Rodaj elbette gerekli fakat benim bildiğim ve yaptığım şeyler.
Ani dur kalk yapmadım, motoru ısıtmadan kesinlikle binmedim,sürekli aynı hızda gitmedim,3 dakka 70 le gittiysem 1 dakka motoru yavas yavas 100 e çıkardım.Benim için mantıklı oldu diye düşünüyorum.Sürekli aynı hız motoru ona alıştırıyo ve o çizgi dışına çıkartmıyo.Kymco Süper 8 kullanan başka biri ışıklarda yanıma geldi ve motorun 80 i geçmediğini söledi rodajı nasıl yaptın dediğimde 60 geçme dediler geçmedim hiç dedi.Yani anlayacağın sabit bişeyde kalma oyna motorunla gaz aç zorlamadan bırak bi süre sonra tekrar gaz aç bırak![]()
cilala parlat gibi![]()
120'yi geçmiyo benim bildiğim o motoriyimiş benimde hedefim 130 u rahat görsün fazlasında gözüm 140 yazıyorda tablonda istemiyorum o kadarını 130 uda rahat yapar diye düşünüyorum 150 lık motor sonuçta![]()
Motosikleti ureten muhendisler, kullanma klavuzunu sus olsun diye mi? vermisler, bebegi dusun; once emekliyor sonra ayakta durmaya calisiyor, sonrada kosuyorRadoj ile açılmış bir çok konu var. arama yaparsan daha detaylı bilgi edinirsin. Rodaj diye birşey yok diyen sevgili arkadaşlarım; bu motosikeltlerin projesini çizen, üreten mühendisler bilmiyorda biz mi daha iyi biliyoruz?
Motorunun uzun ömürlü olması için mühendislerin dediğini yap.Fakat benim dediğim ; mesela sürekli 90 la gidiyosun pistonu 90a alıştırıyosun.motor 90a kadar rahat çıkıyo sonrasına zorluyosun hadi be 95 100 diye.Benim dediğim hor kullanma ara ara aç motoru sağır kalmasın![]()