Rodaj ile ilgili soru ?

Merhaba.
Yakın bir arkadaşım honda fizy aldı benim eski motorumdan...Fakat kendisi daha 97km'de ve rodaj dönemi için 60Kmyi geçmemesi gerekiyor kitapçıkta öyle yazıyor ve aldığı yerdende söylenmiş.Ama kendisi 70-80 Km'ye çıkıyor , 60Kmnin altına inmiyor.Uyardığımda hiç birşey olmaz diyor.Şimdi bu arkadaşım rodajda geçmemesi gereken kmyi sürekli geçtiğinde motora ne olur ?

Yuksek devirlere cikmadan yapiliyorsa yani motora ani yuklenme yapmadan hizlanildiginda birsey olmaz bende rodaj dayim suan 150cc 60 70 80 arasi kullaniyorum

En basitinden eger rodajini iyi yapmazsa son hizi 100 se 85-90 da kalir sonrada benim motorum niye gitmiyo diye baslik acar burda.

birde rodajı iyi yapmasa motorun ömrü azalır makinanın içinde kalan çapakları atmak için rodaj düzgün yapılmalı parçalara yeni alışıyor birbirine bi işyeriniz war motosiklet tamiricisisiniz çırak aldınız çırak hiç birşey bilmiyor çırağa direk motosikletin makinasını açtırıp taktırmaya benziyo işte bu olay

Yorumlarınıza teşekkür ederim.Bu yorumların telefonumla resmini çektim birazdan işe gideceğim ve arkadaşıma yorumları tek tek okutacağım acaba ne diyecek :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar