rodaj tam olarak nedir?

selamun aleykum arkadaşlar honda sh125 motor aldım sıfır ve suan 700 km de rodaj yaptırmam gerekıyor yakın zamanda ama nedense bu bızım ulkedekı ustalara servıslere bır turlu guvenemıyorum motorun orijinellıgını bozmak ıstemıyorum.
rodaj yapmazsam ne olur motora bır zararı olurmu?
ıkıncı sorum rodaj tam olarak nedir motorun içinemi giriyorlar yoksa baska parçalarımı söküp takıyorlar
sımdıden teşekkürler cevaplarınız için.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Rodaj senin motoru ilk 500-1000km sakin sakin zorlamadan sürmen demek oluyor. Bu süreçte arkana artçı alarak, sık sık yokuş çıkarak ve motoru bağırtarak motorun rodajını bozarsın.

Eğer herhangi bir sorun çıkmazsa 500-1000km sonunda rodaj bakımı yaptırırsın. Yağını değiştirir hava filtresini temizlerler.

Yağı değiştirip, motorun orasını burasını kontrol edip yolluyorlar. Yani senin düşündüğün gibi motoru açıp içinde işlem yapmıyorlar.
valla ne yalan solım ben motoru açarlar parçaları sökerler felan sanmıstım rodaj dedıklerı zaman teşekkür ederim bilgi için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Rodaj senin motoru ilk 500-1000km sakin sakin zorlamadan sürmen demek oluyor. Bu süreçte arkana artçı alarak, sık sık yokuş çıkarak ve motoru bağırtarak motorun rodajını bozarsın.

Eğer herhangi bir sorun çıkmazsa 500-1000km sonunda rodaj bakımı yaptırırsın. Yağını değiştirir hava filtresini temizlerler.
2 3 kez artçıyla sürdüm ama kesınlıkle gaza basmadım kolu azıcık çevirip bırakıyordum hep düz e5 gıbı yollarda sürdüm. bu sekılde 50 70 km yapmısımdır bır zararı olmuşmudur?

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza 250
Rodajı tamirci yapmaz sen yaparsın :) Tamirci zamanı gelince rodaj bakımını yapar. Yani yağını değiştirir. Gevşemiş mi diye vidalarını contalarını kontrol eder. Ayrıca senin rodaj bitmiş zaten. Götür bakımını yaptır ki garantisi bitmesin.

valla ne yalan solım ben motoru açarlar parçaları sökerler felan sanmıstım rodaj dedıklerı zaman teşekkür ederim bilgi için

2 3 kez artçıyla sürdüm ama kesınlıkle gaza basmadım kolu azıcık çevirip bırakıyordum hep düz e5 gıbı yollarda sürdüm. bu sekılde 50 70 km yapmısımdır bır zararı olmuşmudur?
Zararı olup olmadığını bilemeyiz. Usta bir motorcu senin motoru bir kaç saat kullanırsa, rodajı bozup bozmadığını anlayabilir. Bozulsa da çok önemli değil, canın sağ olsun. En fazla öne atılmada ve çekişte ufak tefek sıkıntılar yaşarsın. O da biraz can sıkma dışında zarar vermez. Takma kafana.

Rodajı tamirci yapmaz sen yaparsın :) Tamirci zamanı gelince rodaj bakımını yapar. Yani yağını değiştirir. Gevşemiş mi diye vidalarını contalarını kontrol eder. Ayrıca senin rodaj bitmiş zaten. Götür bakımını yaptır ki garantisi bitmesin.

Zararı olup olmadığını bilemeyiz. Usta bir motorcu senin motoru bir kaç saat kullanırsa, rodajı bozup bozmadığını anlayabilir. Bozulsa da çok önemli değil, canın sağ olsun. En fazla öne atılmada ve çekişte ufak tefek sıkıntılar yaşarsın. O da biraz can sıkma dışında zarar vermez. Takma kafana.
anladım o konuda bır sorun yok çok şükür motor bastım anda ucuyor gıdıyor sıfır aldım gıbı (hatta suan daha ıyı dıyebılırım motor ısındı kendıne geldı) dedım gıbı fazla zorlamadım.çekişinde yakıtında en ufak düşme azalma yok umuyorumkı bır sorun oluşmadı o zaman.teşekkurler

Motosikleti
Ns200 15"
Rodaj dediğimiz olay parçaların birbirine alışmasıdır, bu süre boyunca sakin kullanmak gerekir.

İlk 200-300 kilometre içinde segmanlar oturur ve motorun gerçek gücü ortaya çıkar, tam anlamıyla motorun oturması 3000 kilometre civarına kadar sürer ve çapak üretimi durur.

Rodaj dediğimiz olay parçaların birbirine alışmasıdır, bu süre boyunca sakin kullanmak gerekir.

İlk 200-300 kilometre içinde segmanlar oturur ve motorun gerçek gücü ortaya çıkar, tam anlamıyla motorun oturması 3000 kilometre civarına kadar sürer ve çapak üretimi durur.
Arkadaş rodaj bakımından bahsediyor bence ama rodaj sürüşü nedir onuda bilmiyor olabilir 😃

Teşekkurler.peki artçı kullanımda bı sorun olurmu hıc gaz açmadım cok sakın sürdüm

Arkadaş rodaj bakımından bahsediyor bence ama rodaj sürüşü nedir onuda bilmiyor olabilir 😃
Bılmıyordum suan ogrendım evet ama ona rağmen kendı normal sürüşümde ceyrek gazdan öteye gıtmedı ıcın pekte sorun olmadı açıkcası

Motosikleti
Ns200 15"
Motosikleti
Hero X Pulse 200
Rodaj motorun kendi kendini şeyapmasıdır

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Günümüzde hemen hemen hiçbir sürücü aynı motoru 100.000 km kullanmayı hedeflemiyor. Muhtemelen siz de 20.000 olmadan elden çıkaracaksınız, o nedenle çok sallamayın rodaj modaj işlerini. Çünkü sizden satın alan da muhtemelen 30.000 yapamadan satacak.

Ben aslında her seferinde bu arabaya/ motosiklete 10 yıl bineyim diyorum. Lakin nasıl oluyorsa araba 100.000 demeden motosiklette ise 10.000 demeden bir kaşıntı tutuyor. Sanırım ideal arabamı/motosikletimi henüz keşfedememiş olsam gerek. Aslında Xmax 400 hem şehir içi, hem şehir dışı fazlası ile işimi görüyor. Ama gel gör ki kendimi sürekli internet sitelerinde motosiklet ilanlarına bakar halde buluyorum. Teknik bilgi falan sıfır. Lakin bütün motosikletler ilgimi çekiyor. Şekil şemal olarak yani. V-Strom 650 bile bana çok güzel görünüyor. Hele Kawasaki Vulcan S yok mu? NC 750 bir yandan, Versys 650 bir yandan.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben aslında her seferinde bu arabaya/ motosiklete 10 yıl bineyim diyorum. Lakin nasıl oluyorsa araba 100.000 demeden motosiklette ise 10.000 demeden bir kaşıntı tutuyor. Sanırım ideal arabamı/motosikletimi henüz keşfedememiş olsam gerek. Aslında Xmax 400 hem şehir içi, hem şehir dışı fazlası ile işimi görüyor. Ama gel gör ki kendimi sürekli internet sitelerinde motosiklet ilanlarına bakar halde buluyorum. Teknik bilgi falan sıfır. Lakin bütün motosikletler ilgimi çekiyor. Şekil şemal olarak yani. V-Strom 650 bile bana çok güzel görünüyor. Hele Kawasaki Vulcan S yok mu? NC 750 bir yandan, Versys 650 bir yandan.
Vitesli motor sürmediğin içindir. İsterse 1000 cc olsun skuter, skuterdir. Skuter, iyidir, hoştur, pratiktir ama "motosiklet" değildir.

Vitesli motosiklet de kullandım. Hatta ben arabada da motosiklette de vitesli düşkünüyümdür. Bir de maxiscooter deneyelim diye aldım Xmax 400 ü. Onu da bir daha değiştiremedim. 3 yıl oldu. Çok uzadı. Bu yıl değiştirecektim. Kızın arabasını değiştirmem gerekti. Benimki yine elimde kaldı. Vitesli alınca otomatik yağlama taktırmam şart. Xmaxi zincir bakımı yüzünden almıştım zaten. Tamam iyi güzel motosiklet ama işte. İştesi var. Ben manuelciyim. İştesi o.

selamun aleykum arkadaşlar honda sh125 motor aldım sıfır ve suan 700 km de rodaj yaptırmam gerekıyor yakın zamanda ama nedense bu bızım ulkedekı ustalara servıslere bır turlu guvenemıyorum motorun orijinellıgını bozmak ıstemıyorum.
rodaj yapmazsam ne olur motora bır zararı olurmu?
ıkıncı sorum rodaj tam olarak nedir motorun içinemi giriyorlar yoksa baska parçalarımı söküp takıyorlar
sımdıden teşekkürler cevaplarınız için.
Yapay zekaya sor, sana detaylıca cevap verir. İstersen mühendislik düzeyinde de tavsiye verebilir. İnternette biri onu der biri şunu der kafan karışır. Rodaj önemli bir konu

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Arkadaş sen buradakilerin yazdıklarına verdikleri akıllara inanma.
Bilen birisini bul, parasını ver adam gibi yaptır rodajını.
Sonra motorun sağır olur, şehla olur. Duymaz, görmez.

Arkadaşlar, siz de arkadaşı yeni diye, ilk motoru diye keklemeyin.
Rodajdan ekmek yiyecek vatandaşın rızkına mani olmayın. Çok ayıp!

Motosikleti
Voge 250RR
Rodaj bakımı yansıtıldığı kadar önemli ve abartıldığı kadar dikkat edilmesi gereken bir şey değil motoru düzenli olarak kesiciye sokmuyorsan yarısından fazlasını iki kişi gitmediysen, her hafta düzenli top speed görmüyorsan zaten rodajını düzgün yapmışsın demektir.

Günümüzde hemen hemen hiçbir sürücü aynı motoru 100.000 km kullanmayı hedeflemiyor. Muhtemelen siz de 20.000 olmadan elden çıkaracaksınız, o nedenle çok sallamayın rodaj modaj işlerini. Çünkü sizden satın alan da muhtemelen 30.000 yapamadan satacak.
Ben kul hakkına girmem.satma dusuncem varsa en ıyı sekılde bakmak zorundayım bu motora.aynasında gorulmeyen siyah cızıklerı dahı karşı tarafa soylemek zorundayım yoksa nasıl o para hayır etsın bana? Yarın bu motoru ılana koydum zaman doğruları yazmak zorundayım doğruları yazıcaksamda ona göre bu motora özenle bakmak zorundayım.yazık gunah degılmı mıllet ne zorluklaroa para kazancak gelıcem ben hor kullandım motoru sıfır dıye temız dıye adama yuksek fıyattan satıcam? Ben bunu yapamıcam için suanda bu baslıkta rodajın ne oldunu ogrenmeye calısıyorum.motora ıyı bakmalıyımkı benden sonra bınıcek ınsana bundan ekmek yesın hayrını görsüb
Rodaj bakımı yansıtıldığı kadar önemli ve abartıldığı kadar dikkat edilmesi gereken bir şey değil motoru düzenli olarak kesiciye sokmuyorsan yarısından fazlasını iki kişi gitmediysen, her hafta düzenli top speed görmüyorsan zaten rodajını düzgün yapmışsın demektir.
Öyle gozukuyor bende bıraz araştırdım ve motoru yokladım çekişinde düşüklük,yakıtında bı sorun yok.motor hala aynı.çok abartırsan sanırım rodajdayken motora hasar verıyorsur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar