- Motosikleti
- '08 GTR 1400
merhaba arkadaşlar uzun zamandır peşine düştüğüm olayı bugün açıklığa kavuşturdum 1100km dir bu problemi yaşıyordum,tekrar paylaşayım belki hatırlamayanlar vardır,motoru ilk çalıştırmada gaz vermezsem stop ediyordu ve ışıklarda durduğum zaman stop ediyordu(yine gaz vermezsem).bayağı araştırma yaptım enjeksiyonlu motorlarda rölanti ayarı hava ayarı karbüratör ayarı filan yok, bunların hepsini beyin otomatik yapıyor.öğrendiğim kadar anlatayım yanlışım varsa düzeltin benimotor bloklarını birbirine bağlayan boğaz kelebeği(ingilizce throttle body) denen bir parça var ve bu parçanın üzerinde yaylı bir vida var,bu vidayı sıkarak gevşeterek motorun hava filtresinden gelen havayı almasını değiştirebiliyoruz. dün motorun sele kısmını ve deposunu söktüm.yakıt deposunun kablosunu çıkarmaya korktum belki aşağı akar tüm yakıt diye(çekvalf var deselerde güvenemdim::santa
herneyse araya bir takoz koyarak depoyu yukarıda tuttum ve elime düz tornavida alarak kelebekteki vidayı sadece çeyrek tur gevşettim, ve motor tek marşta gaz vermeden çalıştı+ rölantideki sesi değişti.:flower:
Motosikletin bujilerini değiştirdim, aynı sorun bende de oldu; ışıklarda gazı kesip beklerken stop ediyordu. Eski bujilerle yeni bujileri yanyana koydum, yeni bujilerin ateşleme aralığı daha küçüktü, tornavidayla buji tırnaklarını birazcık açtım ve bu sorunu çözdüm. Ama aldığımdan beri ben de gaz vermeden motoru çalıştıramıyorum, bahsettiğin ayarı kurcalayacağım.
Bujilerine gelince, bir sorun yok tak devam et.