodajda o nedenle pek basmıyorum ama bu lastik hakkındada konuya ileriki günlerde kendi görüşlerimi yazacağım.

Lastiği taktıktan sonra güven ve amarsitör daha yumuşadı ve daha konforlu hale geldi diyebilirim şimdilik.
Birde ön lastik ince kaldığı için uyumsuz kaldı öne kaç takabilirim bu konudada fikirlerinizi paylaşırsam sevinirim.

Sorularınız olursa yine burdan sorabilirsiniz. İleriki zamanda koruma takozu takacağım.

MkQzdg.jpg

QQ5kVZ.jpg

XdGnPk.jpg

by1OBb.jpg

Hayırlı olsun.
Arka freni kullanmamanın sonuçları ağır olabilir. Boş alanda kombine fren çalışmanızı öneririm.

Hayırlı olsun.
Arka freni kullanmamanın sonuçları ağır olabilir. Boş alanda kombine fren çalışmanızı öneririm.

Valla hocam arka freni yok gibi birşey ilk bakımda göstercem yani abansam bile azcık tutuyor. Daha önceki cbr 125 Rdede ön freni kullanıyordum ordan alışkanlık kaldı arka freni kullanmamak ama ilk bakımındn sonra kombine kullanacağım. Zaten öndeki ABS sıkınca arka frendede hissedilir kombine freni hissediyorum o nedenle gerek duymuyorum .Teşekkür ederim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Valla hocam arka freni yok gibi birşey ilk bakımda göstercem yani abansam bile azcık tutuyor. Daha önceki cbr 125 Rdede ön freni kullanıyordum ordan alışkanlık kaldı arka freni kullanmamak ama ilk bakımındn sonra kombine kullanacağım. Zaten öndeki ABS sıkınca arka frendede hissedilir kombine freni hissediyorum o nedenle gerek duymuyorum .Teşekkür ederim.

bu tip motorların hepsinde aynıdır ddurum yük önde olduğu için arkaya binmiyor gibi sen yine combine fren yapmayı öğren işin kötü yanı sen cbr felan alırsan abs yok :D banko yatırırsın motoru :D

Kombine freni yok, arkada ABS yok ki zaten.

Kombine freni yok, arkada ABS yok ki zaten.

Arkada abs yok ama önü sıktığım zaman arkanında hafif sıkıldığını kendim hissebiliyorum hocam. hani bende ilk başta bu olaya inanmadım ama gerçekten öyle ön freni sıktığımda arka freninde kendini sıktığını hissediyorum hatta motosikleti standa alıp yine yaptım arkada yavaşlıyor enteresan ama öyle.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:09 ----------

bu tip motorların hepsinde aynıdır ddurum yük önde olduğu için arkaya binmiyor gibi sen yine combine fren yapmayı öğren işin kötü yanı sen cbr felan alırsan abs yok :D banko yatırırsın motoru :D
daha önceki motosikletimde cbr idi 5 yıl kullandım şükür yatırma sorunum olmamıştı. kombineyi onda kullanırdım genelde.

Bu öotorda 10k kmdeyim. Güzel gidiyor ama hayatının en ölümcül hatasını yapmışsın 150 lastik yaparak.Umarım kazasız gidersin. 130 motora 150 yapacak ne yaşadın bilmiyorum.JANT GENİŞLETMEDEN LASTİK GENİŞLETÖEK KAÇINILMAZ SORUNLARA SEBEP OLUR

Bu öotorda 10k kmdeyim. Güzel gidiyor ama hayatının en ölümcül hatasını yapmışsın 150 lastik yaparak.Umarım kazasız gidersin. 130 motora 150 yapacak ne yaşadın bilmiyorum.JANT GENİŞLETMEDEN LASTİK GENİŞLETÖEK KAÇINILMAZ SORUNLARA SEBEP OLUR

Kullandığım lastik zaten 17 inç jant için üzerindeki jantta 17 inç Bir fark göremedim performans olarak ama daha güvenli oturaklı oldu motosiklet diyebilirim. Zira aynı ccye sahip ve aynı lastiğe sahip motosikletlerde mevcut. Ölümcül hata derken konuyu pek anlayamadım :)

Kullandığım lastik zaten 17 inç jant için üzerindeki jantta 17 inç Bir fark göremedim performans olarak ama daha güvenli oturaklı oldu motosiklet diyebilirim. Zira aynı ccye sahip ve aynı lastiğe sahip motosikletlerde mevcut. Ölümcül hata derken konuyu pek anlayamadım :)

jantın 17 '' olması çapını belirliyor dostum. Biz her nekadar daha kalın lastik yere teması daha çok olur diye üşünsek te virajlarda aslında lastikler ne kadar ebatta olursa olsun virajda lastik ebadı büyüyor .Üzeirndeki yükten dolayı temas ettiği alan genişliyor. 130 ebat çanta 150 takarsan 2 şey olur.Ya cantın çapı belli olduğundna yumurta olur sivrileşir dolayısıyla düzlükte dengeyi yitirirsin.ya da yanlara doğru bombeleşir viraja hiç giremezsin.Her türlü sistem bozulur.Benim önerim orjinal ebat

Her jantın genişliğine uygun bir lastik ölçüsü var. Uygun ölçüden daha büyük veya daha küçük bir lastik takarsan virajda lastiğin tutuşu azalır. Lastiğin büyümesi daha çok problem çünkü kenarlar fazla yuvarlanıyor.

Mersin İl Temsilcisi
Kalın teker, virajlarda daha zor yatar ve normal viraja yatma gücünden daha fazla ekstra güce gerek duyarak sizi yorar. Tekerin kalınlığı değil, kalitesi ve psikolojik rahatlamadir sizin hissettiğimiz.
Ayrıca, arka fren yavaşlamak ve ön fren durmak içindir. Daha fazla Araştırıp, pratik yapınız..
Bu işler alışkanlık degil, doğru kullanımla oluşup, gelişir...

O kadar mühendis çalışsın didinsin hesaplasın. Siz daha büyüğünü takıp "oldu" deyin. Oldu gibi hissettirsede olmuş mudur sizce? Doğru mu? Bu kadar insan boşa mı hesaplamış.

O kadar mühendis çalışsın didinsin hesaplasın. Siz daha büyüğünü takıp "oldu" deyin. Oldu gibi hissettirsede olmuş mudur sizce? Doğru mu? Bu kadar insan boşa mı hesaplamış.

Bunu yazacağınızı biliyordum ama başta belirtmedim arkadaşımda çift dunlop varmış ön arkaya onu takıcam yarın :)

30 kadar motor sahibi olan bir insan 2 haftada abs sayesinde 3 kazadan nasil kurtulur hissedemiyorum...

30 kadar motor sahibi olan bir insan 2 haftada abs sayesinde 3 kazadan nasil kurtulur hissedemiyorum...

Kim oluyorsunuzda size birşeyler kanıtlamam gerekiyor bende bunu anlamadım. Konuyu açtım size mantıksız geliyorsa yazmazsınız olur biter. Konuya yorum yapma zorunluluğu yok. Evet 30 küsür motosiklet geçti elimden ama 2 haftada abs ile 3 kazadan kurtuldum. Abs yok diye abanmıyordum ama artık abanıyor dilediğim anda duruyorum.

Bak arkadas, buraya gelip sıkıp sıkıp gidiyosunuz, bilmeyen adamda inaniyo, yalan yanlis bilgiler vermeyin artik. Ayrica o motosiklette kombine fren sistemi bulunmuyor. Bi tavsiyemde lastiklerinin ikisinide ayni markanin ayni deseninden fabrika boyutlarinda baska birseyle degistirmen. Kolay gelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar