RKS 150-S Yağ ve filtresi değişimi

İlk defa motorun yağını kendim değiştireyim hazır yağı boşaltıyorken filtreyi de değiştireyim dedim başıma gelmeyen kalmadı. Önce internette aldığım iki filtrede büyük geldi kapak olmadı en son sanayiden eskisini yanımda götürerek yenisini aldım 1 milim uzun olduğu halde kapak kapandı. Motoru çalıştırdım 500 metre gittim ayak freninin kaygan olduğunu hissettim bi baktım yandaki yağ filtre kapağı yağ sızdırıyor arka teker motorun altı hep yağ olmuş yarım litre yağ dökülmüş Allahtan erken farkedip kayarak düşmedim. Bu sızdırmanın sebebi ne olabilir vidaları da iyi sıktım. Tahminimce contadan kaynaklı ancak o ring conta var mıydı sökerken bilmiyorum yeşil ince kağıt gibi bir şey var ve uyumsuz yağ filtrelerini denerken biraz yıprandı. Kapağı bir daha söküp detaylı incelicem ama yağı boşaltmama gerek var mı içinde yeni yarım litrelik yağ var.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Muhtemelen oring şeklindeki contadandır. Genelde halka şeklinde plastik bir oring oluyor, kontrol etmenizi öneririm. Yağı bir kaba boşaltıp sonra yeniden eklemeniz iyi olacaktır. O motosiklet hatırladığım kadarıyla 1 lt yağ alıyordu, eksik yağla sürmeyin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Resimlere baktım da sizde oring conta yok, kağıt conta var, bu contayı her filtre değişiminde yenilemeniz gerekir. Gevşek sıkarsanız yağ sızdırır çok sıkıp contayı ezerseniz yine yağ sızdırır.

Kağıt conta diye bir şeyin olduğunu ilk defa duyuyorum internetten bakınca da içindeki parçaya benzer bir şey göremedim en iyisi söküp sanayide gezmek.

Motosikleti
Ns200 15"
Kağıt contadan kasıt klingirit contadır, sanayide kapak ölçüsüne göre kestirebilirsiniz veya parçacılardan satın alabilirsiniz. Contayı takıp eksik yağı tamamlamanız yeterli olacaktır tabi birde motor etrafına gelen yağı temizlemeniz iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar