- Konu Yazar
Ben rodajda motoru yataga yatirip jantlardan yataga kelepcelemistim, sen dusun artik nasil seve seve kullandigimi.![]()
Nerden biliyosun motorun sagir kaldigini?
Ben sağır kaldı demiyorum Potenzo arkadaşımız öyle diyor.Bende anlamadım
Ben rodajda motoru yataga yatirip jantlardan yataga kelepcelemistim, sen dusun artik nasil seve seve kullandigimi.![]()
Nerden biliyosun motorun sagir kaldigini?
Ben sağır kaldı demiyorum Potenzo arkadaşımız öyle diyor.Bende anlamadım
japon mühendislerin rodaj sonrası motor nasıl kullanmalı konusunda yaptığı dev bir araştırma var. bu artık aksi iddia edilemeyecek tamamen bilimsel bir çalışma.
bu çalışmanın sonucu ulaşılan doğru kullanım şekline kısaca ANVY metodu deniyor. full bilim ve tecrübenin sonucu.
tabii bu ANVY metodu nedir dersen açılımı şu: Allah Ne Verdiyse Yüklen!![]()
Ne kadar hassas tornalama honlama yapsanızda silindirde çok yakından özel ekipmanlarla bakıldığında pürüzler çıkıntılar vardır ve bunu da herkes kabul ediyor zaten adı üstünda alıştırma deniyor. Motoru tork üretmeye zorlarsın yani düşük devirden redline devrine 1000 devir kalana kadar tam gazda çıkıp sonra kompresöre bırakırsın. Aynı işemi tekrara tekrar yaparsın hararet yaptırmadan. Buradaki amaç yanma odasındaki yüksek basıncın etkisiyle sekmanın silindir yüzeyine daha fazla baskı yaparak çıkıntıları tıraşlamasıdır. İşte ancak bu şekilde pürüzsüz ve tam anlamıyla bir birbirine oturan yüzey elde dersin. Bu durumda sıkıştırma max seviyede olur.
Aksi durumda çıkıntıların üzeri yuvarlanır pürüzlü kalır bu da halk dilinde sağır açılmadır.
Güzel kardeşim motorunun bişeyi yoktur Rodaj döneminde dişlilerle oynamakta hata etmişsin ama çok fazla redlınelarda takılmadıysan yani kitapçığa uygun yaptıysan rodajı hiçbişey olmaz sıkıntı yapma kendine takıl kafana göre bas gaz a gez
Sağolun arkadaşlar ben yavaş yavaş gazlıyorum :queen:
Kadersiz miyim neyim,![]()
![]()
![]()
kadersiz falan değilsin fabrika verilerinde bir motorun var bir çoğu kişi gibi.
başlarda 6bin devirde 80 km yaparken motorum şimdi 105 km ye çıkıyor.