Rosso 2 lastik ömrü?

Merhabalar,

140 arka rosso 2 lastigim 9 bin km de tamamen tükendi. Sehir ici günlük kullanıldı.
Önce yanaklarda catlamalar daha sonra orta bölümde iplere kadar indik.

Oncelikle sorum bu surede lastigin tukenmesi normal mi?

Ikincisi ipleri gozuken lastik kesinlikle kullanilamaz mi? Cunku yeni lastik gelene kadar 10 gun falan kullanmak durumundayim. Ancak cok riskli gozukuyor Dun bir sey yoktu 50 km gittim bugun iplere kadar acilmis.

Tesekkurler.

125r de bile 10 bin km dayanmadı. Tutuş çok iyi, ömür kısa maalesef. AEA hep bahsediyor lastik karşılaştırırken. Örnek olarak michelin pilotlar 20bin km kadar gidiyor ama kuru zeminde rosso kadar iyi değil.

Rosso 2 lastiğin çok yumuşak olduğu en fazla 10 bin km'de bittiği konuşulmuştu. Performanslı sürdüyseniz 9 bin gayet normal. Lastiği teorik olarak delinip patlayana kadar kullanabilirsiniz. Bence 50-60km hızları geçmeyin. Tabi o hızlardaki bir lastik patlamasında bile motoru dengede tutamayan insanlar var. Benim mesela 100'le giderken arka lastik gümledi gidon biraz yalpalasa da sağa çekip durmayı başardım.

Iyi bari ben cabuk bitti diye dusunmustum.
Peki sizce on lastigi degistirmeme gerek var mı?

Durum su sekilde bu arada;

E3WLEB.jpg

5YE0oD.jpg

Ön lastik dişleri arasında yükseltiler var ya lastik dişleri o seviyeye inene kadar lastik güvenle kullanılır. Tabiki devam edip ipleri çıkana kadar da kullanılabilir.

13000 km kullandım ben rosso 2 yine de ipleri çıkmadı :) sanırım biraz agresif kullanıyorsun

Azcık teker yak ve sonra şamatayı izle :bounce: tam o pozisyonda şu an lastiğin. Lastikleri değiştirme vaktin gelmiş, aynı kanaldan devam kış geliyor, yumuşak hamur şart.

Super Moderator
O yüzden ki önde mişlen arkada IRC kullanmak lazım

Bu bilgi yanlıştır, motosiklette birbirinden iki farklı desen kullanmak motosikletin gidişinden duruşuna kadar şaşırtır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:25 ----------

Iyi bari ben cabuk bitti diye dusunmustum.
Peki sizce on lastigi degistirmeme gerek var mı?
Mengünün dediği gibi aşaıdaki resimde göreceğin çentik her lastikte mevcuttur. Bu lastiğin güvenle kullanılabileceği seviyeyi işaret eder. Yine lastiği iplerine kadar kullanmak doğru olmamak ile birlikte günümüz şartlarında senin motosikletinde olduğu gibi görülür.

Bu arada doğru bir bilgi verelim yeri gelmişken, kafalarda lastik 3 bin gitti, lastik 5 bin gitti, ya da bu lastiği al 50 bin gider gibi ifadeler var ama doğrusu şu şekildedir.

1 Lastiğin kullanım ömrü 5 yıl, raf ömrü ile toplamda 10 Yıldır. Ya süresi geçince değişmesi gerekir, ya da lastiğin üzerindeki çentiğe kadar lastik aşınırsa değişir, bu arada 3 ya da 5 bin km yapmış olmanız ölçü değildir.

Bu işin bir standardı olmadığı için km ile ifade edilemez, ben hayvan gibi gaz açarken, diğer arkadaşın yumuşak gaz açması ve yumuşak sürüş stili iki lastik arasında dağlar kadar km farkına sebep olur.

nE9d41.png

Ayrıca arka lastik için dipnot. Lastiğin inceldiğini, delinmeye, yarılmaya çok çok müsait hale geldiğini göz ardı etmeyin, buna göre gaz açın.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Rosso lastik nedir sehir icinde?
Asfalt pis, bozuk, camur,su birikintisi,kot farki, cukur...vs rosso serisi duzgun guzel asfalt icindir.
Michelin, pirelli yada metzelerin on numara cadde lastikleri var, yurdum asfaltina uygun, motosikletinizin hacmine uygun, onlara bakin, hem daha uzun omurlu hem de stabil olmayan asfaltlsrimizds dis derinligi ve yapilari nedeni ile daha iyi yol tutarlar. Piste cikmiyor, yada yollarda cayir cayir gazlamiyorsaniz ki zaten gazlamayin, adam gibi bir cadde lastigi sizi rosso dan cok daha mutlu eder.

Bu güne kadarki değiştirdiğim tüm lastiklerim (araba-motor) jantın üzerinde durduğu yerde bayatlama ve sertleşme sebebiyle oldu.
Meğer ben ne kadar nayif davranıyormuşum elime geçen makinalara..
Duruma bak adam 250cc nin lastiğini ipe indirmiş.
Bende 700cc var 1 yıl sonra vakti gelecek ve yine aşınmadan sökecez janttan michelin pilotu.. :pale:

Rosso lastik nedir sehir icinde?
Asfalt pis, bozuk, camur,su birikintisi,kot farki, cukur...vs rosso serisi duzgun guzel asfalt icindir.
Michelin, pirelli yada metzelerin on numara cadde lastikleri var, yurdum asfaltina uygun, motosikletinizin hacmine uygun, onlara bakin, hem daha uzun omurlu hem de stabil olmayan asfaltlsrimizds dis derinligi ve yapilari nedeni ile daha iyi yol tutarlar. Piste cikmiyor, yada yollarda cayir cayir gazlamiyorsaniz ki zaten gazlamayin, adam gibi bir cadde lastigi sizi rosso dan cok daha mutlu eder.

yanlış bilgi.

rosso2 cadde lastiğidir
rossocorsa coğunlukla cadde yeryer pist kullanımı (yabancıların pist kültürü olduğu ve sürekli lastik değişimi yaptırmamak için üretilmiştir)
süpercorsa serileri pist içindir bundada sp serileri sanırım cadde de kullanıma uygundu yanlış olabilir araştırın yine,

kabaca bu şekilde dir yanlış bilgi vermeyin,

600f de 20 bin michelin pp2 kullandım ve 15bin küsür kmdir rosso2 kullanıyorum, şehir içinde ÖZELLİKLE rosso2 daha uygun, lastik ısınınca gazlamalı kullanımda 2 side aynı performansta.

Bende şu aralar rosso 2 alıcam fakat kışın 3 ay kadar brandayla motosiklet açık otoparkta yatıyor.
Kış şartlarında iç anadoluda motor dışarıda yatarken alacağım sıfır lastiğe etkisi olur mu?
Ömründen veya lastik kalitesinden yaz başında kayıp yaşar mıyım ?

250 cc bir motosiklette 9 bin km de biten arka lastik... Şaşırtıcı.
Yüksek hızlarda ''uzun süreler'' gittiyseniz veya lastik basıncı doğru değilse bu sonuç normal.
Ortalama bi sürüşle 9 bin km erken sayılabilir

Evet oldukça kısa, 9000km arka için normal gibi göründü.
Ancak sağladığı yol tutuş güvenliği sebebiyle kabul edilebilir bir bedel diye düşünmekteyim.

12500 oldu hala gideri var.
Mevsim orada sürekli yaz olduğu için olabilir.

Arkadaşım 15bin kullanmıştı. Ben de 15den aşağı kullanmam gibi duruyor.

Bende de orjinal 600rr arka lastiği 10000 kmde ipleri çıktı. Rosso corsa aldım herhalde 5 6 binde biter.
Bende bilgisi olan varsa şu soruyu sorayım, Lastiğe gazyağı veya wd40 gelmesi lastiğe zarar verir mi?

Bende de orjinal 600rr arka lastiği 10000 kmde ipleri çıktı. Rosso corsa aldım herhalde 5 6 binde biter.
Bende bilgisi olan varsa şu soruyu sorayım, Lastiğe gazyağı veya wd40 gelmesi lastiğe zarar verir mi?

Eger bahsettiginiz gazyagi ve wd40 urunleriyle lastik temizligi yapmak-lastik parlatmak ise evet lastige zarari vardir. Cunku bu urunler, ozellikle de wd40 icerisinde kimyasal bilesenler barindirdigindan lastigin az da olsa kavrulmasina ve sertlesmesine sebebiyet verecektir. Ama bahsettiginiz anlik bir dokulme,bulasma vs ise o bolgeyi guzelce silin yikayin, lastik bundan bir zarar gormez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar