Royal enfield hakkında düşünceleriniz

Motosikleti
Triumph Trident 660
NOT- METİN TAM OLARAK TEKNİK BİLGİ İÇERMİYOR TAMAMİYLE DUYUM ÜZERİNE BİR METİNDİR
Cruiser önerilerde sözlük abilerimiz bu markayı öneriyor.
Bütçe ve kalite olarak tam bir fp ürünü gibi.
Bu tarzın keyif işi olduğununda bilincindeyiz.
Dezavantajlarında ise piyasası ağır olabilir.
Yedek parça servis kısmını bilmiyorum.
Hunter 350 modelleri 200-250 bin tl aralığında. Acaba kaçmak istersek kaçabilir miyiz hantal kalıyor mu ?
üst modellerde ise 650 cc ler var Onların torkuda yeterli gelebilir.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bobber'a benzeyen modelleri daha çok hoşuma gidiyor

• Beğen
Tepkiler: Vom
6 aylık ehliyet sahibi, 4 aylık sürücüyüm, hunter 350 ile başladım, 2500 km kısa mesafe yaptım. yani full+full tecrübesiz biriyim, ona göre oku:D

Kampanyası vardı yılbaşında, araştırmaya başladım.
Amerika'da, İngiltere'de oturan adamlar adına forum açıp dergi falan çıkarıyolarsa vardır bi bildikleri dedim. Sonuçta bunlar istese belki bi yamaha, bi honda falan alabilecek adamlar. Sınıfında hafifti, ideal yükseklikteydi ve başlangıç için öneriliyordu
Neyse, aldıktan sonra daha da sevdim. Herkes beğendi, sesi güzelmiş falan dediler.
Distribütör arkasında durursa bence iyi bir seçim, fiyat-performans ürünü diyebilirim.
Yavaş da değil hızlı da en fazla 120 yaptım. Bence yeteri kadar atik.
Malımı övmüyorum, çünkü satmayı düşünmüyorum. onunla ilgili planlarım var ;)
zaten 2. eli yok, en azından benim modelde. ben bunu yeni olmasına bağlıyorum biraz.
yavaş yavaş yollarda görülürse ilgi artacaktır.(şahsi gözlemim; bizim ülkede adv ve racing fetişi var, bu modeller çok tutmuyor.)
parçası pahalı değil mi bilmiyorum diğerlerinin fiyatlarından haberim yok sen karar ver motor koruma barı 6bin tlydi yılbaşında.
alacaksan tripper denen naneye ekstra ödeme, bi halta aramıyor. yazılım devi herifler çalışmayan yazılım yapmışlar:D
ve gelelim asıl noktaya, motor ucuz pahalı, gider mi gitmez mi diye seçilmemeli ilk başta;
benim tarzım bu mu diye seçilir, sonra sırayla fiyatına, işletme masraflarına vs bakılır.
aklıma geleni garışık guruşuk yazdım kusura bakma.
selametle:D(hep bu lafı yazmak istemişimdir)

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bugün işe giderken ışıklarda yanımda durdu, beraber kalktık. Tipi gerçekten çok çok güzel bir makine. Sesi falan da güzel. Sesinden anladığım kadarıyla oldukça düşük devirli çalışıyor. Günün birinde hanım motora binmek isterse alabilirim.

Motosikleti
Triumph Trident 660
6 aylık ehliyet sahibi, 4 aylık sürücüyüm, hunter 350 ile başladım, 2500 km kısa mesafe yaptım. yani full+full tecrübesiz biriyim, ona göre oku:D

Kampanyası vardı yılbaşında, araştırmaya başladım.
Amerika'da, İngiltere'de oturan adamlar adına forum açıp dergi falan çıkarıyolarsa vardır bi bildikleri dedim. Sonuçta bunlar istese belki bi yamaha, bi honda falan alabilecek adamlar. Sınıfında hafifti, ideal yükseklikteydi ve başlangıç için öneriliyordu
Neyse, aldıktan sonra daha da sevdim. Herkes beğendi, sesi güzelmiş falan dediler.
Distribütör arkasında durursa bence iyi bir seçim, fiyat-performans ürünü diyebilirim.
Yavaş da değil hızlı da en fazla 120 yaptım. Bence yeteri kadar atik.
Malımı övmüyorum, çünkü satmayı düşünmüyorum. onunla ilgili planlarım var ;)
zaten 2. eli yok, en azından benim modelde. ben bunu yeni olmasına bağlıyorum biraz.
yavaş yavaş yollarda görülürse ilgi artacaktır.(şahsi gözlemim; bizim ülkede adv ve racing fetişi var, bu modeller çok tutmuyor.)
parçası pahalı değil mi bilmiyorum diğerlerinin fiyatlarından haberim yok sen karar ver motor koruma barı 6bin tlydi yılbaşında.
alacaksan tripper denen naneye ekstra ödeme, bi halta aramıyor. yazılım devi herifler çalışmayan yazılım yapmışlar:D
ve gelelim asıl noktaya, motor ucuz pahalı, gider mi gitmez mi diye seçilmemeli ilk başta;
benim tarzım bu mu diye seçilir, sonra sırayla fiyatına, işletme masraflarına vs bakılır.
aklıma geleni garışık guruşuk yazdım kusura bakma.
selametle:D(hep bu lafı yazmak istemişimdir)
Hunterin tipi commuteri andırıyor meteor 350 daha çok hoşuma gidiyor, aslında ben tam bir bobbercıyım 😆.
Hayırlı olsun bu arada tekeriniz düz bassın

Motosikleti
sattık :(
Getiren distribütörün bir iki yıla getirmeyi bırakacağı ile alakalı dedikodu duymuştum sağlam bir kaynaktan ama belli olmaz tabii. 350 likler maalesef hız açısından çok limitli, 650 liklere bakmak iyi bir seçenek olur, tip olarak da cruisera daha yakınlar. Şehirler arası yol yapmam sadece şehiriçi kullanacağım diyorsanız o zaman 350likler makul, elbette her motosiklet ile şehirler arası yol yapılabilir fakat sollamalarda problem yaşayabilirsiniz. Meteor 350 ye bakıyorsanız 2024 modellerde sadece yeşil ve kırmızı vardı siyahların hepsi bitmiş. Parça kalitesi olarak fena değil motor bloğuda sağlam. Satıp yükseğe geçmek isterim bir iki yıla diyorsanız o iş biraz zor olur 2.eli şu an çok yok markanın çoğu modelinin yeni gelmesinden mütevellit.

RE bence güzel bir giriş yaptı Türkiye pazarına. Çok köklü bir firma. Avrupa'da ve Amerika'da azımsanmayacak bir kullanıcı kitlesi var. Bizim gibi motosiklet kültürü olan bir ülkeye biraz geç geldi bence. RE'nin motorları en az Japon'lar kadar dayanıklıdır diye düşünüyorum, Türkiye'deki servis kalitesi ne düzeyde bilemiyorum ama RE'nin bir standardı vardır ve bunu uygulatır diye düşünüyorum. Bence tek olumsuz yanı şu anda fiyatları çok arttırmışlar. Yine bazı modellerinin fiyatları idare eder ama o fiyat bantlarına çıkınca alternatifler de artıyor.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
En az bajaj, kymco vb markalar gibi servis ağına sahip olmadıkca ilerleyen dönemlerde yedek parca ve servis problemi yaşayacağını düşündüğüm markadır.

Motosikleti
D400
Severim, 5 beygir daha fazla olsa alırdım.
350cc 20 beygir motor. Hizlanmalar çok yavaş.

royal enfield'ın üretimi 1970'lerde son buldu.Jawa gibi Royal enfield'da Hindistan'da rağbet görünce önce markanın isim hakkını ,montaj hattı daha sonra üretim hattı satın alındı.Hindistan'lı Royal enfield alıyor olduğunuzu bilerek yola çıkın.Çünkü hindistan üretimi eski jawaları bir süre kullandım,Türkiye'de de satışı bir dönem yapılmış.Malzeme kalitesi olarak orijinal jawa'dan kötüydü.Meraklısı olsam eski bir bsa veya royal enfield alırdım.

Yaklaşık 1 yıldır RE Himalayan kullanıyorum. Sizin baktığınız modellerle aynı tip değil, aynı şasi ya da motoru kullanmıyor ama yine de makinadan son derece memnun olduğumu söylemeliyim.

Servisten ilgi, alaka, işçilik vb. anlamında memnunum fakat fiyatları çok yüksek. Aksesuarlar da çok pahalıya satılıyor.

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
Hunter 350 yi alıp 7 ay kadar keyifle garajda tuttum ara sıra kullandım. İlana koydum, ilandaki en üst fiyatlara yakın bir rakamdan 2 haftada sattım.
Alınır keyifle kullanılır. Malzeme ve teknik kalitesi ortalamanın 2 tık üzerinde bir markadır.

Hunter 350 yi alıp 7 ay kadar keyifle garajda tuttum ara sıra kullandım. İlana koydum, ilandaki en üst fiyatlara yakın bir rakamdan 2 haftada sattım.
Alınır keyifle kullanılır. Malzeme ve teknik kalitesi ortalamanın 2 tık üzerinde bir markadır.
Meşhur titreşimini ve şanzımanın problemlerini çözmüşler mi ?

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
yedek parça ve servis bilgisi net mi?

düşüncem üstte. Al-bin-git motosikletlerinden bir tanesidir, gerisi yok ama.

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
Meşhur titreşimini ve şanzımanın problemlerini çözmüşler mi ?
Titreşimin net hissedildiği bir devir yok açıkçası. Ancak motor bölümü sonuçta tek silindir. 4 silindirli yamaha xj6n bazı devirlerde o kadar rahatsız ediyordu ki mesela şimdi hatırladım 😁
Hunter 350 için kullanıcılardan vites sorunu ile ilgili geri dönüş yoktu hiç.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Dezavantajlarında ise piyasası ağır olabilir.
Yedek parça servis kısmını bilmiyorum.
Hunter 350 modelleri 200-250 bin tl aralığında. Acaba kaçmak istersek kaçabilir miyiz hantal kalıyor mu ?
üst modellerde ise 650 cc ler var Onların torkuda yeterli gelebilir.
18 yıllık motosiklet kullanıcısıyım. Şu resimdeki modelin tıpkısının aynısını 2500 kilometredir kullanmaktayım.
2024-Royal-Enfield-Classic-350-Signals-Marsh-Grey.jpg

Piyasası ağır.
Kendisi de ağır.
Servisi bulunduğum şehirde var(dı). Yedek parça ihtiyacım olmadı henüz.
Klasik motosikletler genelde insanı farklı şekillerde tatmin eder. Teknik veriler bir naked kadar önemli olmayabilir.
Eski bir motosiklet kullanıyorsunuz gibi hissettiriyor. Sesi müthiş. Çok ilgi çekiyor.
350cc lerin hepsi 21 hp ancak tork müthiş. Genel olarak düşük devirli fazla devir çevirmeyen bir motor bloğu.
Kaçmaktan kasıt tam olarak nedir bilemiyorum ama şunu söyleyeyim; sahip olduğum diğer motosiklet 270+ hızlara çıkabiliyor ama ben bunu daha çok kullanıyorum günlük olarak. Uzun mesafe kullanmayacaksam büyüğüne hiç binmiyorum bile. 21 hp ile şimdiye kadar şuradan kaçamadım dediğim olmadı ama dediğim gibi kaçmak var kaçmak var.

Motosikleti
Triumph Trident 660
18 yıllık motosiklet kullanıcısıyım. Şu resimdeki modelin tıpkısının aynısını 2500 kilometredir kullanmaktayım.
2024-Royal-Enfield-Classic-350-Signals-Marsh-Grey.jpg

Piyasası ağır.
Kendisi de ağır.
Servisi bulunduğum şehirde var(dı). Yedek parça ihtiyacım olmadı henüz.
Klasik motosikletler genelde insanı farklı şekillerde tatmin eder. Teknik veriler bir naked kadar önemli olmayabilir.
Eski bir motosiklet kullanıyorsunuz gibi hissettiriyor. Sesi müthiş. Çok ilgi çekiyor.
350cc lerin hepsi 21 hp ancak tork müthiş. Genel olarak düşük devirli fazla devir çevirmeyen bir motor bloğu.
Kaçmaktan kasıt tam olarak nedir bilemiyorum ama şunu söyleyeyim; sahip olduğum diğer motosiklet 270+ hızlara çıkabiliyor ama ben bunu daha çok kullanıyorum günlük olarak. Uzun mesafe kullanmayacaksam büyüğüne hiç binmiyorum bile. 21 hp ile şimdiye kadar şuradan kaçamadım dediğim olmadı ama dediğim gibi kaçmak var kaçmak var.
Entry için teşekkürler, kaçmak dediğim aslında 100 km hıza çabuk ulaşabilmek. Derdim hız değil sadece elinin altında güç olması.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar