RollerBlade'e korumasız binmek

Motorsuzluk beni farklı alternatiflere itmeye devam ediyor.

RollerBlade ( tekerlekli paten ) Birden neden olmasın diye bir hevesle başladığım bir hobi oluverdi. İlk denememde dizlik, bileklik korumalarıyla binerek hiç düşmeden ilk 1 saatimi tamamladım.

2.gün nedense bilekliğimi takmamıştım ve yokuş aşağı inerken durduramadım ve bileğim üzerine düştüm. Sonuç aşağıdaki gibi :pr:

dsc01885s.jpg

Roxa-Fire-Paten__17182490_0.jpg

dsc01859.jpg

buda ör: video :) :

http://www.youtube.com/watch?v=u3M74u0XZa4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=3Yz7R_0zGzs&feature=related

Son düzenleme:
geçmiş olsun ona bienleri görüyorum bayagıda hızlı gidiyor onlarda ya

Şimdi tepki alabilir bu mesajım ama küçüklüğümden beri hayalim bunlara binip arabaların arkasına tutunmaktır :) böylece ulaşım masraflarımı ufak(!) bir riskle sıfıra indirmeyi planlardım hep, ama yemedi tabi:)

Şimdi tepki alabilir bu mesajım ama küçüklüğümden beri hayalim bunlara binip arabaların arkasına tutunmaktır :) böylece ulaşım masraflarımı ufak(!) bir riskle sıfıra indirmeyi planlardım hep, ama yemedi tabi:)

alet arabanın arkasına tutunduğunda 100km/h a çıkabiliyor. Kendi başına ortalama saatte 30km hızla gidebiliyorsun. Ama iyi tecrübe edinip korumalı binmen lazım çok sakat bi hobi. Motordan da tehlikeli olabilir.

uzun yıllar(sadece 3 yıl)her haftasonu bindiğim çok zevkli bir aletti.ama düşmesi gerçekten çok acıtıyor.

alet arabanın arkasına tutunduğunda 100km/h a çıkabiliyor. Kendi başına ortalama saatte 30km hızla gidebiliyorsun. Ama iyi tecrübe edinip korumalı binmen lazım çok sakat bi hobi. Motordan da tehlikeli olabilir.

denedin mi bide :) abi 100 yapılır mı onla bilye var mı o tekerlerin içinde bari. 100 km /saat te o küçücük teker 20 milyon devir yapar ateş gibi olur yaw :)

geçmiş olsun.7 senesi profesyonel bi fiil 11 sene inline skate yani şehir tabiri ile rollerblade kullandım.burkulmadık çizilmedik nerdeyse kırılmadık yer kalmadı alışırsın :) Vallahi onca yıl bindim,rampa yaptım edindiğim tecrübeye göre sana söyleyeceğim altında tekerlek olan hiç bir şeyin şakası yok. tekrardan geçmiş olsun sakın pes etme..

Moderatör
Geçmiş olsun, bende merak etmişimdir bu aletleri hep. Aynen bende bunlardan giyip bir aracın arkasına takılmayı hayal etmişimdir.

geçmiş olsun.7 senesi profesyonel bi fiil 11 sene inline skate yani şehir tabiri ile rollerblade kullandım.burkulmadık çizilmedik nerdeyse kırılmadık yer kalmadı alışırsın :) Vallahi onca yıl bindim,rampa yaptım edindiğim tecrübeye göre sana söyleyeceğim altında tekerlek olan hiç bir şeyin şakası yok. tekrardan geçmiş olsun sakın pes etme..

:D Hocam ben ilk kez denediğim şeylerde hep düşerim. Zira motorda da öyle olmuştu ilk motorumu alır almaz ön teker çukura girdi ve düştüm, ikinci motorumu alır almaz düştüm omuzumu kırdım şimdi rollerblade ikinci binişimde yine düştüm ama sonra düşmüyorum. İlk denemelerde oluyor bu. Demekki elim iyileşince pes etmeden devam edeyim. Biraz durma problemi yaşıyorum. Onuda başarabilirsem iyi olacak gibi :) motor kullanmaktan kat be kat zor itiraf edeyim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:29 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:26 PM ----------

Geçmiş olsun, bende merak etmişimdir bu aletleri hep. Aynen bende bunlardan giyip bir aracın arkasına takılmayı hayal etmişimdir.

dışardan bakınca anlaşılmıyor. Yiğenim binerken agresif hareketler yapıyor ve Kartal - kadıköy arası bu aletle gidip geliyordu. Onun çılgın olduğunu düşünürken aslında birden ne kadar farklı birşey yaptığını geçte olsa gördüm.

Hazır bendede motor ekslikliği varken farklı tekerlekli aletleri deneyimlemenin tam zamanı diye düşündüm.

http://www.youtube.com/watch?v=u3M74u0XZa4

o kullandığın tekerlek ve rulmana göre değişir abec 3 ten abec 5 e kadar değişen numaralarda rulmanlar mevcut.Ben bir mobiletin arkasına tutunup 60 70 i gördüm fakat belli bir sürate çıktığın slapiing denen olay baş gösteriyor.Hız için tasarlanan patenler çok farklıdır.Trac dene parça paten'in ön taban'ından oldukça ilerde ve tekerlek çapları diğerlerinden büyük olur bu satede o hızlara ulaşmaları mümkündür.senin resimini gösterdiğin alet genelde standart dediğimiz bir modeldir ama kalitelidir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:36 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:33 AM ----------

:D Hocam ben ilk kez denediğim şeylerde hep düşerim. Zira motorda da öyle olmuştu ilk motorumu alır almaz ön teker çukura girdi ve düştüm, ikinci motorumu alır almaz düştüm omuzumu kırdım şimdi rollerblade ikinci binişimde yine düştüm ama sonra düşmüyorum. İlk denemelerde oluyor bu. Demekki elim iyileşince pes etmeden devam edeyim. Biraz durma problemi yaşıyorum. Onuda başarabilirsem iyi olacak gibi :) motor kullanmaktan kat be kat zor itiraf edeyim.

durma mevzusu komplike bir olay aslında keşke istanbulda olsanda sana gösterebilsem.patende aynı motor gibi gitmek bişey değil ilk durmayı öğrenmen gerekiyor.ama çok eylenceli ve bir o kadarda adrenalin yüklü bir alet:cat:

Son düzenleme:
o kullandığın tekerlek ve rulmana göre değişir abec 3 ten abec 5 e kadar değişen numaralarda rulmanlar mevcut.Ben bir mobiletin arkasına tutunup 60 70 i gördüm fakat belli bir sürate çıktığın slapiing denen olay baş gösteriyor.Hız için tasarlanan patenler çok farklıdır.Trac dene parça paten'in ön taban'ından oldukça ilerde ve tekerlek çapları diğerlerinden büyük olur bu satede o hızlara ulaşmaları mümkündür.senin resimini gösterdiğin alet genelde standart dediğimiz bir modeldir ama kalitelidir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:36 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:33 AM ----------

durma mevzusu komplike bir olay aslında keşke istanbulda olsanda sana gösterebilsem.patende aynı motor gibi gitmek bişey değil ilk durmayı öğrenmen gerekiyor.ama çok eylenceli ve bir o kadarda adrenalin yüklü bir alet:cat:

Hocam istanbuldayım Anadolu yakası Maltepe SAhil müsaitsen atla gel akşam müsaitim :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:42 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:40 PM ----------

Bu arada yeni aldığım tekerleri takamadım. Sanırım sadece alyan yeterli değil takmak için.

size bir tane bundan lazım. motorsuz zamanlarınızı boşa geçirmemiş olursunuz.

medium_widewallpapers_eu_1206954264.jpg

Hocam istanbuldayım Anadolu yakası Maltepe SAhil müsaitsen atla gel akşam müsaitim :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:42 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:40 PM ----------

Bu arada yeni aldığım tekerleri takamadım. Sanırım sadece alyan yeterli değil takmak için.

hem öğrenmek istiyorsun hemde ayağınamı çağırıyosun:p :mrgreen:

şakası bir yana yerlerimiz çok ter sen istanbulun bir ucundasın ben öbür ucunda bende kumburgazda oturuyorum.Fakat bir ortasını bulabiliriz.bu gün olmasa bile yarın yada ertesi gün olabilir.yeni tekerleklerini ve alyan anahtarlarınıda getir değiştiririz tekerleklerini:cat:

ben yine düştüm iyi mi. Artık motor montumuda giyeyim bari binerken. Bu seferde sağ dirsek gitti.

ne kadara aldın hazır site içine taşınmışken bi denemek lazım

Paten fiyatları çinli motosiklet fiyatına :) Ben kardeşimin kullandığı patenleri ondan ödünç aldım "Roxa Fire" diye bir model 350tl civarında yanlız tekerleri eskimişti 8 adet lastiği yurtdışından 110tl ye aldım ve şimdi çok daha iyi oldu.

Geçen sefer yine bir test sürüşü yaptım ve bu sefer gayet başarılıydım 4km yol yaptım sağsağlim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar