Sen nerden biliyon? Senin motorda vites yok ki :cherry:vitese göre değişir
murrat' Alıntı:DD doğru mu demiş bilmiyorum ama ben de SAFRANEa katılıyorum. RODAJa gerek yok. 1991den beri motosikletlerle ilgileniyorum. O zamanlar motor dergisi falan yoktu (Türkçe) Ben de MOTORCYCLIST ve SPORT RIDER diye 2 dergi alıyordum. Bunların bilgilendirici bölümleri ya da ekleri oluyordu. RODAJdan bahseden bir bölümde vardı. Aynı SAFRANEın dedikleri yazıyordu. Piston ve Silindirin yapıldığı malzemelerin artık gelişmiş teknolojiden dolayı esneme ısıl genleşme olayları minimuma indiği için artık RODAJa gerek yok. Ya da motor açılsın diye gazlamaya. Yani keyifli keyifli sür. Zaten motor devrini kırmızı çizgi üzerinde kullanmak motora zarar verir bu değişmez gerçek. Ama öyle 1000Km aman 3000devri geçmeyeyim gibi birşeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Daha sıfır Km motor alamadım ama sıfır Km 2 arabam oldu. Ne motoru açmak için gazladım ne de rodaj için yavaş gittim. Renault 19 marka ve Palio 1.6 araçlarımı bilenler nasıl gittiğini bilir. YAğ gibi ve gayet performanslı. Ama aldığım günde aynı özelliklere sahipti bu araçlar. Yani keyfine göre git kardeşim. Periyodik bakımlarını yaptıktan sonra bişicik olmaz :cat:[
murat hocam inşallah senin dediin gibidir.ben iice kastım kendimi .servisin dediği gibi süreceğim.artık onlarda ilk yüz km atraksiyon yapma??? felan gibi yuvarlak şeyler sölüyorlar neyse ben anlıyorum dediklerini ama ,keşke burdada herkes aynı fikirde olsada kafamız amble olmasa. :silent:
:bestmt: