cakalaz
fikir güzel , önce küçük hacimli makinadan başlamakta yarar var,125 r lar genelde hacimlerine göre dahada güçlendirilmiş motorlar. başlangıç ve öğrenme içinde uygun .
ama 1-2 yıl sonra eğer motor işine devam edeceksen mutlaka daha fala tork ve güç arayacaksın ,
bende başlangıçta aynen senin gibi düşündüm, önce küçük bir makina , sonra satıp daha güçlü bir makinaya geçerim diyordum. Tek sıkıntı elindeki makinayı satarken baya fiyat kaybı oluyor, hele sıfır makina almışsan daha fazla kayıp kaçınılmaz,. Büyük şehirlerde özellikle istanbulda ikinci el piyasası baya oturmuş durumda ama karadeniz sahilinde henüz sağlam bir ikinci el piyasası söz konusu değil.(sanayide kompetan motorda ismail ustanın elinde birkaç satılık motor gördüm) ,bu yüzden daha uzun süre elinde tutacağın bir motor almak daha ekonomik olur,
birde rize şartlarında racing tipinden ziyade enduro-touring modeller daha verimli olmazmı ?, karadeniz sahil yolu baya güzel nerdeyse pist zemini gibi ama genede trafiğe açık yol ve 70 km nin üstü riskli, bu da racing makinanın kullanımını sınırlar, dere tepe gezmeyi planlıyorsan race işini çok zorlaştırır,
aklını karıştırmasın, zevkler ve renkler tartışılmaz ,sadece fikir alış verişinde bulunmaya çalışıyrum , nihayetinde sen motorla ne yapmak istiyorsan ona göre bir model belirlemelisin . eğer imkanın varsa önce arkadaşlarının motorlarına bin , hatta bir süreliğine kirala ,daha sağlam karar verirsin ,
:cat: