Merhabalar.
Önümüzdeki hafta içinde motosikletime Pirelli Diablo Rosso 2 takmayı düşünüyordum. Motosikletin en keyifli yanının viraj almak olduğunun düşünmemden ötürü Rosso 2'den başka bir şey almam dedim kendime, fakat bazı yerlerde bu lastiğin kullanım ömrü hakkında okuduklarım "acaba?" dedirtti. 5 bin km'de bitiyor yazan var!
Bu lastiği almak için kendimi zorlayacağım biraz. Ama cidden 5 bin götürüyorsa değmez, en azından 15k götürmeli düşüncesindeyim. Aramızda bu lastiğin kullanım ömrü hakkında bilgisi olan var mı acaba, 15k götürür mü? Yoksa daha uzun ömürlü olduğu söylenen Michelin Pilot Street'den yana mı kullanmalıyım tercihimi?
Teşekkürler şimdiden :cat:
Başka marka alırsan da sonuç pek değişmeyecek.
Arka lastik 5000 de sizlere ömür.
Ön lastik 10 bin km idare ediyor ama bana sorarsan 7-8 binden sonra iyi çalışmıyor.
Ben yıllardır artık otomatiğe bağladım.
5 binde arka lastik, 10 binde takım olarak değiştiriyorum.
Sizin yöntemle benim 1.5 ayda bir arka lastik 3 ayda bir de ön lastik değiştirmem gerekir buda 1 yılda 8 arka 4 ön lastik demek. Bu lastiğin rosso 2 olduğunu varsayarsak ön lastik 4*430:1720TL Arka lastik 8*477:3816TL Toplamda:5536TL demek :sunny: Hocam siz ne işle meşguldünüz acaba :cherry:
Canım benim.
Bu işle ilgili bişey değil.
1.5 ayda lastik değiştirmem gerekirse değiştiririm
Fakat ne kazanırsam kazanayım o motoru almam ben.
Senede 2 takım lastik değiştiriyorum.
4 olursa bütçem kaldırmaz.
Kısaca bütçemizin kaldırdığı motosiklete binelim.
Valla parasına acımadım taktırdım. Canımdan kıymetli mi, bence değil. 1000cc lerde olduğu kadar çabuk bitmez bence 250 cc de. (çok agrasif kullanmazsan tabi)
Lastik sakız gibi, ayna gibi asfaltta bile virajda gram kayma yapmıyor. 1400km dir kullanıyorum, yok böyle bir lastik dedim. birkaç kez de beni kazadan kurtarmışlığı mevcut.
Benim şahsi fikrim 10bin km rahat çıkaracağı yönünde. Zamanla kullandıkça kesinleşecek kaç km gideceği. Biraz daha ekonomik olsun dersen michelin de alternatifi olabilir. Parası dışında bu lastiğin yol tutuşunu beğenmeyen görmedim, duymadım.
Ayrıca bu lastik doğrudan pist lastiği değil. Diablo Rosso Corsa ve Diablo Super Corsa modelleri tam pist lastiği. Diablo Rosso II ler ise hem yola hem piste uygun orta üstü seviyede bir lastik. Fazlada abartmaya da gerek yok Diablo Rosso II leri
http://www.motorcycleshop.ie/ekmps/shops/motorcycleshop/images/pirelli-diablo-rosso-2-[2]-2664-p.jpg