riva yolları tehlikeli mi?

merhaba,

4000 km yol tecrübesiyle rivanın virajlı yolları tehlike yaratır mı? kamyon vb

yolu bilmediğimden hızımı %20 kessem akan trafik için sıkıntı yaratır mı?

Riva yolundan araç geçmiyor ki kamyon geçsin.
2 seçeneğin var.
1; orman yolu
2; sahil yolu

1. seçenek; orman yolu yaklaşık 45-30 dk arası sürer. çok zevk alırsın sürdüğünden. ancak bu yollarda 50 yi geçemezsin sakın geçmeye çalışma. çok keskin virajları var. bu yol kamyonlara ve büyük araçlara kapalı. alana jandarma bakıyor genelde çevirmeyi onlar yapıyor. yolları bozuk, kimi yerlerde güzel. ancak ağaçlar altında o kadar güzel bir havası var ki anlatılmaz. ortlama 40 km gideceksiniz şileden itibaren.

2. seçenek sahil yolu. tehlikeli virajları ve ani çıkan araçları ile ünlüdür.
çok fazla yokuş inip, çıkıyorsun. dağ yolu gibi birşey aslında sahil yolu. manzarası güzel ama yol çalışması olduğu için şuanda kullanmak için uygun değil. deniz manzaralı birde. bu avantaj olabilir lakin dikkat dağıtıyor epey. şileden sonra yaklaşık 20 dakikada varırsınız ağvaya.

tavsiyem yavaş yavaş orman yolundan gidin. 30-40 olsun zevk alırsınız en azından. ben 45 dakikalık yolda kız arkadaşım ile beraber ramazanda 10 ar kez durarak fotoğraf çekerek gittim. eğlenceli oluyor köy halkı ile tanışıyorsunuz vb.

4000 km tecrübe ile çok sağlıklı olur mu bilemeyeceğim, ancak bir yerden başlamak lazım

Hangi yol olarak adlandırıldığını bilmemekle birlikte geçtiğimiz haftasonu Kavacık'tan Riva'ya geçtim. Yollar gayet güzel, gidiş-geliş yol ancak şeritler gayet geniş. Tek dikkat etmeniz gereken nokta asfalt üzerindeki pislik. Özellikle virajlarda kamyonların taşıdığı toz toprak tutunmayı çok etkiliyor.

Riva yolundan araç geçmiyor ki kamyon geçsin.
2 seçeneğin var.
1; orman yolu
2; sahil yolu

1. seçenek; orman yolu yaklaşık 45-30 dk arası sürer. çok zevk alırsın sürdüğünden. ancak bu yollarda 50 yi geçemezsin sakın geçmeye çalışma. çok keskin virajları var. bu yol kamyonlara ve büyük araçlara kapalı. alana jandarma bakıyor genelde çevirmeyi onlar yapıyor. yolları bozuk, kimi yerlerde güzel. ancak ağaçlar altında o kadar güzel bir havası var ki anlatılmaz. ortlama 40 km gideceksiniz şileden itibaren.

2. seçenek sahil yolu. tehlikeli virajları ve ani çıkan araçları ile ünlüdür.
çok fazla yokuş inip, çıkıyorsun. dağ yolu gibi birşey aslında sahil yolu. manzarası güzel ama yol çalışması olduğu için şuanda kullanmak için uygun değil. deniz manzaralı birde. bu avantaj olabilir lakin dikkat dağıtıyor epey. şileden sonra yaklaşık 20 dakikada varırsınız ağvaya.

tavsiyem yavaş yavaş orman yolundan gidin. 30-40 olsun zevk alırsınız en azından. ben 45 dakikalık yolda kız arkadaşım ile beraber ramazanda 10 ar kez durarak fotoğraf çekerek gittim. eğlenceli oluyor köy halkı ile tanışıyorsunuz vb.

4000 km tecrübe ile çok sağlıklı olur mu bilemeyeceğim, ancak bir yerden başlamak lazım

Ağvayı anlatmışsın sanki :) ?

Riva yolu sıkıntısızdır. Kavacık'dan riva ya kadar kaymak gibi güzel sorunsuz bir yoldur. Arada yola bağlanan tali yollar ve bir kaç kavşak var tehlike yaratabilecek. Oralarda düşür hızını gerisinde 70- 110 arası rahatlıkla gidip gelinecek tatlı bir yoldur. Devam et. Çok sakin sürme. Arkada taciz etmesinler.

etilerden kalkıcam, anadolu fenerine kadar akbaba yolunu takip edicem. anadolu fenerine geldiğimde (daha önce geldim.) kabakoz yolu üzerinden ormanlık alan gördüğüm kadarıyla ordan riva sapağına kadar bu yolu takip edeceğim. 50 km hızla büyük ihtimal gazlamayı düşünmüyorum. oradan riva :) güvenli geldi bana yol siz ne dersiniz.

Ağvayı anlatmışsın sanki :) ?

Riva yolu sıkıntısızdır. Kavacık'dan riva ya kadar kaymak gibi güzel sorunsuz bir yoldur. Arada yola bağlanan tali yollar ve bir kaç kavşak var tehlike yaratabilecek. Oralarda düşür hızını gerisinde 70- 110 arası rahatlıkla gidip gelinecek tatlı bir yoldur. Devam et. Çok sakin sürme. Arkada taciz etmesinler.

Arkadaşlar çok özür dilerim. sazanlık yapıp yanlış anladım ağvadan bahsetmişim harbiden :)

Beykozdan kaptır guzeldir yol arada dikkat etmek gerekli tabi kamyonlar baya var

İşim nedeniyle, yaklaşık 10 senedir her gün Kartal-Tem-Kavacık - Riva güzergahını kullanıyorum..Yeni yapılan yol ,kamyonlardan dolayı bozulmuştu.Bir ay önce yenilendi..Yolun dört noktasında kontrollü gidersen sıkıntı olacağını düşünmüyorum..

1.Acarkent-Riva 3 yol birleşimi
2.Acaristanbul'a yaklaşırken M.Şevketpaşa yol ayrımı
3.Beykoz yolunun birleştikten sonra ki riva fidanlığı(yoldan hortum geçirebiliyorlar karşıya)
4.Alibahadır Köyü'nü geçtikten sonra ki yokuşun sonunda ki hafriyat kamyonlarının 3.Köprü yoluna giriş yeri

İyi sürüşler...

Allahım neden comic sans neden nedeeeennn :D

4-5 sene öncesine kadar güzeldi Riva yolu. Sonra çok fazla hafriyat kamyonu, yola dökülen toprak vs. görmeye başladım. Ocak ayından beri de gitmiyorum. 3. köprü inşaatından dolayı en azından toprak vs. açısından daha kötü olduğunu tahmin ediyorum. Dikkat etmek gerek gidilirse.

Son düzenleme:
Motorcu Muhabbeti adlı kanalın o konu hakkında bir videosu var kesinlikle izlemelisin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Rivaya 5 6 kez gittim virajlar hic keskin deyil , uzun ve genis viraj var bir kactane hepsi o. Yoksa riva yolunda viraj yok gibi birsey.
Hic bir tehlikesi yok ayrica sehirici yollardan daha guvenli emin ol. Gule oynaya git yavasca cunku ilk kez gidicen yolu tanirsin.

yaşayacağın en büyük tehlike radardan ceza yeme tehlikesi:)

bu arada agva ya 2 yol var zanneden arkadaşlar bilsin agva'ya şileden 3 yol vardır ama 3. yolu bilmemeye devam edin ki biz orada keyif yapmaya devam edelim.

en son nisan felandı gittiğimde sanırım

çiçekçilerden sonra sağ viraj yolun bozuk olması nedeni ile çok riskli biz emniyet şeridinden normal bir hızda geçerdik oradan birde harfiyat kamyonlarının girip çıktığı yer çok riskli

tavsiyem

illa gazlamak istiyorsan yolu gidiş geliş olarak 1 tam tur dön öncesinde sakin ve yavaş bir şekilde
yolu gör riskli yerleri kafanda belirle
birde virajlarda şeridi geçme mümkün mertebe ortadan almaya çalış
gerçekten yolu avucunun içi gibi bilip sağlam gazlayan bir tayfa oluyor ve kafa kafaya gelebilme ihtimalin yok değil kimi zaman
sağlam gazlayan birinin arkasına sakın takılma genel olarak hepsinin lastikleri yarı pist yarı yol lastiği olduğundan tutunma mukavvemetleri yüksek oluyorlar standart lastiklere göre

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar