Rks alınır mı

Motosikleti
Rks gtr 50
Öncelikle selamun aleyküm. B ehliyetim var aktif olarak scooter kullanıyorum. Vitesli motor sürmeyi hiç bilmiyorum ve a2 ye yazılıp öğrenebilecek vaktim yok sadece pazar günleri izinliyim. Hem pratik yapayım hem de hevesimi almak için bu motoru mantıklı buldum kendimce. Ruhsatta 50cc bayiden 125cc olarak çıkıyor. Kafamda bazı sorular var ama.
1.) motor alınır mı 12 taksit faizsiz alacağım
2.) polis ceza yazar mı
3.) sürmeyi berecebilir miyim(araba da sıkıntım hiç yok eğitim videoları vs de izledim)
4.) boyum 1.70 ayaklarım yere değer mi.
5.) yarın öbürgün satmak istediğimde satabilir miyim.

polis ceza yazmaz
eğitim videoları izle temel olarak trafik okuma gibi gibi
boyun yeterli
satarken fiyatı çok indircen haberin olsun ama satarsın
şahsi yorum düşük cc çinli motorda sorun yaşama ihtimalin çok yüksek dikkat et

Motosikleti
Rks gtr 50
polis ceza yazmaz
eğitim videoları izle temel olarak trafik okuma gibi gibi
boyun yeterli
satarken fiyatı çok indircen haberin olsun ama satarsın
şahsi yorum düşük cc çinli motorda sorun yaşama ihtimalin çok yüksek dikkat et
Ya ben öyle tekere kalkıyım falan bir derdim yok ben bunla vitesli motor konusunda prstiğim olsun yeter. Düşükte versem sıkıntı yok farketmez. Sonrasında a2 ile beraber 250sr düşünüyorum zaten

burda takılcan tekşey çinlinin kumar olduğu alırsın iyi çıkar iyiki dersin alırsın yarın dağılır kötü dersin sen bilcen

o dediğin mantıkla alınır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ama belirtmessem içimde kalıyo canım sıkıkılıyo o yüzden yine yazcam kusura bakmayın bu motor mantığınız iyi yani düşükten yükseğe çıkma planı ama alcanız motor yarın patlarsa burdakiler iyidi demişti demeyin bu motor yarın paslanmaya başlasa şaşırmam çünkü

Motosikleti
Rks gtr 50

ama belirtmessem içimde kalıyo canım sıkıkılıyo o yüzden yine yazcam kusura bakmayın bu motor mantığınız iyi yani düşükten yükseğe çıkma planı ama alcanız motor yarın patlarsa burdakiler iyidi demişti demeyin bu motor yarın paslanmaya başlasa şaşırmam çünkü
Ya tabiki kimseyi suçlayamam estağfrullah. Ama inan a2 ehlieyete ayırcak bir zamanım maalesef yok şu an çnkü çalışıyorum. Bununla iyice pratik yapıp a2 ye yazılmak istiyorum. Sadece pazar günleri giderek 8 derste de sınavdan geçebilir miyim bilmiyorum. Ve ayrıca belki bu motor bana yetecek hevesimi alıcam o yüzden böyle bi karar aldım. Şöyle söyliyim a2 bilr alsam alıcağım moto 250sr olur. Günde 2 dersle pazarları da bu iş öğrenilmez bence

Hocam bir de benim ikametgahım vs herşeyim manisada ben istsnbuldayım ve artık burdayım. Ben ehliyeti burdan alıp burda işletebiliyormuyum ehliyete yoksa illa manisada mı işletmem lazım

Hocam açıkçası benim kafamdski şey şu. Bunu alayım bineyim aylık 6.5 taksitle. Geri kalanıyla para biriktireyim biraz daha hem bunla pratik yaparım. Aylık kenara 15 lira civarı oara atabiliyorum bunu altın olarak atsam illaki değer kazanıcak ve bence 250 sr altın kadar artmıycak. Bunu 50 liraya satsam üstüne de 6 ayda falan sr250 slırım yaza doğru. Çünkü ehliyet dersine gidecek vaktim de yok bunla iyice prstiğimi yapmış olucam 4-5 derse gidip sınava giricem sadece. Motoru almasam kenara 25 lira atsam gene 6 aya tekabül edşyor üstüne 6 ay da motor binmiş olurum

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla sen zaten motor kullanıyorsun ama otomatik.
Sadece viteslisini kullanmaktan korkuyorsun
Eğer anladığım doğru ise vitesliyi öğrenmen 5 dk bunu benimsemende 10 dk bulur.
Ben hiç motor sürmemiş arkadaşıma 10 dk vitesli motor sürmeyi öğretmiştim.

Motosikleti
Rks gtr 50
Anladığım kadarıyla sen zaten motor kullanıyorsun ama otomatik.
Sadece viteslisini kullanmaktan korkuyorsun
Eğer anladığım doğru ise vitesliyi öğrenmen 5 dk bunu benimsemende 10 dk bulur.
Ben hiç motor sürmemiş arkadaşıma 10 dk vitesli motor sürmeyi öğretmiştim.
Aynen öyle. Hocama ama şöyle ki çalışıyorum ve sadece pazar günleri izinliyim ehliyet kursuna yazılsam sadece pazar günleri gidicem ve aldığım dersle sürmeyi öğrenip geçebilir miyim bilmiyorum. Zaten geçsem bile 250cc bir motor almam nerden baksanız 5 ay sürücek. Benim niyetim bu dediğim motoru alıp vitesli motor sürmede iyice prstiğim olsun. Bunu taksitle alayım aylık 6.5 lira ödeyeyim. Geri kalanıyla da para biriktirmeye devam etsem 5 ay sonra 100 lira gibi bir param kenarda olucak. Üstüne de bunu 50 ye satıp 150 ye bir tane 250sr alayım diyorum. Şimdi a2 ye yazılsam üstüne geçip geçemeyeceğim meçhulve motor almak için gene bekleyeceğim5 ay. Bu şekilde hem 5 ay motora binerim bu şekilde srk bana 180 e mal olmuş olur ama üstüne de 4-5 ay motora binmiş + tecrübe kazanmış olurum. 30 lira 4-5 ay motora binmeye ve tecrübeme saymış olucam yani. Her türlü 4-5 ay bekleyecekken bari gidip o 4-5 ay da motora bi eyim düşüncesindeyim. Belki bu motor beni kesicek hevesimi alıcam 250sr a geçmek bile istemeyecem

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Öğrenmek için bence alınır hocam. Hatta kendimce örneklersem 100000 tlye 12 taksit aldiğin motoru satarken 60 65 e satarsanda benim nazarımda pek bir zararın olmuyor. Millet 100000 tlye 12 taksit aldığı motoru 60 a satınca 40000 tl zarar gözüyle bakıyor nefret kusuyor ilginç sekilde. Biraz ögrenir acemiliğinizi atar satarsınız cebinizdende çok para çıkmamış olur.

Aynen öyle. Hocama ama şöyle ki çalışıyorum ve sadece pazar günleri izinliyim ehliyet kursuna yazılsam sadece pazar günleri gidicem ve aldığım dersle sürmeyi öğrenip geçebilir miyim bilmiyorum. Zaten geçsem bile 250cc bir motor almam nerden baksanız 5 ay sürücek. Benim niyetim bu dediğim motoru alıp vitesli motor sürmede iyice prstiğim olsun. Bunu taksitle alayım aylık 6.5 lira ödeyeyim. Geri kalanıyla da para biriktirmeye devam etsem 5 ay sonra 100 lira gibi bir param kenarda olucak. Üstüne de bunu 50 ye satıp 150 ye bir tane 250sr alayım diyorum. Şimdi a2 ye yazılsam üstüne geçip geçemeyeceğim meçhulve motor almak için gene bekleyeceğim5 ay. Bu şekilde hem 5 ay motora binerim bu şekilde srk bana 180 e mal olmuş olur ama üstüne de 4-5 ay motora binmiş + tecrübe kazanmış olurum. 30 lira 4-5 ay motora binmeye ve tecrübeme saymış olucam yani. Her türlü 4-5 ay bekleyecekken bari gidip o 4-5 ay da motora bi eyim düşüncesindeyim. Belki bu motor beni kesicek hevesimi alıcam 250sr a geçmek bile istemeyecem
Ne alırsın ne almazsın onu bilemem ama dediğim gibi ne araba ne motor sürmesini bilmeyen adama öğrettim 10 dk. Adam o hızla gitti harley aldı. Sen çok kolay sürersin sadece vitesli bir motor bul bir yerden sür tamamdır

Motosikleti
Rks gtr 50
Öğrenmek için bence alınır hocam. Hatta kendimce örneklersem 100000 tlye 12 taksit aldiğin motoru satarken 60 65 e satarsanda benim nazarımda pek bir zararın olmuyor. Millet 100000 tlye 12 taksit aldığı motoru 60 a satınca 40000 tl zarar gözüyle bakıyor nefret kusuyor ilginç sekilde. Biraz ögrenir acemiliğinizi atar satarsınız cebinizdende çok para çıkmamış olur.
O mantıktayım hocam onu 60 a satar o sırada geri kalanıyla da 250 sr için birirktirirm hem de mantıken 5-6 ay motora bincem acemliğimi atcam 40 liram gitcek bence birşey değil. Ben zaten ticaretin içinde birisiyim. E ben bu şekilde 5-6 ay gene motora binmivrm üstüne bir de 250sr için para biriktircem aynı şeye gelicek. Ben her ay kenara 25 atsam gene 6 ayda alıyorum motoru.
E böyle ayda 17-18 atıcam 6 ayda 110.000 gibi bir para yapar ve altın tutucam işlaki yükselicek. Motorun yükselceğini düşünmüyorum. E bunu sattığımda 60 a bu sefer 170bin toplam para olucak . 6 ayda her ay 25 atsam kenara 150 yapıyor. Üsütne motora binicem tecrübe kazanıcam. Bana çok mantıklı geldi

Ne alırsın ne almazsın onu bilemem ama dediğim gibi ne araba ne motor sürmesini bilmeyen adama öğrettim 10 dk. Adam o hızla gitti harley aldı. Sen çok kolay sürersin sadece vitesli bir motor bul bir yerden sür tamamdır
Hocam ne yazikki isteyebileceğim öğrenebilceğim biri yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar