Roma'ya Motosiklet ile gitmek

Merhaba,

Mayıs ayında 3 aylığına Roma'ya eğitim görmeye (hafta içi mesai şeklinde çalışacağım bir üniversitede) gideceğim. Aylık 900 euro civarı bir bütçem olacak (hibe ve burslarla), buradan gitmeden de kenarı atıp ailemden de istersem bu miktarı arttırabilirim ama gerek yok gibi gözüküyor şimdilik. Gelelim motosiklet tarafına, önümdeki seçeneklerden ilki Ankara'dan uçağa binip motosikletsiz 3 ay geçirip uçakla dönmek. İkinci ise buradan çıkıp motosikletimle Yunanistan feribota binip Roma'ya kadar sürmek. İki durumu maddi olarak karşılaştırınca arada çok bir fark oluşmuyor. En büyük avantajım 3 ay Roma'da özgürce sürebilmem ve gezebilmem. İstediğim bölgede ucuza kalabilmem (motosikletle ulaşımı sağlayacağım için) vs. olacak. Uçakla gidip gelmek çok sancısız kafa rahat bir yöntem tabiki ama gençliğin verdiği heyecan da bir çılgınlık yap diyor. Sizlerin önerileri nedir nasıl bir yol izlemeliyim merak ediyorum. Orada 3 4 günlük bir kaçamak yapıp Alplerde motosiklet sürmek benim en büyük hayallerimdendi ama daha çok 30 35 yaşında ulaşmayı düşünmüştüm şimdi böyle bir şansım da oluştu. Gideceğim yerde mesai gibi çalışacak olsam da bir hafta sonu çalışmaya devam edip bir hafta sonra 4 gün tatil yapmamı sorun yapmayacak bir düzen olacak muhtemelen resmi bir mesai kavramı yok yani. O yüzden küçük tatil şansım olacak gibi gözüküyor. Tam da yaz ayları olacak , bir de roma zaten motosiklet şehri sayılabilecek bir yer. Ama elin memleketinde aklım bir de bizim düldülde olacak yok çalınacak mı yok ceza yer miyim gibi kaygılarım da yok değil. Tecrübesi olan abilerimden bakış açımı açabilecek her türlü öneriye açığım.
Buraya kadar okuduysanız teşekkürler,

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bari'ye kadar da roro seferi vardı sanki? Maksat orada araç olsun ise.

http://www.unroro.com.tr/ro-ro/tr/4/pendik-bari/1444

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:52 ----------

Yalnız orada Bajaj servisi yoktur, sıkıntı çıkarsa kalırsınız...

Hayatın insana neler getireceği belli olmaz tabiki eline geçen fırsatı değerlendir derim ben

Ben motosikletsiz gittim. Özellikle Alp dağlarının içinden geçerken neredeyse ağlayacaktım. Yapabiliyorsan motorla git. Ama İtalya’nın da yolları ve trafik düzeni çok mükemmel değil. Kuzey Avrupa ülkelerine göre vasat bile denebilir.

elinde böyle imkan var ve fiyat anlamında da çok bir fark yok diyorsan bence motorsiklet ile gitmen güzel bir tecrübe olur. diğer bir artı ise roma'yı motorun ile özgür şekilde gezebilmen olacak. bence hiç düşünme bile...
yolun açık olsun...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Gençsin yap bir çılgınlık.

Ama oralarda servis bulamayabilirsin. Yola çıkmadan önce motorun bakımlarını iyice hallet, en ufak bir sorun olmasın.
instagramda takip ettiğim, pulsar ile gezen bir çift vardı, balkanlardaki turlarında motorda sorun olmuştu da oralarda servisi olmadığından Türkiyeden parça gelip de tamir edilmesi sürecinde beklemişlerdi oldukları şehirde.

https://www.instagram.com/routeinfinite/

YOLA ÇIK!

Başlamadan önce tüm bakımları eksiksiz tamamla servise olası sorunları danış ona göre parçalarını değiştir. Yanına ekipman al.
Tamire elin yatkın mı? Yolda kaldığında kendi kendine halledebilecek misin?
Daha önce uzun yol tecrüben oldu mu? Olmadı ise Rotanın üzerindeki benzin istasyonlarını güzel hesaplaman gerekli.
Olur olmadık yere kamp atıp dinlenmen gerekebilir buna hazırlıklı olmalısın motorun için güvenlik sistemlerini sağlam tut.

Şuan da aklıma gelenler bu kadar, eline fırsat geçtiği an sürmeye başlamalısın yola çıkmaktan korkma her sorunun elbet ki bir çözümü bulunur.
Tekerine taş değmesin.

Ben daha önce motorla italya'ya gittim. En uygun yol. İstanbul-ipsala-igoumenitsa-brindisi ( feribot ile)- Roma. Bileti internetten filan almana gerek yok. igoumenitsa'dan alabilirsin. Open deck bileti alma perişan olursun. En iyisi airplane-seat denen geniş koltuklar. Green card sigorasını ipsalada yaptırabilirsin. Zaten toplam Istanbul'dan 1400 km yol. fazla abartacak bir şey yok. Gazla git

Son düzenleme:
motorla ditmek uçağa göre daha pahalı. ama avantajları pahabiçilemez.

sonuçta sen 3 ay orda kalcaksan tr plakalı motorunla. yeşil sigoreta yaptırman lazım. o da 3 aylık ücret 85 avro cuk (510 tl)

Super Moderator
Ben motosiklet ile Roma'ya gittim,

AFjS46.jpg

Motosiklet ağır ise, Roma şehir içi süremezsin, çok trafik ışığı ve yoğun trafiği var, yollarda arnavut kaldırımı, hiç keyifli değil, ben Skuter kiralamıştım Roma'da,

pkVgzH.png

Onun dışında Pass'lere çıkarım diyorsan buradan motosiklet ile gitmek çok daha keyifli olur, Yunandan Igoumenitsaya kadar 1100 km ( İstanbul- Merkez'den) Ben yaklaşık 14 saatte limana varmıştım, biraz hızlı gittim tabi.

Gece gemiye bindim, 150 euro felandi sanırım 2 kişi + motor. 10-11 saat sonra İtalya Brindisi'deydim. Oradan da aka aka, Amalfi, Salerno, Sorrento, Napoli, Floransa , Roma yürüdüm geçtim.

İtalya otobanları pahalı, ama kaçak göçek işleri yapanlar çok ben, ödedim geçtim, başıma iş gelirse uğraşmıyım dedim, 30 euro ödediğimde 20 euro ödediğim de oldu.

Bunları göz önünde bulundurun. Bunun dışında zaman probleminiz yok , ve uzun yol, tecrübeniz var ise, hiç kaçırmayın bu fırsatı.

Fj3IoJ.jpg

buradan motosiklet götürmek daha pahalıya gelir. atlayın uçağa gidin.

orada motor kiralarsınız, belki ikinci el bir şey satın alırsın.

buradan motosiklet götürmek daha pahalıya gelir. atlayın uçağa gidin.

orada motor kiralarsınız, belki ikinci el bir şey satın alırsın.

emanet malın canı burnunda derler hocam.. 3 ay için motosiklet satın almak biraz uğraştırıcı olacaktır dönüş yaklaşınca satma çabasıyla uğraşmak zorunda kalacak

bence de motosiklet ile git.. ama olur da gercekten motorunla gitmeye karar verirsen italya otobanından uzak dur :) geresiz pahalı.. bir de ucretsiz yolların manzarası gercekten muhtesem...

Kesin motorla git. 2013te Baride erasmus yaptım keşke öyle bir imkanım olsaydı aah aah. İşte sonra sende ahlamak vahlamak istemiyorsan hiç düşünme bile, atla motoruna git, bir kez yaşıyoruz bu hayatı.

Ben motosiklet ile Roma'ya gittim,

https://resmim.net/f/AFjS46.jpg

Motosiklet ağır ise, Roma şehir içi süremezsin, çok trafik ışığı ve yoğun trafiği var, yollarda arnavut kaldırımı, hiç keyifli değil, ben Skuter kiralamıştım Roma'da,

https://resmim.net/f/pkVgzH.png

Onun dışında Pass'lere çıkarım diyorsan buradan motosiklet ile gitmek çok daha keyifli olur, Yunandan Igoumenitsaya kadar 1100 km ( İstanbul- Merkez'den) Ben yaklaşık 14 saatte limana varmıştım, biraz hızlı gittim tabi.

Gece gemiye bindim, 150 euro felandi sanırım 2 kişi + motor. 10-11 saat sonra İtalya Brindisi'deydim. Oradan da aka aka, Amalfi, Salerno, Sorrento, Napoli, Floransa , Roma yürüdüm geçtim.

İtalya otobanları pahalı, ama kaçak göçek işleri yapanlar çok ben, ödedim geçtim, başıma iş gelirse uğraşmıyım dedim, 30 euro ödediğimde 20 euro ödediğim de oldu.

Bunları göz önünde bulundurun. Bunun dışında zaman probleminiz yok , ve uzun yol, tecrübeniz var ise, hiç kaçırmayın bu fırsatı.

https://resmim.net/f/Fj3IoJ.jpg

Pulsarın şehiriçi üzceğini sanmıyorum. Gittikten sonrası kolay olur :D Cezaları genelde para oluyor öyleyse yapmayı düşünebilirim ama otoban dışındaki yolları da çok övüyorlar o daha mantıklı geldi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:29 ----------

Ben daha önce motorla italya'ya gittim. En uygun yol. İstanbul-ipsala-igoumenitsa-brindisi ( feribot ile)- Roma. Bileti internetten filan almana gerek yok. igoumenitsa'dan alabilirsin. Open deck bileti alma perişan olursun. En iyisi airplane-seat denen geniş koltuklar. Green card sigorasını ipsalada yaptırabilirsin. Zaten toplam Istanbul'dan 1400 km yol. fazla abartacak bir şey yok. Gazla git

Önemli bilgiler teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:30 ----------

Ben motosikletsiz gittim. Özellikle Alp dağlarının içinden geçerken neredeyse ağlayacaktım. Yapabiliyorsan motorla git. Ama İtalya’nın da yolları ve trafik düzeni çok mükemmel değil. Kuzey Avrupa ülkelerine göre vasat bile denebilir.

Benim de aklımda o var orada her motosiklet gördüğümde bu şansımı boşa harcadığımı düşüneceğim bir de tek gidiyorum motosiklete çok uygun oluyor yani, arkadaş grubu olsa zaten motosiklet ile gitmem saçma olacaktı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:32 ----------

emanet malın canı burnunda derler hocam.. 3 ay için motosiklet satın almak biraz uğraştırıcı olacaktır dönüş yaklaşınca satma çabasıyla uğraşmak zorunda kalacak

Kolay bir şekilde al/sat yapabileceğimi bilsem en mantıklısı o da. Dilini tam bilmediğim kurallarını bilmediğim bir ülkede alacağım trafik sigortasıdır noter işlemleridir vs. vs. beni çok yıpratabilir gibi geliyor açıkcası. Bir de gelmeye yakın satma telaşı satamama ihtimali, sorunlu mal alıp kazıklanma ihtimali. Bu risklere girmeye hiç gerek yok bence.

Merhabalar,

Hayatta bazı fırsatlar insanın karşısına nadir çıkıyor. Benzer bir geziyi 30-35 yaşlarında düşündüğünüzü belirtmişsiniz.. Ama zamanın ne getireceği belli olmaz. O yaşlara geldiğinizde iş, eş, çocuk sarmalında vakit bulamama ihtimaliniz yüksek. Misal; ben 38 yaşındayım - pazar günleri birkaç saat evin etrafında motorla dolaşmaya bile vakit ayarlayamıyorum. O yüzden eğer imkanınız varsa bu zevki ertelemeyin derim.
Bir de, aklıma gelen diğer husus tamirat. Tamir tecrübeniz yoksa yola çıkmadan önce iyi bir ustadan gerekirse ücret mukabilinde en sık ihtiyaç duyabileceğiniz tamiratları (lastik tamir, buji değişimi, ampul, zincir germe vs) öğrenmenizi öneririm. Yanınıza her işi görebilecek bir avadanlık ve değişimi muhtemel parçaların yedeklerinden alırsanız orada sıkıntı yaşamamış olursunuz. Sanırım teknik bilgisi iyi olan arkadaşlar bu konuda gerekli tavsiyeleri vereceklerdir. Son olarak da; Roma özellikle yaz aylarında hırsızlık olaylarının sık yaşandığı bir yer. Çalınmaya karşı sağlam tedbir almanızı öneririm.
Şimdiden bol bol anı biriktirebileceğiniz keyifli bir yolculuk dilerim :king:

5 gün önce felan oradaydım. Romanın trafiği Türkiyeye benzer hatta daha leş diyebilirim bazı konularda. Şehrin içinde takılıcaksan bit scoter kiralaman işine gelir. Ayrıyetten motorsiklet hırsızlığıda hatrı sayılır miktarda var. O yüzden biraz temkinli olmalısın. Ayrıyetten pickpocketting dediğimiz olayda metro vs. gibi yerlerde çok yaygın. Bir diğer not olarakta sana siyah ve beyaz kardeştir diyip eline koluna bileklik takmaya çalışan olursa kabul etme. Sonra para istiyorlar üstüne üstlük peşinide bırakmıyorlar. İyi gezmeler :)

Motorsikletin ns200 sanırım,hadi yolda sorun yaşamadın bak bakalım bajaj servisi varmı italyada araştırmadım ben yok diye biliyorum eğer yoksa o yola çıkma derim 3 ayda zaman geçiriceksin belki 5-10 bin km kullanıcaksın bilemem başın ağrımasın sonra.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar