RKN ADV 530 İnceleme / Uzun yol Türkiye Gezisi

DEĞERLİ DOSTLAR MERHABALAR ben yutub' dan emrah bafralı NASILSINIZ ? Sizlere bir senedir kullandığım ve kısmi olarak Türkiye turu yaptığım bana yarenlik eden ve beni yolda üzmeyen yeni arkadaşım RKN ADV 530 enduro motosikletimi detaylı olarak anlatacağım. Şahsım 25 senedir çeşitli motosikletler ile senelerdir seyehat etmektedir sadece enduro olarak BMW 1200 GS, 1200 honda crostourer,, YAMAHA TENERE , regal raptor spt 350, HONDA RALLY 250, Trumph 660 tiger vs vs. bir çok enduro motosiklet ile seyehatler yapmış bulunmaktayım ve bir senedir de RKN 530 ADV ile gezmekteyim. RKN ADV 530 Tam bir enduro olan hafif off road yapabileceğiniz iki kişi ile konforlu seyehat imkanı sunan fiyat performans motosikleti diyebileceğim motosikletimi ne zamandır anlatmak istiyordum ama emin olabilmem için ciddi anlamda kullanmam gerekiyordu ayrıca tanımam şarttı.

Peki neler anlatacağım listeleyelim
1/ Teknik özellikler
2/ Hissiyat
3/ yol tutuşu ve viraj kabiliyeti
4/ Yedek parça ve servis
5/ Kronik var mı?
6/ Uzun yol / taşıma kapasitesi
7/ Fren kabiliyeti ve güven
8/ Motor bloğu , muadili hangi motorlar aynı bloğu kullanıyor.
9/ Neden Alınır ve kimler tercih eder ?
10/ Onunla mutlu muyum ?

TEKNİK ÖZELLİKLER

mgz9hs4.jpg

A2 ehliyetine uyumlu 47 beygir, 50 nm Tork, 8 valf,sıralı çift silindir, 498cc,su soğutmalı, ön arka ABS, DELPHİ ecu, 3,6 lt /100 km yakıt ,TFT EKRAN, çift usb şarj,Alarm uzaktan çalıştırma, arka çanta demiri,telefon tutacağı, arka çanta demiri,elcik koruma,karter koruma , sis farı, Motor koruma demiri vs. bir çok donanım üzerinde geliyor.

Değerli dostlar sizlere anlatacaklarım tanıtım ve yüzeysel bilgilerden ziyade derinlemesine bir anlatım olacak kendi tecrübelerim artı avrupa seyehati yapan bir arkadaşımızın tecrübeleri ve 22.000 km ve 17.000km yapan bir arkadaşımızın tecrübeleri dahil gerçek saf bilgilerden oluşan bir anlatım olacak. Hadi başlayalım .

NEDEN TERCİH ETTİM ?
Açıkcası son yıllarda BMW, Ducati ve honda gibi üst düzey Enduro motosikletlerin sıfır alabilmek artık hayal olmuştu ve dahi alsam bile evin 2. arabası olmayacaktı ki araba kadar pahalılardı. Hem çok heybetli hem sıfır, hem güçlü, rüzgar almayacak kabalıkta, hem de ciddi anlamda ucuz bir enduro arayışına girdim ve FİYAT PERFORMANS olarak rkn adv 530 da karar kıldım. Başta endişelerim yok değildi ama motosikletimi bayiden alıp İstanbul'dan Ankara'ya kadar kendim sürerek gittiğimde ve yolda sıfır olmasına rağmen zorlayarak denediğimde bu endişelerden kurtuldum. Bu endişelerim watsup gruplarımızdaki çok uzun km ler kullanan abilerimizin 22.000km ulaşıpta motor bloğu, beyin vb hayati sorun yaşamamış olmaları sebebi ile tamamen gitmiş oldu. Ben daha hiç bir seyehatimde yaşamamış olsamda tabiki sorunlar olacak ama benim için önemli olan motosikletin hayati sorunları olmaması yani motor bloğu, şase, giderilemeyen beyin sorunları gibi sorunları olmasın yeter haricen frendir, arıza ışığıdır, benzin şamandırası bozulması gibi küçük sorunlara takılmam. Sonuçta bu kadar küçük bir rakama bir milyon tl'lik BMW gs ve dukati benzeri bir hissiyat alarak onlar kadar mükemmellik beklemem fiyat performans kombinasyonuna uymaz diye düşünüyorum.

MOTOR BLOĞU VE PARÇA İÇİN BANE NE REFERANS OLDU ?

b7y8nf4.jpg

RKN 530 ADV' nin üzerindeki motor bloğu Dünyada ve Türkiyede bir çok Enduro ve NAked motosiklet türü ve markası üzerinde kullanılıyor yani mesela VOGE 525 DSX ile birebir tamamen aynı motor bloğu aynı aksaamlar kullanılıyor ya da Benelli TRK ile bir çok şeyi birebir aynı Yada Cf moto ile ya da Honda cb 500 R ile motor bloğu tamamen aynı ki zaten bu motor çinde Honda 500 R motor bloğu birebir klonlanarak yapılmış bu konuda videolarda var ustalarımızda teyit ettiler bir çok parçası uyumlu dolayısı ile bu benim için şu demek oldu bir parçaya ihiyacım olduğunda bir çok firmadan tedarik edebilirim ve bir blok ne kadar çok markada kullanılıyor ise o kadar çok sürdürülebilirliği olurdu. Ayrıca RKN markası gördüğüm kadarı ile yedek parçalarını temin ediyorlar ve bu markayı uzun soluklu sürekli hedefliyorlar. Yani RKN ADV530 sorunlu olursa bu demek oluyorki diğer markalarda sorunlu olacaktı çok şükür ben ve bir çok arkadaşımız fiyat performans olarak çok memnun hatta avrupa turu yapan arkadaşlarımızda mevcut. RKN firması daha 3 senelik bir geçmişe sahip ilk seriden sonra tamamen iyileştirme yaptılar , servislerini Genişlettiler, geziler ve grup etkinlikleri düzenliyorlar gördüğüm kadarı ile tecrübeleri her sene artıyor kendilerini düzeltmeye gayretliler. Başta olan şikayetlere aldırış etmedim sebebi ilk fuarda satıldığında Türkiyenin açık ara en ucuz endurosuydu ki hala öyle daha yeni firmaycılar insanlar bir kaç ay içinde yüzlerce motor aldı daha servis ağları o zaman yoktu o kadar çok siparişe yetişemediler alan müşterilere motorların yavaş toplanması gerktiğini söylediler ama bir çok kişi işin ehli olmayan insanlara bir gecede toplattılar motorları dolayısı ile sorunlar yaşadılar ve garantidende haklı olarak çıktı motorları ve hiç olmayacak sorunlarla karşılaşarak iter istemez bu motor hakkında bir çok şikayette bulundular ben ise tecrübeli olduğum için motorumu işin ehline yavaş yavaş toplattım ve kendim toplanırken ilgilendim Gece gündüz Türkiye seyehati yaptığım halde bu sebeple şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım. Şimdi ise durum başka marka çok sattığı için 2 sene içinde SERVİS AĞLARINI kurdu ve genişletti hatta doğu illerinde dahi servislerle anlaştı yedek parça stoklarını yaptı ve şimdi parça lazım olduğunda 2 hafta içinde getirtiyorlar artık firma büyüdüğü için satış servisinde ustaları ve donanımları teşkilatlı olduğu için sorun yaşamıyorlar motorları işin ehli ustalar topluyor ve teslim ediyorlar dolayısı ile fren, benzin göstergesi ışığı, fan sorunu gibi küçük muhtemel sorunlar dışında sorun yaşayan pek duymaz olduk bu anlamda firma da uzun ömürlü düşündüğü için her yıl daha çok güven veriyor. Tüm bunlar bana referans oldu kendi şahsım adına bu paraya böyle bir motosikletle seyehat etmekten memnunum. Rabbim güzel günlerde binmeyi nasip etsin dilerim. Şu anda dahi aynı motor bloğu olan diğer markalardan en az 100.000tl ucuz neden aynı motora daha fazla para vereyim ki ben size fiyat performan olarak anlatıyorum bu motoru yoksa fiyatı yüksek olsaydı tercihlerim belki değişebilirdi.

NASIL BİR MOTOR NELER YAŞADIM / UZUN YOLDA NASIL VE HİSSİYATIM
eytxga2.jfif

Aşırı lüx düşkünü ve sıradan bir attan İngiliz atı performansı beklemiyorsanız bu motosiklet beklentilerin üzerinde bir sürüş deneyimi sunuyor gerçekten. Benim mutlu olduğum şey ciddi anlamda heybetli bir motosiklet örneğin Sivas seyehatim de uzun yolda dizlerime ve alt gövdeme rüzgar neredeyse almıyorum Ducati kullanırken de bu konudan çok memnundum ve bu motorsikletin ön kısmının şemsiye heybeti beni rüzgardan korudu tabi cam korumasına bir ek yapmanız rüzgar engelleyici takmanız şart çünkü gövdeyi koruyor ama omuz üstüne rüzgarı alıyorsunuz. Motosiklet çok heybetli, yüksek ve bacak arasını dolduruyor artçıyı (67 kg eşim ile) hissettirmeyecek kadar güçlü ve torklu ve ağırlığı bir o kadarda sürüş esenliği sağlıyor. 3 lü çantalarımı standarttan büyük yaptırdım yani eski 1200 gs BMW motoruma taktığım çantaları taktım ve Motosikletin dengesinden ve gücünden sebep bu çantalar bana zorluk çıkartmadılar bu anlamda heybeti iyice arttı ve daha kolay gezebildik eşyalarıma yer açılmış oldu. Motosikletimin en çok memnun olduğum yönü 500cc olmasına rağmen 650cc güç hissetmem oluyor. Ciddi anlamda hızlı, ALT VE ÜST DEVİRLERİ iki kişi gezmemize rağmen tatmin edici ve dahi tek başınıza canavar gibi 2. viteste hemen ön kaldırabilirsiniz tabi tavsiye etmem :) Benim motorum 2. nesil frenleri vb seyler iyileştirilmiş ben şahsen kronik yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarımız oluyor bu sorunlar bana göre önemli sorunlar değil yaşanılan sorunlar genelde benzin gösterge şamandıra arızası, Arka fren abs arızası, Fan açmama gibi sorunlar duydum bunların kronik olduğundan emin değilim benim gibi hiç sorun yaşamayan dostlarımız çok ve dediğim gibi benim için tek sorun motor bloğu, şanzuman ve beyindir bunlarda sorun olmasın gerisi sadece biraz can sıkabilir ama firma müdahale ediyor ilgileniyor.

SAVRULMA VİRAJ FREN DENEYİMLERİM
bfptn8f.jfif

YukarıdakiFotografta uzun yol seyehatimde bir tırı solluyorum ayrıca sol tarafımda rüzgar akımı yapan araçlar var uzun yol yapanlar bilir bu durumda ciddi bir savrulma rüzgar sürkülasyonu olur( bir borudan hava üflüyor gibi etkisi vardır) ve motoru oracıkta tanırsınız ve karnesini verirsiniz. Bu gibi akımlarda bana güven veren bir yapısı bir yol tutuşu var tabi lastiklerini değiştirmeniz çok önemli ve sizlere michlen gibi kaliteli latiklerle yolda olmanızı tavsiye ederim inanın lastik hayatınızı kurtaracaktır. Motosiklet virajlara tabiri caizse ip gibi girip çıkıyor tabi burada ağırlık dengesinin ve airo dinamiğinin ducati'den kopya olmasının büyük payı var çinlilerin yaptığı en iyi şeyde bu klonlamak yani kopyalamak. Yinede sert virajlara girerken yavaş giriniz BMW GS gibi bir dengesi olmadığınıda unutmayınız ancak benzeri markalardan daha iyi bir denge viraj imkanı sunuyor tecrübelerim ile sabittir. Bütün bunlar beni bu motosiklete bağlayan şeyler oldu. Şunu söylemek isterim ben bu motosikleti biraz daha pahalıya aldım kampanyadan faydalanamadım ama yindede benzeri muadili markalardan cok daha ucuz almış oldum.

auii6vm.jpg

Bu resimde yurt dışı gezileri yapan kıymetli bir dostumuzun rüştü ispatıdır bu arkadaşlarda bana referans oldu diyebilirim.
84wdgxk.jpg

Bu arkadaşımızı cesaretinden ötürü tebrik ederim.

emgpor9.jpg

Yukardaki resim TEKCANMOTOVLOG isimli fenomen bir youtuber kardeşimize ait bu arkadaşımız geniş kitlelere hitap eden profesyonel bir kardeşimiz oda RKN aldı ve kullanıyor tabi bunları görmek motosikletime olan fiyat performans inancımı artırdı.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
t3sdled.jfif

Yukardaki fotoğrafımı antalya seyehatimden dönerken çekmiştim daha doğrusu video bu seyehatimide youtube kanalım olan EMRAH BAFRALI'da paylaşacağım. Her motor ile gece seyehat etmem çünkü güven oluşturmam lazım canımı riske atamam . Tecrübeme göre gece aydınlatması güzel farlar ve sisler size dikkat çekici ve geniş acılı bir görüş sağlıyor. Oturuş pozisyonu acısından motosiklet ile bütünleşebildiğiniz içinde yola hakim olabiliyorsunuz ve gece yolculuğu RKN ile mümkün bir hale geliyor. Frenlerinizn bakımlarını aksatmayın frenler ciddi anlamda güvenli tutuyor örneğin 120km hızla giderken bile sizi 10 metre mesefade güvenle yolun kenarına alabilecek bir fren sistemi var ayrıca frenlerin abs aralıkları ve ön arka kombinasyonları güzel ama dediğim gibi sürekli kaliper , disk bakımı yapmanız gerek kaliperlerin diskleri sıkma oranı ayarları biraz sorunlu gibi acıkcası garantiden varsa bu sorunu gidermeniz sizin için rahatlatıcı olur ben yaşamadım ama yaşayanlar var. Tabi benim sorun yaşamamın sebebi tecrübeli ve güvenli sürmemden de kaynaklanıyor. Bu motosiklet benzerlerinden çok ucuz olduğu için gençler alıp apaçilik yapabiliyor örneğin racing gibi kullanıp blok çatlatan bile duydum ancak bakımlı ve ortalama kullanısrasın mooru zorlasanız dahi sorun yaşayacagınızı sanmıyorum sonucta motor honda motoru kopyası ve piyasada bir cok marka bu motoru kullanıyor kendini ispatlamış bir blok ve şanzuman ve beyin var RKN 530 ADV üzerinde.

auraws0.jfif

Asla önermesem de karda kışta bu motorla gezen tecrübeli abilerimizde mevcut :)

f5xkqg3.jpg

Ben oğlumla da gezdiğim için bakımlı, güvenli binmekte fayda görüyorum. Servis imkanı büyük şehirlerin hepsinde mevcut birden fazla servisi var. Diğer şehirlerde de servisleri mevcut RKN firması her geçen ay biraz daha işlerine sahip çıkıyorlar özellikle şirketlerinin aile şirketi olması ve RKN sahibinin annesinin de firma ile sürekli ilgilenmesi etkinlikler yapması sorunlara hızlı çözümler bulması bana çok sempatik ve güvenilir geldi. Allah Türk markalarının yanında olsun işleri güçleri rast gelsin diyorum. Sonuçta İspanyol tasarımlı ve alt yapılı, çin üretimi ama Türk markası yani motosiklet Türkiyede birleştiriliyor.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ailq9m0.jpg

Motosikletim ile off road çok yaptım ciddi zorlu yollarda dağlarda cross yollarında gezdim bu motor seyehatlerinizde yoldan çıkmanıza olanak sağlıyor ayrıca görünen heybetin yanı sıra çok kıvrak ve ani kontra ve manevra kabiliyeti sunuyor ilginç şekilde eğlenceli bir motosiklet bazen şehirde Trafikte oyuncak gibi manevralı sürmek istiyorsunuz sürmesi kolay bir motosiklet.

nf9vvxm.jfif

Size doğayı ve gezmeyi sevdiriyor. Sürüş esnasında vitesleri kolay geçiyor ve şanzuman arızası 20.000km den fazla yapan arkadaşlarda dahi yaşanmadı. Ancak vites kolunu sağlamlaştırmalısınız ve biraz alçaltmanızda fayda var ayağa tam oturması için tabi. Uzun yolda artçını rahat eder daha iyisi sürücüyü yormuyor voge 525 dsx ile kıyaslarsak sürücü koltuğu ve duruş pozisyonu daha rahat emsal olarak benelli trk 500x gibi oda rahat ama bana sorarsanız RKN bir tık önde sanki.

Virajlar noktasında yatmanıza olanak sağlayan bir motosiklet ama çantalı olarak çok yatmayın virajları tatlı alın ve virajda fren yaptığınızda güven veriyor ama frene asılırsanız ve heyacan yaparsanız sizi dışarı atabilir dikkatli olmalısınız.

Yakıt olarak pek yakıt hesaplayan birisi değilim ama sizler için sakin kullanımda 100km de 3.9 yaktım tek başıma. Bu motor ilginç bir şekilde çok gaza basarak gitseniz dahi yakıtı çok yükelmiyor bana göre yakıtı gayet ekonomik.

9em8c64.jpg
fr868st.jpg
2ycrqy7.jfif

Ön süspansiyonlar arazide ciddi rahatlık ve manevra kabiliyeti sağlıyor arka amartsörler yeterli seviyede ama arkalar biraz daha sert kalıyor.
ÖZellikle turuncu rengi çok dikkat çekiyor insanlar genelde durdurup soruyor yada çok pahalı bir motosiklet olduğunu düşünüyorlar . Görüntüsü ve heybeti cezbedici diyebilirim. Tabi jantlar bana çok güven verdiğini söyleyemem açıkcası tel jant olmasını rahatlık ve güven açısından tercih ederdim ama çok şık görünüyor.

Motosikletin hızlanması muazzam. HIZLANMA CANLI VERİLERİMİ PAYLAŞIYORUM
1. VİTES 65 km (anında bu hıza çıkıyor gazı verir vermez)
2. VİTES 100km( çok çabuk tepki)
3. VİTES 135km(SERİ ÇIKIYOR)
4,VİTES 150 km ( duraksamıyor)

diğer viteslere çok çabuk şekilde ulaşabiliyor . Watsup gruplarında 220 km hıza ulaşan ibrahim abimiz mevcut.

Ortalama uzun yolda titreşimsiz rahat seyehat hızı 145km ancak 170km ile de sabit zorlanmadan gidebilirsiniz son hız dediğim gibi daha fazla ama önermem.

Ben motosikletimi agresif kullanmam ama yeri gelince sınırları da zorlarım çok şükür hiç bir seyehatimde sorun yaşamadım beni yolda bırakmadı gerçekten memnunum bana göre tam bir fiyat performans motoru.

jx4fh1h.jpg

Örnek olarak rodajda motoru zorlamayın dediler ben motosikletimi bayiden alır almaz tam 1000km yol yaparak asıl yaşadığım şehire gezerek geldim ve ani gaz açmalar yokuşlarda tapa gaz ve ortalama 150 km hız ile geldim aslında böyle yapmazdım ama bu motorda beni heyecanlandıran bir şeyler var ki onu sürerken şarkılar söylemek geliyor içimden :) Daha ilk sürüşümde bu kadar zorlamama rağmen motosikletim en ufak arıza belirtisi vermedi diyeceğim o ki ben memnunum ve seyehat etmeye devam .

Hepinize sağlık ve esenlik diliyorum dostlarım umarım tecrübelerim ve emek verdiğim bu paylaşım sizlere bir fikir vermiştir.

SAYGI VE SELAMLAR
EMRAH BAFRALI

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hondanın 500 bloğu kopyalanarak yapılmış dalgası türkiyede çok popüler ama doğru değil :D bu tarz motosikletlerde uzun ömürlü olmasını tercih ediyorum o yüzden marka olarak bana güven vermiyor nx500 benim için daha öncelikli yine de inceleme için teşekkürler

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Merhaba. Yeni motorunuzu güle güle kazasız belasız kullanmanızı diliyorum. Detaylıca anlatmıssınız. Elbette subjektif görüşlerdir, kişiden kişiye değişir ancak itirazım olan iki nokta var.

Birincisi " haricen frendir, arıza ışığıdır, benzin şamandırası bozulması gibi küçük sorunlara takılmam" ifadesinde belirtilen fren sorunu küçük değil, aksine belki de en büyük sorundur. İkinci olarak İbrahim abinizin bu motorla, bu şasi ile, oynamadan etmeden (ki oynansa dahi yuksek profil nedeniyle şüpheli) saatte 220 km hız yapması mümkün değil. Belki 220 görmüştür ama o 220 değildir. 220 olsa duramaz.

Tekrar hayırlı olsun. Kazasız sorunsuz uzun kilometreler dilerim.

Seyehatlerimi youtube kanalım olan EMRAH BAFRALI da paylaşacağım dostlarım umarım bir faydam olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hondanın 500 bloğu kopyalanarak yapılmış dalgası türkiyede çok popüler ama doğru değil :D bu tarz motosikletlerde uzun ömürlü olmasını tercih ediyorum o yüzden marka olarak bana güven vermiyor nx500 benim için daha öncelikli yine de inceleme için teşekkürler
Yorum için teşekkürler. Motor bloğunu açan inceleyen güvendiğimiz bir ustamız bloğun honda bloğu ile aynı olduğunu bize söyledi ama takdir sizin tabi

Merhaba. Yeni motorunuzu güle güle kazasız belasız kullanmanızı diliyorum. Detaylıca anlatmıssınız. Elbette subjektif görüşlerdir, kişiden kişiye değişir ancak itirazım olan iki nokta var.

Birincisi " haricen frendir, arıza ışığıdır, benzin şamandırası bozulması gibi küçük sorunlara takılmam" ifadesinde belirtilen fren sorunu küçük değil, aksine belki de en büyük sorundur. İkinci olarak İbrahim abinizin bu motorla, bu şasi ile, oynamadan etmeden (ki oynansa dahi yuksek profil nedeniyle şüpheli) saatte 220 km hız yapması mümkün değil. Belki 220 görmüştür ama o 220 değildir. 220 olsa duramaz.

Tekrar hayırlı olsun. Kazasız sorunsuz uzun kilometreler dilerim.
teşekkür ederim fren arızası tabiki küçük sorun değil haklısınız ancak firma sorunları gideriyor

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
RKN firması her geçen ay biraz daha işlerine sahip çıkıyorlar özellikle şirketlerinin aile şirketi olması ve RKN sahibinin annesinin de firma ile sürekli ilgilenmesi etkinlikler yapması sorunlara hızlı çözümler bulması bana çok sempatik ve güvenilir geldi.

Remzi, Kamil, Necati kardeşlerden hangisi sizsiniz? :unsure:
rkn.jpg

Hocam bu tür markalar-modeller için ben halen önyargılıyım. Ne zaman ülkede şöyle en az 3-5 bin adet satıldı, çoğunluğu şöyle 20-30 bin km leri devirdi, halen sağlıklı, o zaman olur bak.
Ama yukarıda saydığınız, kullandığınız motorların ardından bu motor için yaptığınız yorumlar (eğer reklam-sponsorluk işi yoksa) insanın aklını karıştırmıyor değil.

Arkadaşlar da söylemiş; bir bloğun benzemesi, aynısı olduğu anlamını taşımaz, çekik gözlüler kopyalamada çığır açtı malumunuz. Ve ek olarak yukarıda saydığınız -benim için önemli değil- dediğiniz sorunlar, şahsen benim için baya bi önemli sorunlar. Ha, her markada benzer sorunlar çıkabilir ama bu sorun sayısı misal Honda da 100 motordan birinde olur, X marka da 100 motordan 15 inde.

Tekerinize taş değmesin.

Motosikleti
1190 ADV
Kimseye birşey demiyorum, kendi yaptığımı yazıyorum. Google'de RKN motors diye arama yaptım... önüme bir sürü şikayet çıktı. Kapora verip parasını alamayandan, motorunu teslim alamayana, motorunu alıp daha yola çıkmadan bozuk olduğunu fark edenden, çeşitli arızalar yaşayıp servislerin bunu garanti kapsamında yapmadığından yada servis olmadığından yakınana vs vs. Hepsini buraya yazmıyım. Firmanın google yorumlarını, şikayet var da ki şikayetleri okuyun yeter.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
çin malı motorlar barda bakıştığın kadın gibidir ilk zamanlar çok güzel gelir sonra ne olduğu ortaya çıkar şaseleri paslanır vitesi düzgün çalışmaz ekranı düzgün çalışmaz bozulur giderken bi anda hortumu patlar 5bindir limiti 5bine kadar çok tatlı gelir sonra makyajı akar umarım sizi daha uzun süreler mutlu eder

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Emeğinize sağlık, güzel bir inceleme yazısı olmuş. Hafiften bir sponsorluk kokusu alsam da yine de merak edilen tüm sorulara kendi deneyiminiz ve de diğer arkadaşların deneyimleriyle doyurucu cevaplar vermişsiniz. Kim ne derse desin aynı motorla 1 sene içinde 22.000 km yol yapmak ciddi bir iştir. Kurye değilseniz ve hobi amaçlı sürüyorsanız muazzam bir rakam. Motorun antin kuntin arızalar vermemesi, yolda bırakmaması güzel şeyler.

Remzi, Kamil, Necati kardeşlerden hangisi sizsiniz? :unsure:
rkn.jpg
Şöyle cevap vermek isterim. İnsanlar 225.000tl kampanyadan aldığından bir hafta sonra ben 265.000tl ye aldım yani herkestende pahalıya aldım isterseniz firamaya sorgulatin . Bu tür şeylerle insanları karalamak çamur at izi kalsın türünden söylemler yakışıyor mu size..

Hocam bu tür markalar-modeller için ben halen önyargılıyım. Ne zaman ülkede şöyle en az 3-5 bin adet satıldı, çoğunluğu şöyle 20-30 bin km leri devirdi, halen sağlıklı, o zaman olur bak.
Ama yukarıda saydığınız, kullandığınız motorların ardından bu motor için yaptığınız yorumlar (eğer reklam-sponsorluk işi yoksa) insanın aklını karıştırmıyor değil.

Arkadaşlar da söylemiş; bir bloğun benzemesi, aynısı olduğu anlamını taşımaz, çekik gözlüler kopyalamada çığır açtı malumunuz. Ve ek olarak yukarıda saydığınız -benim için önemli değil- dediğiniz sorunlar, şahsen benim için baya bi önemli sorunlar. Ha, her markada benzer sorunlar çıkabilir ama bu sorun sayısı misal Honda da 100 motordan birinde olur, X marka da 100 motordan 15 inde.

Tekerinize taş değmesin.
Şöyle soyleyim değerli kardeşim insanlar 225.000tl aldığından bir hafta sonra ben 265.000tl ye aldım bu motoru yani kazanç reklam şöyle dursun zaradayim bile diyebiliriz ama benim için motor güzel memnunum yani dünya malı dunyada kalır diyorum.. Kimse bu motoru alsın demiyorum fikirlerinize anlıyorum sende haklisin. ben sadece yaşadığımı anlattım o kadar. Saygı ve selamlar

F54

arkadaşlar adam almış kullanmış incelemiş bunlar böyle şunlar böyle yazmış vs vs
size gidin alın diye yakınıza yapışmamış belki almal için araştıranlara fikir verir düşünen alır veya bakar araştırır
misal bende gidip almam ama alana da neden alıyorsun veya alana neden övüyorsun demem adam bununla mutludur ufak tefek arızaları fiyatından dolayı görmezden geliyordur bu onun bileceği bir iş
allah kaza bela vermesin alana hayırlı olsun

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bu tür şeylerle insanları karalamak çamur at izi kalsın türünden söylemler yakışıyor mu size..
Senin insanları yalaman ne kadar doğalsa benim karalamam da -ki karalayıcı bir kelimem yok- o kadar doğal. Yalarken adamların analarına bile değdirmişsin. Motor satan heriflerin annelerinin motor incelemesinde(!) ne işi var?

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Bu motosiklet hakkında en fazla kötü yorum gördüğüm motor olabilir. Bir dönem incelemistim sahibindende bile yok pahasına dert sahibi olmak isteyen alsın gibi ilanlar vardı çok ucuza koyulan bezmiş kullanıcılardan. Çinli motosiklete karşi değilim sonuçta bütçe meselesi fakat çinlinin içinde de son tercih edilecek marka olabileceğini düşünüyorum. Sizde bir sorun çıkmaması çok iyi bence. Iyi günlerde kullanın hocam

Motosikleti
QJ SRT800s
4 senedir trk502 sahibi olarak şunu söyleyebilirim ki 170km sabit hızla uzun süre sürüş yapmak ızdıraptır. 220km hıza çıktığını sanmak hayaldir. O hıza çıkabilmek için ön dişli 17 arka dişli 40 falan yapmanız lazımki o da ilk vites verilerini boşa çıkartır.
Soft yazılım atılmış motorumda, 175km göstergede görünürken GPS 163 civarı gösteriyordu.

4 senede yaklaşık 58bin km yol yaptığım motoru ben bu kadar övemedim.

Firmalar "yutuber" lere güzel ücretler veriyor olabilir, ama objektifliğinizi kaybetmeyin.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
RKN firması daha 3 senelik bir geçmişe sahip ilk seriden sonra tamamen iyileştirme yaptılar ,

daha yeni firmaycılar insanlar bir kaç ay içinde yüzlerce motor aldı daha servis ağları o zaman yoktu o kadar çok siparişe yetişemediler alan müşterilere motorların yavaş toplanması gerktiğini söylediler ama bir çok kişi işin ehli olmayan insanlara bir gecede toplattılar motorları dolayısı ile sorunlar yaşadılar ve garantidende haklı olarak çıktı motorları ve hiç olmayacak sorunlarla karşılaşarak iter istemez bu motor hakkında bir çok şikayette bulundular ben ise tecrübeli olduğum için motorumu işin ehline yavaş yavaş toplattım ve kendim toplanırken ilgilendim Gece gündüz Türkiye seyehati yaptığım halde bu sebeple şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım. Şimdi ise durum başka marka çok sattığı için 2 sene içinde SERVİS AĞLARINI kurdu ve genişletti hatta doğu illerinde dahi servislerle anlaştı yedek parça stoklarını yaptı ve şimdi parça lazım olduğunda 2 hafta içinde getirtiyorlar artık firma büyüdüğü için satış servisinde ustaları ve donanımları teşkilatlı olduğu için sorun yaşamıyorlar motorları işin ehli ustalar topluyor ve teslim ediyorlar
Hocam ben bu kısmı biraz detaylandırmanızı rica edeceğim...

RKN motosikletleri parça parça mı satıyor müşterilere? Müşteriler satın aldığı motosikleti nasıl topluyorlar yani? Garantiden nasıl çıkıyor?

Ben hiç böyle bir uygulama duymadım, görmedim. Bu durum yasal mı? Faturalarınızda ne yazıyor?

Zahmet olmazsa...

adx baskı balatası honda afrika twinden devşirmedir. Bizde gördük parçaları. Her şey aynı ama yayların dökümü kalitesi başka. Piston kollarını bir demire vur çıkan sesi dinle sonra cb500 kolunu aynı yere vur sesi dinle.
Şuanda gerçektende işlerinde iyi olmaya çalışan çinliler var. Amaaa bak çinliler var. Türkler demedim.
cf dediğimiz marka bile bir şeyler için arge yapıyor. Arkasında durmaya çalışıyor ben bunu seziyorum.
Rks Rkn falan bunlar arkanda durmaz. Keşke bu yazıları yazan ben olsaydım ama aç interneti elinizin altında.
Maddi durumum ara çıkmıyor. Tvs raider 125 kullanıyorum. Ama bu paraları bu makiye vermek bana mantıksız geliyor.
Örnek istermisin ?
9OiGW0.png

bak bakalım ilanlara kaç adet var. Alanın elinde kalmış nc kırması motor. Hiç arıza çıkartmasa dahi parçası yok ve bu motoru 1 sene falan sattılar.
d
geneli eski motosikletler olmasına rağmen bir çok motor açtım. aprilla pegaso ve gs650 aynı blok
yada kawasakinin 650cc bloğu teknelerde bile kullanılıyor.
insanları yanlış yönlendirmeyin.
fren arızası demişsiniz. Abs devre dışı kalsa ölürsün.
benzin şamandrası. kaldın yolun ortasında hep para.(şamandra varmı yokmu belli değil)
ben neden tvs aldım.
Hindistanda inek taşıyorlar. 7 yıldır üretiliyor. Blok ve yürür olarak asla yolda bırakmayacağını biliyordum ve eski tvs apaçiler bunu kanıtlar. Aynası kırılır. ekranı bozulur. Ama asla yolda bırakmaz(insan gibi sürer kol çıkartmassan) Kaldıki tvs krangları metalurji (metal bilimi) olarak esnektir. Bu titreşim buradan gelir. Krang esnekliği ile yüksek devirlerde baş eder. Honda krangları serttır titremez makine ama sıkıştırma oranı düşüktür nazik şekilde sana güç verir. Tam da dediğim gibi oldu sadece ekranım bozuldu. Burası çok önemli. O ekran garantiden değişti. 11k kmdir bende 1 sene oldu. Eskişehir izmir edirne gittim de gezdim 2 kişi yüklü.( Ne olacakki adamlar inek koyun taşıyor)
en içten dilekleriniz ile yazdıysanız çok özür dilerim. Sponsorluk var ise kusura bakmayın insanları kandırmayın.
o paraları verebilen xmax falan alsın. 100k km olsun a kalite piston set 30k daha gider

haahaa bir şeyi atlamışım his olarak bmw ducati demişsiniz.
bmw telelevel (nasıl yazılıyorsa artık) yolu ütüler nerede çukur nerede tümsek anlamassınız (korkutucu benim için ben yolu anlamak isterim sonra zaten indim verdim dayıma geri hiç bir şey hissettirmiyor)
ducati bak şimdi bir kez bindim. Bana ktm gibi geldi ama Ktm aklı başında olmayan bir yırtıcı ise ducati kendinden emin bir panter. o L blok açıyorsun satabil şekilde devir geliyor. Nefessiz kalmıyor çok farklı bir deneyimdi. Multistrada iyidir sevdim. corsa lastik ile kalem gibi viraj çikiyordu.

Son düzenleme:
İnternette RKN diye aratıldığında firmanın sitesi yerine (ki sitesi yok) "şikayetvar.com" yorumlarının çıkması motor hakkında az çok bilgi veriyor.

Sizin Youtube kanalınızı ara ara izlerim. Orada sık sık, firmaların günahına girmemek için motor tavsiye etmekten veya "almayın" demekten kaçındığınızı dile getiriyorsunuz ama burada emsalleri içerisinde en güvenilmez olan bu firmanın motorunu millete tavsiye ediyorsunuz. Firma zaten on para etmez ama motor da çöp seviyesinde bir motordur. Sizin alıp sorun yaşamamanız biraz tesadüf biraz montaj yapılırken ilgilenmenizden kaynaklanıyor. Bununla kaza yapan bir arkadaş vardı, videosunu çekmişti ama Youtube'dan kaldırttılar. Onun bir montaj videosu vardı, servisin hali evlere şenlik.

Yine Youtube'da bu motoru öven bir saf vardı, linkini aşağıya bırakayım, ara ara izler gülerim.

Link

Buna ilaveten Youtube kanalınızda hiçbir teknik altyapınız olmadan yaptığınız "mesnetsiz" yorumların benzerlerini burada da yapmışsınız. Örneğin:

"500cc olmasına rağmen 650cc güç hissetmem" (önce güç nedir, tork nedir, kuvvet nedir öğrenin derim)+

Bu da yorumsuz:

1. VİTES 65 km (anında bu hıza çıkıyor gazı verir vermez)
2. VİTES 100km( çok çabuk tepki)
3. VİTES 135km(SERİ ÇIKIYOR)
4,VİTES 150 km ( duraksamıyor)

Ve maalesef ki siteyi takip edenler bu bilgileri çok faydalı buluyorlar ve motor seçimlerini bunlara göre yapıyorlar. Bu işler bu kadar basit olmamalı. İncelemelerinde son derece iyi niyetli olmasına rağmen (bundan en ufak bir şüphem yok) "Güç=Tork" yazan, motorun yol tutuşunu V-blok olmasına bağlayan, kayış aktarma yüzünden 40 km'ye kadar hızlanamayıp sonrada açıldığını söyleyen, Virago 250'yi parçası en kolay bulunan motor ilan eden bir kişinin yorumlarını çok faydalı bulanlar varsa vay bizim halimize diyorum.

Açılan başlıklar iyice saçmalamaya başladığı için aylardır uğramadığım, yazmadığım siteye de bu yorumu yazdırdınız bana...

Not: Yılarca Çin motoru kullandım, motoruma bakıp da farklı yorumlar yapmayın.

seko başkan doğru diyor. Eğer tarafsız şekilde yazdı iseniz genç bir kardeşiniz olarak o motoru satın kurtulun.
bu motorda çinli cf de çinli vogede falan filan orada duralım.
qj motor çin iç pazarında premium motosiklet üreten lider markası. gp2 sbk gibi yerlerde yarışlarda aktif yer alıyorlar. Arge yapıyorlar. Hatta şuan ispanyada çalışıyorlar. Benelli firması da bünyelerinde.
cf moto esas olarak ün saldığı pazar utv-atv çok başarılılar. bizim ülkemizde bu kültür fazla yok ama diğer ülkelerde avcılık-hayvan gütme-çiflik işleri gibi yerlerde kullanılıyor.
Voge dakar da yarışıyordu diye duydum.
Şimdi bu markalar gelseler ve deselerki biz aracı grupları devre dışı bırakıyoruz. Kendi bünyemizde kendi bayi ve servislerimiz ile iş yapacağız. Bu yüzden maliyetlerimiz artacak. 300tl olan makine 400 tl olacak. Vallahi korkmadan alırım. Bizim ülkemizde merdiven altı ustalar servis adı altında iş yapıyor. Bende motor tamir ediyorum söküp topluyorum. Dükkanım olsa 3 iş günü içerisinde bende Şartları karşılar servis açarım. Honda da yap bakalım adam senden neler istiyor.
mesela voge dsx 525 honda nx500den daha yakışıklı. Nissin fren kaliperleri var honda da aynı kaliperleri kullanıyor. Dsx daha rahat. Bence daha iyi uzuyor ( daha nx sürmedim videolardan söylüyorum). Kaydırmalı debriyaj var. Ekran daha dolu. Motor daha heybetli. EEEE şimdi parçası varmı dersen
silindir kapak contası
img-20240403-wa0083.jpg

img-20240403-wa0124_min.jpg
benzin otomatiği
img-20240403-wa0022.jpg

al sana en zor mozulabilecek parçalardan biri statör
bak senin için önemsiz bir parça koyacağım. Benzin pompası
voge-500-serisi-benzin-pompasi-4388.jpeg

Şimdi bana bu priner çıhazdan çıktı alınıp motora yapıştırılan markadaki motorun.
Bayisi
servisi
hangi dispiratör getiriyor.
Asyada hangi marka üretiyor.
Türkiyede marka ceo yada müdürü kim
ve bu benim attığım parçaları buraya atabilirmisin.

hepsini cevaplarsanız sevinirim.

sponsor markalar yapabilir. Mesela saliha hanım kızımız. Çokta beğeniyorum kendisini eşimle beraber izliyoruz. Hero markası ile yakın ama hindistan gezisinde freni bozuldu bu olayı videosuna koydu. Gaz açtı gitmiyor dedi ama hindistanı gezdi bitirdi.
Şimdi türkiye 81 il geziyor. Honda transalp ile. Ama o şeffaf davranıyor. Övüp övüp biteremezlik yapmıyor. Sizin yaptığınız şeyi yazıyorum Benim üzerimden

Arkadaşlar tvs raider aldım.
1. viteste 45 tekere gelecek
2. viteste 75 akıyor makine
3 vites 100km gaz halen elimin altında
4.vites 120 sağırlaşmadı
5.vites 138 gördüm son
125cc ama sanki 200cc gibi gidiyor.
arkadaşlarımda da var mutluyoz geziyoruz.
zincir kopabilir. Debriyaj teli kopabilir. Benzim pompasıda bozulabilir bunlar basit şeyler.

eeee abi devamı yok bozulduğu ile kaldı alet yolun ortasında.
benim ekran bozulduğunda servisteki dayı zorluk çıkarttı şikayet falan işin içine girince garantiden değişti tertemiz. Böyle bir durumda kalınması durumunda kim arka çıkacak. Yoksa şeytan diyorki al motoru sür sür bozulduğu yerde servise götür yapamadılarmı ver mahkemeye ama SERVİS YOK BU MARKA NE anlatabildimmi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar