rodaj nedir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
30 Ocak 2009
Mesajlar
239
slm arkadaşlar sıfır motorda performansın yüksel olması için ne yapmak gerek ?
 
Katılım
30 Ocak 2009
Mesajlar
239
o zmn sana zahmet bi syölesen rodajın ne olduğunu rodaj sonrası motoru nasıl performansa getirilir ?
 
Katılım
1 Kas 2008
Mesajlar
6,872
Günümüzün teknolojisi kusursuza yakın olmasına rağmen , en modern motorlar bile rodaj sürecine ihtiyaç duyarlar . Rodaj , motorların ilk defa kullanıldığında belli bir sure fazla ısıtmadan ve zorlamadan çalıştırılması demektir . Piston ve silindirlerin birbirine daha uyumlu çalışmasını sağlar . Yanlış rodaj motorunuzda güç kaybına yol açar ve motor ömrünü kısaltır . Teknik olarak ‘break-in’ diye tanımlana bu süreç , genellikle tüm sürtünme şartlarına dair bir tabir olsa da motorda rodaj ; özel olarak silindir içindeki (ve etkisi silindir yüzeyine kıyasla çok küçük de olsa segman üzerindeki) imalat pürüzlülüğünün ortadan kalkmasına kadar geçen zamana işaret eder . Bu sure içinde yüzeydeki nano ve mikro ölçekteki pürüzlülükler aşınırlar . Bu aşınma safhası henüz tamamlanmadan motoru çok zorlarsanız bu pürüzlülüklerin aşınma modunu değiştirirsiniz .

Rodaj döneminin sonunda gömlekler , segmanlar , biyel kolu ve krank yatakları birbirlerini çizerek (mikron ölçeğinde birbirleri üzerinde yol yaparlar , bir süre sonra bir nevi gevşemeyi sağlar) sürtünmenin en aza ineceği hale gelirler . Silindirlerde , krank milinin yapısından dolayı , silindir yuvasının bir duvarında daha fazla yük oluşur . Motorunuz yeni iken asılırsanız bu taraf kesinlikle daha çok aşınacaktır . Bu da zamanla o motorun olması gerekenden daha önce rektifiye istemesine neden olur .

Her üretici kendi ürettiği taşıt için bir rodaj dönemi belirlemiştir . Bu dönem , tüketiciye sunulan el kitabında duyrulur . Üreticinin açıkladığı bu dönem içinde yüne üreticinin belirlediği devirler arasında sürmek en güvenli rodajdır .

Rodaj döneminde motorun ısıtılmadan yola çıkartılmaması konusuda oldukça önemlidir . Randımanlı yağlanma oluşması için muhakkak motosikletinizi yüke vurmadan önce belli bir süre çalıştırın . Hararet ibresi hareketlenmeye başladığı zaman yavaş yavaş yüke vurabilirsiniz


ALINTIDIR

konu açmadan araştırma yaparsak net sonuçlara ulaşabiliriz
 
Katılım
30 Ocak 2009
Mesajlar
239
allahına kurban caner peki rodaj zamanında 5000 6000 devirin üstüne çıkılmaması söyleniyor doğrumudur eğer doğruysa peki piston silindir yumuşak devire ulaşınca ilerde süratı düşmezmi ?
 
Katılım
1 Kas 2008
Mesajlar
6,872
motor açılması diye bişey de var !! rödajını iverilen istatistiklere göre yapıcaksın ki verim alabilesin ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst