motora göre deişir..
600 lük falnsa hiçbişey istemem ücrtsiz rodaj yapılır.. :cherry:
atgm' Alıntı:Her konuda söylicek bişey bulup son noktayı koyan arkadaşlara hasta oluyorum.cinedev arkadaşım daha önce kaçdefa rodaj yaptın?Bir motorun rodajının kötü yada iyi yapıldıgını nasıl anlarsın.ikinci el motor alacak arkadaşlar almadan önce sana getirsinler motorlarını bir bak sen kaç devirde kaç kilometre yapılmış,redline da fazla gidilmiş mi oldu olcak beygirgücünü felanda söylersin bir tur binmeyle hem dinamometreye sokmayada gerek kalmaz.
arkadaşlar üstteki mesaj cinedev e hitabendi.ayrıca ben sadece motor rodajından bahsediyorum.
aiqa' Alıntı:Rodaj hakkında...
http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm
Khutuck' Alıntı:Tamam da o yazıyı yazan adam motoru yapan mühendisten daha mı bilgili?
watercolours' Alıntı:yalnız şöyle bir mesele var. avrupa'da olsa rodajın ilk kısmı sorun değil ama türkiye'de şehir içlerinde kimi yollarda trafik 70-80km/st ile akıyor (kanunu takan yok, biliyorsunuz). şimdi bu yollarda rodaja uygun gideceğim diye 50 ile giderseniz, hızı azaltıp arttırarak sürekli deviri değiştirirseniz size küfretmeyen ve çiğnemeyen kalmaz. e ara sokaklarda sürerseniz de sür sür 500-1000km'yi tamamlayamazsınız. ne olacak bunun sonu?
Khutuck' Alıntı:@aiqa
Mantıklı olması doğru olduğu anlamına gelmiyor, doğru olup da mantıksız gelen bir çok şey de var. Adamın anlatışı ve değindiği detaylar ilginç, ama doğruluğu tartışılır. En iyisi doğrudan motosiklet fabrikasının üretim bölümüne e-posta göndermek.