Rengin fark edilme faktörü ne kadar?

Merhaba arkadaşlar bu soru kafama çok takıldı yardımcı olursanız çok sevinirim.Almayı planladığım modelin Yamaha mavi ve mat siyah renkleri var ikiside hoşuma gidiyor.Malum trafikte yok gibiyiz bu yüzden kıyafetlerdeki yansıtıcı parçalar özellikle akşam fark edilmek açısından önem kazanıyor. Mat siyah rengi ekipman uyumu açısından daha şık olur diye düşünüyorum lakin hem gündüz hem gece makina sanki gölge gibi kavrayamadım tam. Bu konuda beni aydınlatırsanız mutlu olurum.Zira gördüğünüz gibi geceleri uyuyamaz oldum (sıcaktan😋)

Bu kadar kafaya takılacak bir durum yok, hangisi hoşuna gidiyorsa onu al.
O makinelerin üzerine ışıkları, ceketlerin üzerine reflektif çizgileri boşuna koymuyorlar.

Doğrudur şu an renk seçenekleri olmadığından kafama takıldı lakin trafikte dışardan bakıldığında tam siyah motorsikletler zor algılanıyor gibi ışığı emiyor herhalde.Bide anlamadığım abs falan koyuyorlar malum kendini göstermek önemli acaba bu granajda bulunan gereksiz boş desenler yerine ışığı emen gece parlıyan hatlı desenler olsa çok mu çirkin olur? Ya da bu tarz çalışmalar varmı?

Yine burada okumustum sanirim. Belki sana yol gosterir. Beyaz kask siyah kaska gore %28 daha fazla gorunurluge sahipmis. Belki motosiklet icin de gecerlidir.

0zZvM9.jpg

Bu resim az biraz fikir verir. Ben temizlemesi zor olduğundan ve iğrenç durduğundan kirlenince beyaz yerine siyah kullanıyorum.

Farkedilmiyon hiçbir şekilde koca led far yanıyor geçen akşam kadın üstüme kırdı arabayı 100 le giderken aynaya bakmadan şerit değiştiriyor tır kullanmak lazım farkedilmek için

Etrafta ampul takıp gezmedikçe bu millet görmez bizi.

Ancak özellikle siyah renk motosiklet camiasının vazgeçilmezi, kıymetlisi.

Ne kadar parlak renk kullanır, sarı ve turuncuya ne kadar yaklaşırsanız görünürlüğünüz o kadar artar. Bu sizi ille görecekler demek değil tabi.

İstisnai olanlar hariç (Goldwing gib) motosikletlerde renki parçalar zaten çok fazla değil.
Çoğu motosiklette önden baktığında motorun rengi pek önem arzetmiyor, renkli parça çok az ve farlar renkleri gölgeliyor.
Aynı şey arkadan bakınca da geçerli.

Yani rengi görünür yapan açı biraz yanlarda kalıyor o da ne kadar etki ederse artık.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yine burada okumustum sanirim. Belki sana yol gosterir. Beyaz kask siyah kaska gore %28 daha fazla gorunurluge sahipmis. Belki motosiklet icin de gecerlidir.

Tam da bu sebepten kaskımı beyaz almıştım. Üstelik aynı kaskın düz beyazı (ve düz siyahı) ile diğer renkli desenli versiyonları arasında da anlamlı fiyat farkı oluyor. (Nolan için 300-350₺ falan...) Nedense düz fosforlu sarı olanları diğer renklilerle bir tutuyorlar.

Yazlık montum da beyaz (siyah yerleri de var ama daha az), yazın siyah giymek adamı gerekenden fazla ısıtabilir malum. Kışlığım siyah. Her ikisinin de üzerinde parlak bantlar vs var. Yine de ekstradan fosforlu sarı ve parlak bantlı yelekler giymekte fayda var...

Motorun rengi fark etmez hangisini beğeniyorsan.Kaskın rengi daha önemli.Bence de beyaz en iyisi.Yeşil-turuncu hi-vis olanlar absürd duruyor
Ama sen en iyisi görünmez gibi hareket et :queen:

Motosikleti
Honda CBF 250
Reflektif yelek, çakar stop, ben bisikletlerdeki güvenlik çizgisi çizen lazerleri bile takmayı düşünüyorrum.. genelde gece sürüyorum çünkü...

Reflektif yelek tavsiye ederim. Gece ve gündüz farkedilmeyi ciddi oranda arttırır.
1447673341_1.jpeg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar