Replika Akrapovic

Çok kötü bi ses ya hiç sevmiyorum bu böğürür gibi olan sesleri.

Herhangi bir sorun yaşatmaz. İkisi de katalizörü iptal ediyor ve kolay gaz çıkışı sağlıyor. Kullanılan malzeme, rüp şekli ve uzunluğu, egzozun çıkış şekli ve büyüklüğü sese etki ediyor. Seste fark olur ama dev farklar olmaz.

Herhangi bir sorun yaşatmaz. İkisi de katalizörü iptal ediyor ve kolay gaz çıkışı sağlıyor. Kullanılan malzeme, rüp şekli ve uzunluğu, egzozun çıkış şekli ve büyüklüğü sese etki ediyor. Seste fark olur ama dev farklar olmaz.

Sonunda egzoz hakkında bilgili biri :D , bir de hocam bu susturuculu yazıyo o az ses mi demek , replikanın susturucusu olmadan taktırabilir miyiz =?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
GPR'i hiç sevmedim, delik egzoslu mobiletten hallice. Akrapovic bariz daha güzel sese sahip.

Ygz

Videoyu izlemedim ama içinden çıkardığı şey db killerdır
Sustırucu yani onu takarsanız ses azalır
Çıkarırsanız artar

Replikanın orjinal ile aynı sesi ve performansı vereceğini düşünmüyorum, yoksa biri öbürünün 10 katı fiyat olmazdı.

Bende var bunlardan durduğu yerde güzel ama giderken çok şıkırtı yapıyor.

2 hafta önce cbr250 ye taktım ben memnunum ses ve goruntu iyi susturucuyu çıkartırsınız kötü ses verir bence ki gerekde duymazsınız diye düşünüyorum he bide kime taktırıcaginiz da önemli..

Sti

Yav bu maslak sanayide iskender egzoz vardi,kapisinda gtr,350z falan boy boy oluyodu,bu dayi motosiklet icinde egzoz yapmazmiki acep,bi sorun derim,full el yapimi egzoz yapiyo,egzoz isinde epey meshur biridir.

Bende cbf 500 ümü satıp pcx aldım.. vites varken fark edilmek için aragaz veriyordum yetiyordu ama pcx te öyle bir şansta yok.. ben tiger veya özel yapım düşünüyordum ama çakma akrapovic sesi güzelmiş.. takarsanız yazmayı unutmayın ;)

Bende cbf 500 ümü satıp pcx aldım.. vites varken fark edilmek için aragaz veriyordum yetiyordu ama pcx te öyle bir şansta yok.. ben tiger veya özel yapım düşünüyordum ama çakma akrapovic sesi güzelmiş.. takarsanız yazmayı unutmayın ;)

Hayırlı olsun öncelikle bu egzoz garanti dışı bırakmaz mı?

Replikanın orjinal ile aynı sesi ve performansı vereceğini düşünmüyorum, yoksa biri öbürünün 10 katı fiyat olmazdı.

Tek başına egzoz ne performans veriyor? Hadi onu da geçtim yüklü makinada egzozşar arası kaç hp fark oluyor? Egzoz altı üstü uzay teknolojisi değil :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------

Bende var bunlardan durduğu yerde güzel ama giderken çok şıkırtı yapıyor.

Şıkortı perçinlerden geliyor. Söktürüp, kaliteli çelik Perçin attırırsanız ses gider. Perçinin tanesi 10 kuruş

Ses için replika egsoz alırsan, motora yazık edersin. Sebebini şu yazımdan okuyabilirsin:

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/153188-egsozun-motorlu-araclardaki-yakit-tuketimindeki-onemi.html

Çoğu motor için özel olarak egzoz tasarlanmıyor. Tasarlanan, headerslar ve headersların genişliği. Yani replika ve markalı egzozlar arasında 100 beygirlik ve modifiye edilmiş motorlarlar düşünülürse 1 -2 beygirlik fark ya vardır, ya yoktur. Performans arttıkça motor ömrü nün düştüğünü düşünürsek en iyi performansı veren egzoz motoru en çok aşındırmaz mı?
Ben hava karışımı, hava filtresi ile birlikte egzoz taktım, bu sisyemden egzozu çıkartınca performansın düştüğünü net bir şekilde anlayabiliyorum ve egzozlar da süper egzotik egzozlardan değil. Mikro seviyede söyledikeriniz performans kaybı dışında doğrudur. Fakat yakıt düzenlrmesi Olmaksızın takılan egzozlarda bu durum yine mikro boyutlarda daha fazla olur. Nedeni de göreceli olarak fakir karışımda çalışacak olan motorun daha fazla ısı üretmesi, sürtünmenin artması.
Özetle egzoz takarsanız motoru elinize alırsınız söylemi tamamen doğru değildir. yıllarla ifade edilen bir süreçte belki biraz daha erken Piston ve sekman değişimi isteyebilir. Ama biraz, iki günde değil

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar