Neyseki honda almamışlar doğumgününde.. Aynı şeyi honda da yapsaydın masrafın çok daha fazla olurdu.. Herneyse geçmiş olsun umarım bir daha yeltenmezsiniz böyle bir maceraya..
kendin diyosun kaşındım die kaşınmısın motorun dünyası kaymış ona rahmen 250tl masraf çıkmış valla imrendim ucuzluğa ben bi yağ değiştiriyorum 160tl tutuyor bi far 600tl bi zero siperlik 200tl bi kafa grenajı 500tl boyatsan 150 den aşa değil hadi bu motor cc diceksinizde cbf150n dahi olsa serviste tek sol grenaj 140tl yat kalk mondial e şükret bence hele cbf150 nin ön maşanın tekinin 300 küsür tl olduğundan bahsetmiyorum bile bi arkadaşım kaza yapıp yamulttu yan sanayilerini 240tl ye aldı yan sanayi dikkat çekerimMerhaba motosiklet.net ailesi bende Mondial drift var.
Dün aksam arkadaşla geziyorduk motorla, Canımız sıkıldı bende dedim bari boş bir alana gidelimde ön kaldırayım sen arkamdayken.
Nasılsa arkamda ağırlık var diye 2.viteste kaldırdım önü ama istediğim ayarda olmuyordu 5-10 kez denedim olmadı. Bende dedim sıkı tutun 1.viteste kaldıracam... Yapmaz olaydım aklıma tüküreyim keşke yapmasaydım arkadaşlar devrini fazla aldı motor elimi gazdan çekemedim motorun arkası yere sürttü arka kısım Sepet felan hep kırıldı dağıldı arkadaşım uçtu geriye bende biraz gittikten sonra dengeyi sağlayamadım sola devirdim motoru. Sol kol dirseğim ve Sol ayak bileğimde incinmeler oldu, Neyse ki arkadaşıma hiçbir şey olmadı neyse bugün servisime götürdüm motoru bana tam 250 liralık fiyat biçti. Ön maşa'da yamukluk var direksiyon sağa bakıyor. Arka tutunma yeri(Sepet takılan yer) Dağıldı onun yerine Arka koruma demiri takılacak
Sol elcik tamamen parçalandı zaten sonradan takmıştım iyi oldu" Orginal elciklerini sipariş ettim"
SIRF BU KADAR ŞEYDEN ÖN MAŞA DEĞİŞİYOR DİYE İŞÇİLİK 100 LİRA ALINACAK.
Ön maşa= 50 TL
Arka Demir= 60TL
Elcik-topuz= 10 TL
İşçilik 100TL
Önemli olarak yapılacak olanların fiyat listesi bu.
Ayrıyetten motorda daha önceden yaptığım kazalardan kalma etkilerde şunlar
Motorun kafası çatladı değişecek= 45TL
Gösterge devir saati kısmının plastiği ve camı çatladı değiştirirsem komple değiştiriyorlarmış= 170-180TL
Ayna arka plastik kısımları kazadan dolayı yerde sürüldüğü için zedelenmiş değiştirirsem= bi 30-40 lira vardır oda.
Ayriyetten motorun kmsi 3Binde daha ve alalı 4-5 ay oldu yaptığım masraflar;
500-1000 bakımı: 60TL
1500-2000 bakımı : 30 TL
2500-3000 bakımı: 25TL
En ufak bir değme sonucunda bile ağır masraflar yapıyor bu MONDİAL motorlar.
Şunu demeliyim ki şehir içi kullanımda ufak CC'li motor alacaksanız HONDA'dan şaşmayın Çin mallarına para verilmez ama motor bana sorulmadan alındı doğum günü hediyesi olarak ve ben bilseydim motor alınacağını HONDA'dan şaşmazdım Hoşçakalın
öncelikle geçmiş olsun. şimdi senin yaptığın nankörlükten başka bişey değil. motoru kullanma biçimine bakarsan, eşşekten beter kullanıyorsun. sen bu şekilde hondada kaza yapsan bırak 200-300 e kurtulmayı. bu şekilde mondiali kötülemen hiç yakışmamış.
her ne kadar nick in motorcu olsada motorculukla uzaktan yakından alakası olmayan bir insansın. arkadaşın yaptığı kazayı çıktı olarak al ve her aklına geldiğinde tekrar tekrar oku. bu şekilde bi kazayı hondada yaptığını farzedersek allah aşkına masrafları ve özellikle İŞCİLİĞİ bi çıkarırmısın. ben çinler 4-4 lük motor demiyorum yeni üretilen çinliler güzel motorlar arıza vermiyor diyorum. dahada anlamadıysan özelden ver numaranı telefon açıp demek istediğimi anlatayım sana.
Teşekkür ederim arkadaşım KİMSEYE ÖNERMEM DRİFTİ-MCXİ felan Alacaksın bi cbf 250 yada cbr 250r kafan rahat yaşa.
adam kaza yapmış hatalı ancak konuyu neden açtığını bile idrak edememişsin .daha öncedende söyledim senden beklemediğim bir hareketti zatenanlasaydın ben durumu anlıyamazdım:mrgreen:
benim azıcık önceden yazdıklarımı okusaydın zaten honda yı kötülediğimi görürdün.ama hondadan da çok kötü marka bile olmayanlar var örneğin başlıki .millet bunu severek değil akla yattığı için alıyor birde bu kadar ucuz diye aldığı birşey bu kadar servisten kazığı geçiriyor sende bunu körü körüne sırf sen sevdiğin için öve öve bitiremiyor herkeze düşündüğünü ıspatlamak için karşındakini ergen sanıyon .olmaz arkadaş olmaz
birde telefon istiyorsun arkadaş .beni arayıp mondial reklamını mı dinlicem hiç gerek yok .sen iyi güzel diyorsan gerçekten odur zaten eminim buna...
sitesinde bile çin değil türk malı yazan bir işletme :santa: hadi tekerin düz bassın kal sağlıcakla eyvalah
bak güzel kardeşim. hangi sıfır motorun lastiği 10 numara millet boşunamı başırıyor lastikleri değiştirin diye. sorun illaki çıkabilir forumumda ufak bir araştırma yaparak gerek honda gerekse başka markalar hakkında yüzlerce şikayet bulabilirsin.
500-1000 bakımı: 60TL
1500-2000 bakımı : 30 TL
2500-3000 bakımı: 25TL
En ufak bir değme sonucunda bile ağır masraflar yapıyor bu MONDİAL motorlar.
Şunu demeliyim ki şehir içi kullanımda ufak CC'li motor alacaksanız HONDA'dan şaşmayın Çin mallarına para verilmez ama motor bana sorulmadan alındı doğum günü hediyesi olarak ve ben bilseydim motor alınacağını HONDA'dan şaşmazdım Hoşçakalın
ne diyo ön kaldırırsın gökyüzüne selektör mi çekeceksinenteresansınız vesselam!
aynı şeyi ybr 125 ile 2010 yılında yaşadım, (motorumda koruma demiri mevcuttu) sadece sol sürücü peg'i kırıldı. onu da argon kaynağı ile 5 liraya kaynattırdım, yamulan aynamı tekrar ayarladım ve devam :mrgreen:
olay tam da senin yaşadığın gibi oldu.
Başlık: Resmen kendim kaşındım.
bana komik bir çelişki var gibi geldi.
Adam motorla kaza yapıyor. Motorun cılkını çıkartıyor sonra Alıcaksanız japon alın diyiyor... Gerçekten garip bu yurdum insanı. Sen hondayı yan yatır bakiyim, ön çatal göstergeler elcik vs parçalansın... Ne kadar masraf çıkartıyor ? Kendi hatanı motora yıkmaya çalışıyorsun... Altındaki bir ybr olsaydı ve yine ayrı hasarlar meydana gelseydi sen sanırım bu seferde YAMAHA almayın, dağıldı diyecektin. Gerçekten garip....