rm 125 in bilinmeyen arızası

dün akşam motora bindiğimde ,kalkarken hafif sarsıntı oldu bir kaç defa tekrar etti.sabah motora bindiğimde rolantide stop edip durdu(konumsuz halde iken).
sonra yol düz olduğu için gaza abandım.songazda motor hız kesmeye başlıyor hafif bıraktım mı gazı hızlanıyor derken tıkandı kaldı benzin bitmiş sandım ve 10 tl lik aldım sonrasında hava yaptığını gördüm(depo altta).benzin otomatiği hava kaçırıyor.yaprak yırtılmış olmalı... gittim yenisi aldım ama nafile... yine çalışmadı bu sırada rölanti ayarıyla oynamıştım onlada olabilir mi yoksa karbüratör pislenmiş midir?
NOT:motor 2-3sn çalıyor stop ediyor YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

F54

jikle çekik kalmasın bende bir defa düştüm kafam ona takıkken motora bindim basıyorum basıyorum gitmiyo neyse hiç farketmedim motorcuya gittim gaza dokununca anladı şıp diye hemen kapattı yani sende kontrol karbüratörle alakalı da olabilir

benimki scooter ,jikle yok(elle olan). teşkkürler

jikle var, hem de otomatiğinden. karbüratörün hemen yanındaki siyah parça. manifold da yırtılmış olabilir. ona da bak. ben oyumu manifold yırtığına veriyorum.

jikle var, hem de otomatiğinden. karbüratörün hemen yanındaki siyah parça. manifold da yırtılmış olabilir. ona da bak. ben oyumu manifold yırtığına veriyorum.

evet haklısın olabilir manifoltda çatlaklar var baya bi en son 3000 km önce yenisini taktıydık(çin çan çon). daha öncesinde elektronik jikleyi kırmış motor ondan dolayı (başka çıkıntı bir parça taktıydık...) :) teşekkürler

bugün hava filtresi ve buji + yağ değiştirdim sorun falan kalmadı.Tam gazla giderken motor frenleme yapıyor gibi oluyordu tamirciye sordum benzin yetiremiyor dedi.kalkışta çok seri ama son hızı düştü. sarsıntı olayı ise lastiklerin havası az olduğundan dolayı yaptığını anladım. yapılan yardımlar için teşekkkürler :D

bugün hava filtresi ve buji + yağ değiştirdim sorun falan kalmadı.Tam gazla giderken motor frenleme yapıyor gibi oluyordu tamirciye sordum benzin yetiremiyor dedi.kalkışta çok seri ama son hızı düştü. sarsıntı olayı ise lastiklerin havası az olduğundan dolayı yaptığını anladım. yapılan yardımlar için teşekkkürler :D

manifolddaki çatlak ani gaz vermelerde motorun ani şekilde durmasına sebep oluyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kalkışlarda titremesi kayıştan olabilir... benim eski scooterdada oluyordu kayışı değişince düzelmişti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar