- Konu Yazar
Çakalaz ile haftalardır "biryerlere gidelim" deyipte hava muhalefeti nedeniyle yapamadıgımız gezimizi bu hafta sonu havalarında müsade etmesiyle gerçekleştirdik (şükür
)
Ardeşen'den hareket vakti...09:00

Bizim karadenizin kız kulesi( biraz dökük idare edin
)

ve Rize merkezde Çakalaz'ın yanına varıyorum(beni 1 saat kadar beklerken baya kök salmış
)

Atamız Çakalaz ve er6f...

Baya zaman kaybettik. Yola çıkma vakti.

Yoldan birkaç fotoğraf...

Çakalaz er6f ile bütünleşmeye çalışırken

ve sonunda uzun göl yoluna girdik.

Evet yola girdik girmesinede yol bekledigimiz gibi çıkmadı. Çalışma vardı solda iş makinaları darrrrtt durrtt, etraf toz toprak, büyük çukurlar ve kendinden geçmiş bir yol.Bunlar kombine bir şekilde karşımıza çıkınca Çakalaz sag sinyali yakar. durduk...
Elint- noldu dogan..
Çakalaz- gitmesek mi yola baksana.
E-iyide nereye gitcez
Ç-Bak sürmenede deniz kenarında çok güzel restorant var orda yemegimizi yeriz çayıgmızı içeriz:mrgreen:
O ara gitsek mi gitmesek mi diye konuşurken yol kenarındaki amcayı farkettik ona sorduk ve "ileride yol düzeliyor" demesiyle tekrar marşlara bastık.

yol hala bozuk
ale:

Çakalaz ;yeter uleyyynnnnn yolunada motorunada deyip dereye atlamaya düşünürken:mrgreen:

Sonunda yol düzeldi tabi bu arada bizde düzeldik
r:
Uzun göle yaklaştık...

Sonunda uzun göldeyiz. Manzaraları görünce onca ugraşa tozlu topraklı iş makinalı yollara degdigini göreceksiniz

Bu arada Çakalaz'ın motor baya meşhur oldu gelen geçen üstünde fotoğraf çektirmek için motora oturmaya başladı:mrgreen:

Çakalaz'da gaza geldi. Oda boz veriyo

Bu arada gezi boyunca nerde mola versek adamın elinde telefon. Ulen yeter yahu tamam anladık kılıbıksın ama bukadarda olmaz yahu
. Her molada yengeye rapor verilir mi?
Doganın konuşmalarından bazıları
-aşkım uzun göle vartık.
Yenge 5-10 dk sonra arar
-aşkım uzun gölde geziyoruz işte. Yok aşkım başka biri yok Gökhan'la geziyoz öyle işte. ( bu arada çakalazın motorunun üstünde fotoğraf çektiren kızların gülme sesi geliyo:queen
Yok aşkım valla kimse yok. Hee o sesler mi ya başka geziye gelenlerde var onların sesi
Neyse uzatmaya gerek yok kısaca çakalaz'ın durumu bu. Şimdiden geçmiş olsun durumunu hiç iyi görmüyorum:mrgreen:
Devam ediyoruz efem...
Göl üstünden paraşüt...( öyle bi dalış yaptıki biz ciddi ciddi üstümüze düşecek sandık
)

Ve uzun göl civarından manzaralar...

Eee okadar yoldan sonra bizim migdelerde kırmızı ışık yakıyor ve hemen benzinlige dalıyoruz... pardon kafeye

Artık dönüş yolundayız...( ordan hiç ayrılasım gelmedi
ale

O yolluktan çıkmış yollar nedeniyle Çakalaz'da ve bende baş agrısı başladı. Mola...

Birazdaha gittikten sonra sonunda Of'a iniyoruz. Hem dinlenmek hemde biraz gezmek için motorları sahile çekiyoruz ve başlıyoruz turlamaya...

Aramızda geçen diyalog
-Hangisinden efendim
-limonlu
Bu arada birine cevap verdi ve tekrar sordu
--Hangisinden efendim
-limonlu
-tamamı limonlumu?
-evet tamamı
-(şaşırmış bir ifadeyle) ama limonlu şey..
-(biraz daha sesli bir sekilde ) tamamı limonlu olan dondurmadan istiyorum.
Ulen bu memlekette benden başka bir külah dolusu limonlu doldurma yiyen yok mu? Kızdan resmen zorla aldım yahu.Neyse sonuçta aldım.

Çakalaz limonlu dondurma almanın zorluklarını anlamış olacakki o karışık söyledi
Çakalaz dondurma ile poz verirken...

Çakalaz dondurma yalarken...

Çakalaz dondurma ile boguşurken...:mrgreen:

Dondurmalardan sonra ufak bir of sahil turu yapıldı ve rize yoluna çıkıldı.
Doganın işinin olması ve açıkcası birazda yorulmamız nedeniyle durup fotoğraf çekmedik.
Veeee Rize'deyiz.

Limonatamızı içip Çakalaz'ı Rize merkez'de bırakıyorum. İstikamet Ardeşen...

Sonunda Ardeşen'e geldim.

Sabah yola çıkarken km'yi sıfırlamıştım.259 km. Fena sayılmaz

Arkadaşlar uzun gölde fotoğrafladıgımızdan fazlası var. Olurda dogu karadenize gelirseniz uzun gölü görmeden geri dönmeyin. Gerçekten müthiş bir dogası var. Okadar yorgunluga fazlasıyla degdi...
Bir başka gezide görüşmek üzere....
Ardeşen'den hareket vakti...09:00

Bizim karadenizin kız kulesi( biraz dökük idare edin

ve Rize merkezde Çakalaz'ın yanına varıyorum(beni 1 saat kadar beklerken baya kök salmış

Atamız Çakalaz ve er6f...

Baya zaman kaybettik. Yola çıkma vakti.

Yoldan birkaç fotoğraf...

Çakalaz er6f ile bütünleşmeye çalışırken

ve sonunda uzun göl yoluna girdik.

Evet yola girdik girmesinede yol bekledigimiz gibi çıkmadı. Çalışma vardı solda iş makinaları darrrrtt durrtt, etraf toz toprak, büyük çukurlar ve kendinden geçmiş bir yol.Bunlar kombine bir şekilde karşımıza çıkınca Çakalaz sag sinyali yakar. durduk...
Elint- noldu dogan..
Çakalaz- gitmesek mi yola baksana.
E-iyide nereye gitcez
Ç-Bak sürmenede deniz kenarında çok güzel restorant var orda yemegimizi yeriz çayıgmızı içeriz:mrgreen:
O ara gitsek mi gitmesek mi diye konuşurken yol kenarındaki amcayı farkettik ona sorduk ve "ileride yol düzeliyor" demesiyle tekrar marşlara bastık.

yol hala bozuk

Çakalaz ;yeter uleyyynnnnn yolunada motorunada deyip dereye atlamaya düşünürken:mrgreen:

Sonunda yol düzeldi tabi bu arada bizde düzeldik
Uzun göle yaklaştık...

Sonunda uzun göldeyiz. Manzaraları görünce onca ugraşa tozlu topraklı iş makinalı yollara degdigini göreceksiniz

Bu arada Çakalaz'ın motor baya meşhur oldu gelen geçen üstünde fotoğraf çektirmek için motora oturmaya başladı:mrgreen:

Çakalaz'da gaza geldi. Oda boz veriyo

Bu arada gezi boyunca nerde mola versek adamın elinde telefon. Ulen yeter yahu tamam anladık kılıbıksın ama bukadarda olmaz yahu
Doganın konuşmalarından bazıları
-aşkım uzun göle vartık.
Yenge 5-10 dk sonra arar
-aşkım uzun gölde geziyoruz işte. Yok aşkım başka biri yok Gökhan'la geziyoz öyle işte. ( bu arada çakalazın motorunun üstünde fotoğraf çektiren kızların gülme sesi geliyo:queen
Neyse uzatmaya gerek yok kısaca çakalaz'ın durumu bu. Şimdiden geçmiş olsun durumunu hiç iyi görmüyorum:mrgreen:
Devam ediyoruz efem...
Göl üstünden paraşüt...( öyle bi dalış yaptıki biz ciddi ciddi üstümüze düşecek sandık

Ve uzun göl civarından manzaralar...

Eee okadar yoldan sonra bizim migdelerde kırmızı ışık yakıyor ve hemen benzinlige dalıyoruz... pardon kafeye

Artık dönüş yolundayız...( ordan hiç ayrılasım gelmedi

O yolluktan çıkmış yollar nedeniyle Çakalaz'da ve bende baş agrısı başladı. Mola...

Birazdaha gittikten sonra sonunda Of'a iniyoruz. Hem dinlenmek hemde biraz gezmek için motorları sahile çekiyoruz ve başlıyoruz turlamaya...

Aramızda geçen diyalog
-Hangisinden efendim
-limonlu
Bu arada birine cevap verdi ve tekrar sordu
--Hangisinden efendim
-limonlu
-tamamı limonlumu?
-evet tamamı
-(şaşırmış bir ifadeyle) ama limonlu şey..
-(biraz daha sesli bir sekilde ) tamamı limonlu olan dondurmadan istiyorum.
Ulen bu memlekette benden başka bir külah dolusu limonlu doldurma yiyen yok mu? Kızdan resmen zorla aldım yahu.Neyse sonuçta aldım.

Çakalaz limonlu dondurma almanın zorluklarını anlamış olacakki o karışık söyledi
Çakalaz dondurma ile poz verirken...

Çakalaz dondurma yalarken...

Çakalaz dondurma ile boguşurken...:mrgreen:

Dondurmalardan sonra ufak bir of sahil turu yapıldı ve rize yoluna çıkıldı.
Doganın işinin olması ve açıkcası birazda yorulmamız nedeniyle durup fotoğraf çekmedik.
Veeee Rize'deyiz.

Limonatamızı içip Çakalaz'ı Rize merkez'de bırakıyorum. İstikamet Ardeşen...

Sonunda Ardeşen'e geldim.

Sabah yola çıkarken km'yi sıfırlamıştım.259 km. Fena sayılmaz

Arkadaşlar uzun gölde fotoğrafladıgımızdan fazlası var. Olurda dogu karadenize gelirseniz uzun gölü görmeden geri dönmeyin. Gerçekten müthiş bir dogası var. Okadar yorgunluga fazlasıyla degdi...
Bir başka gezide görüşmek üzere....
Son düzenleme: