Motosikleti ilk bakıma götürenler ne yaptılar yazabilir mi? Yağını değiştirdiler vs. vs.
Bakım 698km de yapıldı benim.
Yağ tıpasını açtı, yağ boşalırken beşik-motorun etrafındaki v.b. Vida civatalar sıkıldı. Hepsi baya gevşekti

)
Amortisör ve gidonda boşluk vardı, onu aldı. Debriyaj ayarı yaptı. Yağ boşaldı 1,2lt civarı yağ dolduruldu. Keçe filan fibi değişimleri görmedim yapmışda olabilir yapmamışda. Benim zincirden ses geliyordu onu yapmaya çalıştık ama tam olmadı. Gerginliğini ayarladı. Frenler kontrol edildi. Sessizce yaptı hepsini, hiç bir şey öğrenemedim yani.
Sonuç; bambaşka bir motor oldu, yağ gibi akıyor maşallah.
Tabi boşluk alındıktan sonra titreşim hissetmeye başladım ama 12 saat içerisinde alıştım
Rodaj dönemi; 0-350km 1/3 gazdan fazla açılmadı devir sürekli değiştirildi- yaklaşık 4000 devire denk geldi 60km/h civarı. 350-750km 2/3 gazdan fazla açılmadı 6500 devire denk geldi 75km/h civarı. 750-1000km tam gaz açıyorum şimdi, red line a kadar gelip 30sn kadar belki sonra yüksek devirlerde dolanıyorum ve dolanacağım. Önemli notum şu olur saniyeler içerisinde birden gaz açmıyorum, yayıyorum iyice. 1000e kadar böyle sonra yol şartları ne gerektirirse.
(Yüksek devirlerde dolaştığım için yağ yakıyor olabilirim gibi bir tahminim var, yarın kontrol edip gerekirse 100-150ml ekleyebilirim. )(Bakımdan önce camdan kontrol ettiğimde teslim aldığım gibiydi seviyesi)
Bir şey soracağım bende, bugün fark ettim ki ön tekerde bir sıkıntı var. Şöyle; balans ayarı istiyor gibi. Ama hiç başıma böyle bişey gelmemişti. Varmı öyle bişey motosiklette?