Arkadaşlar konuyu açalı 3 küsur yıl olmuş , geçen zaman zarfında , bu "rölantide stop etme" sorunu çözdüm ve sizlerle paylaşmak istedim.
1.) "Booo sesi" sorunu : hava filtre kutusunda , süngerli yuvarlak hava filtre sacının , karbüratöre bağlanan elips şeklinde ağzı olan siyah lastik boruyla tam öpüşmemesi ve sese sebep olması , sebebi ; filtreyi arkadan iterek bu öpüşmeyi sağlaya plastik ayakların , yolda giderken sarsıntı ile yuvalarından çıkması ve bağlantının bozulması , bu sorunu , bu plastik ayakları sert sünger parçalarıyla iyice kutu içinde sıkıştırıp ( itekleyip ) filtre ile plastik boruyu tam öpüştürdüm ve kesin olarak , sesin hemen kesildiğini gördüm.
2.) "Rölantide Stop etme sorunu" : Geçen sürede , bu tip cg motorları devamlı gözlemledim ve saat gibi stop etmeden çalışan motorların "Geri dönüşüm" sistemlerinin olmadığını veya söküldüğünü gördüm . Bence , sübap kapağından metal boruyla çıkıp , dönüşüm parçasına giren , buradan da plastik ince bir boru ile karbüratör bağlantı boğazına verilen ve tekrar yanma odalarına iletilen "yanmış gaz karışımı , yanma odasındaki yanmayı negatif etkiliyor ve bozuyor ( yanma için gerekli olan oksijenle birlikte karbondioksit veriliyor ) dolayısı ile tam gerçekleşemeyen yanma "stop etmeyle sonlanıyor !!!. Bu sorunu , Sübap kapağından çıkan metal boruya bağlı olan siyah plastik hortumu , içine bir cıvatayı "tapa yaparak ve kelepçe ile sıkarak (boğup) , ayrıca karbüratör boğazına giren ince siyah plastik hortumu katlayarak bağlayıp boğdum , sonra , biraz rölanteyi yükselttim ve motoru çalıştırıp , ses değişip düzgün çalışana kadar "hava ayar vidasını gevşetmeye yani havayı açmaya başladım tam 4,5 tura gelince motor saymaya başladı ve rölanteyi biraz düşürdüm ve istediğim şekilde stop etmeden çalışmaya başladı , bir saat binip denedim ve stop etmediğini gördüm , kısacası "Hava filitresi" ve "DÖNÜŞÜM SİSTEMİ" nin ( Herhalde mekanik bir yapısal, fabrikasyon hatadan dolayıda olabilir ) "Rölantide stop etme" sorununa sebep olduğunu net olarak söyleyebiliriz.