Uzun bir süre kullandım.
Şunu söyleyebilirim öncelikle ne kadar süre tedaviden sonra ritalin yazıldı?
İlk teşhiste ritalin yazılması çok çok çok zordur. Bunu yazan doktorun doktorluğundan şüphe edilmeli.
Ama uzun bir süre tedavi ve ilaç değişiminden sonra ritalin yahut concerta yazıldıysa dikkat etmen gerekenleri yazayım.
1. İlk hafta hatta ilk iki hafta motor kullanmamaya çalış. Sebebi bu tarz psikiyatrik ilaçlara vücudun alışması için normal ilaçlardan uzun süre gereklidir. Böylece etkilerini test edebilirsin.
2. Sakın kullan bırak kullan bırak yapma. Ritalin hayat kurtarabileceği gibi mahvedebilecek bir ilaçtır. Bu yüzden en azından ilk 2 hafta alkol veya madde kullanıyorsan ritalinle birlikte alma. 2 günden fazla ara verme. Normal şartlarda doktorun ilacın yararını anlaması için ciddi manada uzun bir süre gerekli. 1 hafta kullanıp yararını görmedim diye atma.
3. Herşey tamam. Yan etki görmedin. Öyleyse bu düşüncelerden uzaklaş. Plasebo sıkıntılı birşeydir

endişeli olursan ritalin alsanda almasanda sorun yaratır. Bir saniyelik düşünce bir saniyelik refleks kaybı demek.
4. Ritalin yukarıda bir arkadaşında sölediği gibi , eğer sana mantıklı şekilde yazılmış ve sende mantıklı şekilde kullanıyorsan motosiklet kullanırken zararından çok yararını göreceğin bir ilaçtır.
5. 10 yaşında bir çocuktan bahsedilmiş. Eklemeden geçemedim. yukarıda anlattıklarıma istinaden şunu söyleyebilirim ki. Kardeşinizin davranışlarını ilaçlarla bu yaşta kesinlikle baskılamayın. Bundan seneler önce bunu ben kendime yaptım. şu anda 26 yaşındayım ve hala etkisini çekiyorum.
Ciddi manada bir tanı yoksa 10 yaşında ki bir çoccuk oyuncağını aldığınız için bile size 1 ay küs kalabilir. bu psikiyatrik bir rahatsızlık belirtisi değildir. Karakterinin oturması için belli bir yaşa kadar bir abisi olarak ona sabretmenizi öneririm. Sizin durumunuzu özel olarak bilemediğimden bir hatam olduysa kusura bakmayın. Olay sadece dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğuysa bir evcil hayvandan tutun, çocuklara yönelik programlama veya grafik eğitimlerine kadar birçok hobi edindirerek bunun önüne geçebilirsiniz. Günümüzde doktorlar her hareketli çocuğa, yahut ailelerinin istediği gibi akıllı uslu durmayan dersleriyle yahut ailelerinin koyduğu kurallarla ilgilenmeyen çocuğa ritalin yazıp göndermekteler.