Rodaj döneminde motora iki kişi binmenin çok sakıncası varmı

Rodaj döneminde motora iki kişi binmenin çok sakıncası varmı bilgisi olan varmı?

İki kişi ile tek kişi arasında sürüşte fark hissediyorsan motor daha çok zorlanıyorsa olur sanırım. Benim ybr de 2. kişi motorda acayip fark yarayordu fakat inazuma ister tek bin ister 2 kişi bin motor hep aynı.

Mesele gazı açmakla ilgili... Rodaj döneminde gazı fazla açmamak gerekiyor ama iki kişi binildiğinde performans düşük olduğundan mecburen açmak zorunda kalıyorsun. Ben gazı aynı açarım ama performasımın da düşük olmasına razıyım diyorsan binebilirsin. Büyük hacimli motorlarda farkedeceğini sanmıyorum.

özellikle küçük hacimli motosikletlerde tek kişi olması daha iyidir sonuçta ikinci kşiyide motor götürecek ve azda olsa tek kişi göre zorlanacaktır...

125-150cc'de özellikle bayır çıkarken motoru bağırtmak (devri yükseltmek) zorunda kalırsınız ki bu, rodajda tavsiye edilen bir şey değildir.

Ben motorumu bayiiden aldım eve getirdim. Ertesi gün iki kişi kullandım sürekli olarak iki kişi biniyoruz.

Servise ve otomobil sektöründe çalışmış makina mühendisi bir abimize bu iki kişi ile rodaj meselesini sordum. Servis ''hiç bir sıkıntı olmaz'' dedi.

Mühendis abimiz ise ''Son teknoloji ile üretilen şimdiki motorların rodajlarının bile neredeyse yapılmadan kullanılabileceğini'' söyledi.

İlk 200-300 km'den sonra motorun açılacağı bilgisini verdi. Ani kalkışta dip gaz bağırtarak ve ani fren durumu olmadıktan sonra bir kişi iki kişi fark etmiyor.

Motorum 2012 model 9000 km'de yalnızca bakımları için servise uğruyorum.

bir hafta sabret, sabredin. en azından 700km+lere ulaş sonra istediğin gibi bin. acele etmeye gerek yok ki.

kardesım bu motor hacmıne gore degısır sanırım senın apache 150 var eger bıraz etıne dolgunsan tek kısı bınmende fayda olacakdır

Ben motorumu bayiiden aldım eve getirdim. Ertesi gün iki kişi kullandım sürekli olarak iki kişi biniyoruz.

Servise ve otomobil sektöründe çalışmış makina mühendisi bir abimize bu iki kişi ile rodaj meselesini sordum. Servis ''hiç bir sıkıntı olmaz'' dedi.

Mühendis abimiz ise ''Son teknoloji ile üretilen şimdiki motorların rodajlarının bile neredeyse yapılmadan kullanılabileceğini'' söyledi.

İlk 200-300 km'den sonra motorun açılacağı bilgisini verdi. Ani kalkışta dip gaz bağırtarak ve ani fren durumu olmadıktan sonra bir kişi iki kişi fark etmiyor.

Motorum 2012 model 9000 km'de yalnızca bakımları için servise uğruyorum.

forumda bir çok kez yazıldı ve açıklandı. evet iki parçanın bir biriyle olan ilişkisinden ziyade bütün motorun bütün parçalarının birbiriyle rodajı söz konusu. tabi ki bahsettiğim motoruna 30.000km+ rahat rahat binmek isteyenler için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar