Rev matching zararlı mıdır ?

merhabalar yeni bir motosiklet aldım. rev matching yapıp vites düşüyorum. acemi değilim vurdurma ya da silkeleme yapmadan tam ayarında yapıyorum. lakin vites geçişleri biraz sertleşmiş ve tam oturmuyormuş gibi hissetmeye başladım. bir problem oluşturur mu ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Vites yukseltirken yada dusururken rev matchin hicbir zarari yok.
Faydalari yumusak vites gecisi,debriyajin asinmamasi,dislilerin ve zincirin asinmamasi.
Arabada yada motosiklette istediginiz kadar yapabilirsiniz faydasi var zarari yok.cogu kisi bilmeden yukseltirken yapabilir.dusururken yapmak pratik istiyor.
Ozellikle arabada downshift rev match cok zevkli

Manetle milimetrik oynarsan pürüzsüz geçer , ani akselerasyonda veya yüksek devirde kompresyona bıraktığında gazla oynamadan asla deneme iki üç defa kaçırdınız mı vitesten atma yapmaya başlayabilir..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İçimizde İngilizcesi iyi olmayıp açtığınız konu hakkında derya deniz tecrübesi olan üyeler olabilir. "Rev Mathching" diyeceğimize Türkçe anlamını bulamıyorsak da olayı biraz tarif etsek sağlıklı olacaktır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
"Devir eşleştirme" demenin çok zor olmayacağını düşünüyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Bu bildiğimiz düpedüz aragaz, tabi aragaz kendi içinde dallara ayrılır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tommy inan rev matching demek daha kolay :)
Teknik kaliplari ben ingilizce ogreniyorum xunku bir duruma tani koyan ve ona ozel isim bulanlar yabancilar.
Hillclimb var mesela tirmanma yarisi.
Fotografik hafizada hill climb ve zamana karsi yarisan arabalar var bende.tirmanma yarisi sesen ayni resim yuklemiyo beyin.

Hepsi degil ama bazi terimler var ingilizcesini soylemek yada dusunmek turkcesinden daha kolay

Zaten once yabancilar buluyo bize 10 sene sonra geliyor.
Rev matching eski mevzu belki 70 lere kadar fisyordur.
Drift mesela 80 lerde basladi japonyada bize 2000den sonra geldi.
Subap ayari yillardir var bizde ne arabada ne motorda yapilmaz
Lastik konusu patlayana kadar kullanilir
Son 10 senede onem kazandi
Demek iatedigim simdi arkadas bilen birisi konuyu o yuzden rev match yazmis
Bende rev match olarak devam ettim
Devir eslestirme yazmaya usendim
Rev match yazmak daha kolay :)

İçimizde İngilizcesi iyi olmayıp açtığınız konu hakkında derya deniz tecrübesi olan üyeler olabilir. "Rev Mathching" diyeceğimize Türkçe anlamını bulamıyorsak da olayı biraz tarif etsek sağlıklı olacaktır.

Aha rezil olduk , bende debriyajsız vites değiştirme hakkında soruyor zannedip yazdım , ama şu da var debriyajı çekmeden vites küçültüp büyütürseniz devri eşitlemeye de gerek kalmaz..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Schaaf tarzı performans sürüşü yapmıyorsanız gereksiz bir hareket. Ben uygun devire düştüğünde düşürüyorum vitesi, o zaman doğal olarak yapılmış oluyor zaten. Yardırırken viraj öncesi kazık fren yaparken belki lazım olur, kazanacağım 0,25sn eksik olsun; bunu yapmaya çalışıp da beceremezsem dişlilere ne olur diye endişelenip hiç girmiyorum o topa.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Tommy inan rev matching demek daha kolay :)
Teknik kaliplari ben ingilizce ogreniyorum xunku bir duruma tani koyan ve ona ozel isim bulanlar yabancilar.
Hillclimb var mesela tirmanma yarisi.
Fotografik hafizada hill climb ve zamana karsi yarisan arabalar var bende.tirmanma yarisi sesen ayni resim yuklemiyo beyin.

Hepsi degil ama bazi terimler var ingilizcesini soylemek yada dusunmek turkcesinden daha kolay

Zaten once yabancilar buluyo bize 10 sene sonra geliyor.
Rev matching eski mevzu belki 70 lere kadar fisyordur.
Drift mesela 80 lerde basladi japonyada bize 2000den sonra geldi.
Subap ayari yillardir var bizde ne arabada ne motorda yapilmaz
Lastik konusu patlayana kadar kullanilir
Son 10 senede onem kazandi
Demek iatedigim simdi arkadas bilen birisi konuyu o yuzden rev match yazmis
Bende rev match olarak devam ettim
Devir eslestirme yazmaya usendim
Rev match yazmak daha kolay :)

Kardeş siz hiç hayatınızda dolapdereli Ermeni usta görmediğiniz için, subap ayarı yapılmıyor zannediyorsun. Şimdiki teknoloji ile o zamandaki teknoloji arasında fark oluştuğu için subap ayarı çok yapılan birşey değil. Al bakalım bir eski 70-80 lar teknolojisi ile yapılmış araç gör sübap ayarsız gidiyormu? Eskiden dolapderede ustalar vardı. Motoru dinler şıp diye şu derlerdi. Ve o çıkardı. Ucunda çubuk olan streteskopla motorda dinleme yapanı gördüm. 90 da wankel motor rektifiye edeni gördüm. Şimdi ben topuk parmak yazsam bunu anlayamaz mısın? Rev matchın tam tersi.

F54

bedford kamyon mu devir eşitleyeceğiz
motosiklet'te fites atarken aragaz verilmez ha sen verilir dersen boşuna benzin yakmış olursun gereksiz bir eylem

Kardeş siz hiç hayatınızda dolapdereli Ermeni usta görmediğiniz için, subap ayarı yapılmıyor zannediyorsun. Şimdiki teknoloji ile o zamandaki teknoloji arasında fark oluştuğu için subap ayarı çok yapılan birşey değil. Al bakalım bir eski 70-80 lar teknolojisi ile yapılmış araç gör sübap ayarsız gidiyormu? Eskiden dolapderede ustalar vardı. Motoru dinler şıp diye şu derlerdi. Ve o çıkardı. Ucunda çubuk olan streteskopla motorda dinleme yapanı gördüm. 90 da wankel motor rektifiye edeni gördüm. Şimdi ben topuk parmak yazsam bunu anlayamaz mısın? Rev matchın tam tersi.

Gençler bilemeyebilir üstad , eskiden motor çalışırken subap ayarı yapardık :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Gençler bilemeyebilir üstad , eskiden motor çalışırken subap ayarı yapardık :)

He valla, soğukken ayrı ölçü, sıcakken ayrı yapılırdı. Şimdi akış sensörü, elektronik enjeksiyon vs derken motor kendisini en verimli şekle ayarlıyor. KArbüratörlü araçta sibop doğru ayarlı olmasın bak ne oluyor.

Vites düşürürken motor devri atıyorum 4000 devirdeyse düşürünce 6000 çevirmek isteyecek. Debriyaja basıp vitesi düşürüp debriyajı bırakırsanız 4000 devirden aşağı doğru düşmeye başlayan krank bu sefer birden 6000 devire çıkmaya zorlanacak. Nasıl? Vites dişlilerinin tahrik ettiği debriyaj balataları bu devre çıkmasını sağlayacak.

Şimdi biz eğer debriyaja basıp sonra motor devrini yaklaşık 6000'e gaz vererek getirip debriyajı bırakırsak, debriyajı bıraktığımızda balatalar çok daha az sürtünerek bu işlemi gerçekleştirebiliriz.

Bu yüzden devir eşitleme gereklidir. Benzin fiyatları debriyaj balatası fiyatlarına göre uçmazsa da öyle kalacaktır.

araba versiyonu heel and toe ismi
motosiklette ise bunu supermoto yarışlarında ve antrenmlarında son dönemlerde ise iyice yaygınlaşan back it in tekniğinde kullanılır
aslında bu teknikte rev matching yapılmıyor rev matching e motoblogu tarafından şanzıman zorlanılarak arka tekerleğin slide etkisine girerek motosikleti sert frenleme ile viraj içine doğru gövdesini çaprazlaştırıp hızlı bir şekilde viraja yaklaşma tekniğidir genellikle 2 yada 3 vites düşürelerek hatta hız çok yüksek ise 4 vites birden düşürülerek yapılır
daha da anlatırım da gerek yok bu kadar iyi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar