Herkese merhabalar. Yeni bir üyeyim. Yeni bir iki teker heveslisiyim.
Öncelikle acemi olduğumdan ve bugüne kadar 33cc lik bir scooter ve arkadaşımın cbf 150 sini toplamda 500 km motorsiklet kullanmış olmayı saymazsak hiç bir şeyden anlamadığımı belirtmek isterim.

İlk motorsikletimi almak için yaklaşık 1 senedir her türlü makineyi kıyaslama ve haklarında bilgi sahibi olma fırsatım oldu. Ktm, Suzuki, Honda, Yamaha, Sym, Tvs ve son olarak RKS hakkında baya bir bilgiye sahibim. Bundan 1 hafta öncesine kadar haberim olmadığı RKS hakkında gördüklerim, duyduklarım ve okuduklarım doğrultusunda içime en yatan ve hem fiyat hem de performans açısından bana en makul motorsiklet olduğunu anladım. Bu ay sonu yada Kasım başı rks 150 den almaya karar verdim. Nedir ne değildir diye sormayacağım çünkü herşeyi en ince ayrıntısına kadar yazmışsınız zaten.
Yalnız benim için önemli olan bazı konularda bilginize ve tecrübenize dayanarak bir kaç sorum olacaktır.
1- RKS 150 modelinde ki lastik ebatlarını büyültme olasılığı nedir? Örnek: arka lastik orj: 110/80/17 iken 130/70/17 olabilir mi?
2- Analog gösterge tablosunu rks 200 ün ki ile değiştirme durumu olur mu? çünkü yapısal olarak farklı veriler ve değerler kullanılmış olabilir...
3- Motorun frenleme performansını yağışlı havalarda deneyen( fabrika çıkışı lastikleri değiştirip iyi lastiklerle) arkadaşlar nasıl bir fikre sahipler.
Zamanınızı çalıp vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.
Herkese kazasız belasız sürüşler.