Valla yüksek model cbf lerede 8 bin 9 bin istiyorlar alırken kesin baktıracağım zaten.
Ben 2017 ağustosta 2014 66000 deki mototu 4.5 bin liraya aldım. +500 liraya rahat bulursun. Sahibindene değil facebook'taki cbf gruplarına bakın. Çok motor düşüyor bu ara uyguna.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:15 ----------
Ayrıca bahsettiğim yerleri ustaların çoğu bakmaz. Misal ben sana yazayım...
Karbüratörde hava ayar vidasının kafası yalama olmuş. Vida sıkışmış. Tornacıya 50 lira işçilik + 25 lira hava ayar vidası için verdim.
Karbüratör jikle bağlantı yerindeki plastik somun yalama olmuş. Çıkarırsan takması imkansız. 67 lira. Daha dün aldım.
Karbüratördeki gaz pistonunu yerine oturtamıyorlar. Sıkışıyo. Kmsine bağlı olarak büzüşüyo. Çöp oluyo açıkçası. Oturtamıyolar yerine. Motor çekiş kaybı yaşıyo. Daha almadım ama serviscim 160 lira fiyat çekiyor.
Zincir gerdirmenin vidalarını yalama yapıyolar. Yeni zincir takıyosun hooopp. Gergide diş kalmamış. Değişecek. Tanesi 30 liracık.
Yağ tapasını çok sıkıp kırıyorlar. Sonra bloğu patlatıyorlar. Bloğa kaynak atıyorlar. Yeni alan az sıkıyo. Hooop karter kırıldı. Fiyatı +400 lira. Oraya kuruyunca katılaşan yeşil sarı yapıştırıcıdan parça yapan bile var.
Koruma demiri fren yaptıkça ön çamurluğa çarpıyor. E çamurluk oradan kırılıyor. Üzerine japon karbonat ikilisini koyup boyuyorlar. Anlamak mümkün değil.
Yatıp kalktıkça grenajlardaki sinyal ayakları, far ayakları kırılıyor. Telle bağla geç yapıyorlar. Fener tut bak.
Ön amortisörü düzeltiyorlar. Eğri büğrü duruyor. Bunu her motorda yapmak mümkün gerçi.
Grenajlar kırıldğında yan sanayi çifti 150 lira. Takıp satıyorlar. 2007 model motor gibi rengi soluyor. Orijinalinde süngerler var. Bak anlarsın orijinal mi değil mi.
Göstergenin kenarından telin ucuna bakın. Çok sök tak yaptılarsa km teli sökük gezmiş olmaları yüksek ihtimal.
Gidonu sola çevir. Şase nosuna bak. Sol karterin altında motor nosuna bak. Hata varsa uğraşırsın emniyette.
Muayne kmsini sorgula. Tramerini sorgula. 30000 km sonra benim motor km sıfırlıyor. Bilmeyene 10000 km de diye satmak çok basit. Bu işin öbür tarafı da var.
Var da var hocam. Bunlara ustalar bakmaz. Basit de şeyler ama küçük sinek mide bulandırıyor işte.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:29 ----------
Manifold lastiği yırtık. Motor hava alıyormuş. Lastik+manifold 60 lira. Ben buldukça eklerim daha sana. Bunlara dikkat etmezsen cbfe küfredersin...