rektefiye

arkadaşlar motorumu rektefe ettık motoru 40 dan fazla gecmıorum sızce kac gun boyle gıdeyım yada onceden rektefeyeye gırıp ıı performans alan var mı yanı kacla gıtmem lazım..

speedfıght2 motorum

Son düzenleme:
ilk 1000km zorlama ama rektefiye kulağıma biraz garip geldi.Tam hatırlayamadım doğrusunu ama sanki rektefeydi o..

motoru kompresör e fazla bırakma yeter.hep yavaş gitmek ile de olmaz:p

motoru çok sıkı yapmış olabilir tamirci peki silindire honlama yaptımı bilgin varmı

honlama yapmadı... yav 40 la gıtmekten gıttın daha motoru bugun cıkardım bı gezdım ama 40 olmuo ya

ilk 1000km zorlama ama rektefiye kulağıma biraz garip geldi.Tam hatırlayamadım doğrusunu ama sanki rektefeydi o..

:mrgreen:

adszld1.png

Olum bak halk arasında rektefe olarak bilinir diyor :p Benim suçum ne :p

bende buna rektefiye dıom sorun yok :)))

isime deıl ıcraata bakalım ısım o kadar onemlımı arkadaslar lutfen..

Son düzenleme:
Olum bak halk arasında rektefe olarak bilinir diyor :p Benim suçum ne :p

ben google amcaya inanırım gerisi yalan :cat::p

neyse arkadaşımız sorununa çözüm bulsun :p zorlama motoru kardeşim, ama o kadarda 40 la gitmek motosikleti sağır yapmaz mı :silent: tamircin ne diyor bu işe ?

Doğrusu REKTİFİYE dir. İngilizce rectify (düzeltmek) dan geliyor.

motorcu dedıkı 40 la gıt 2 gun sonra 55 60 yap yap oglen bınme aksam saatlerınde bın dıor 2 haftaya kurum yapar cok saglam olur dıo

Doğrusu REKTİFİYE dir. İngilizce rectify (düzeltmek) dan geliyor.

abi sende ortaya değişik birşey attın ama sanırım en doğrusu sennin söylediğin :mrgreen:

Rektifiye nedir?

Motor parçalarında ki aşınmalar sebebi ile motor rektifiye olur, her motorun belirli bir ömrü vardır yapılan kilometreler, oluşan aşınmalar motorların yenilenme işlemine ihtiyaç duymasını sağlamaktadır. Rektifiye esnasında aracın motoru tamamen parçalara ayrılarak bir dizi işlemlerden geçirilir ve yeniden toplanır, bu yüzden yapılan rektifiye işleminin kusursuz olması gerekmektedir.

39916654.gif

motorcu dedıkı 40 la gıt 2 gun sonra 55 60 yap yap oglen bınme aksam saatlerınde bın dıor 2 haftaya kurum yapar cok saglam olur dıo

öğlen binme demesinin sebebi sıcak saatler olduğu için, sıcakta zorlama demek istemiş olmalı, dediği gibi 2 3 gun sonra 50 60 lı hızlara cıkarsın 1 hafta sonrada normal seyrine devam edersin ama 2 3 gun durmasın motosiklet en az 100 km yapmıs olman gerek sıfır motor nede olsa 1000 km gelınce toparlar kendını sanırsam.

Son düzenleme:
ilk 500km de iki kişi binme sürekli aynı hızlarda kullanma 50 km sürati geçme arada 70 e kadar bas kısa süreli ilk 500 den sonra iki kişi binebilirsin şişirebilirsin ancak kısa süreli sürekli yüksek hızlarda kullanma 1000 km den sonra yine motorun sınırlarını zorlamıyacak şekilde devam etmelisin biraz bakım kitabındaki yazanlara uyarsan hiçbir sorun olmaz bende motoru rektefiye ettirdim ilk motorum 100 ü geçmiyordu motorumu yazdığım gibi açtım memnunum merak etme motor sağırlaşmaz benimkisi sınırlarının üzerinde gidiyor şimdi düzde 108 rampa aşşarı 117 yi gördüm ve hava filtresinin değişmesi gerekiyor belki değiştirsem dahada gidecek özellikle ilk 500 de basmamanı öneririm motorun ençok aşınma yaptığı dönemdir ve yağını ilk 300 km de değiştir

hmm anladım 1 haftaya ınsallah duzelır pekı bırssey sorcam ben sımdı 90 kkm/h falan hız yapsam ne olur yapmam asla ama ne olur yani

ne olacak motor daha açılmadan 90 yaparsan motor şişer şişmese bile içindeki parçaları aşındırır

Valla bıraz sabır ıstıyor ama kurallara uyarsan motorun omrunu uzatırsın ben ilk 500 km 40 km 500-1000 arası 55 km gecmedım hep aynı hızlarda kullanmadım arası sıra 70-75 e de cıktım
15-20 sn lık perıyotlarla..SImdı cok ıyı motor bı sorun yok..

:mrgreen: :mrgreen:

rektefiyeon5.jpg

rektifiyeep8.jpg

Turkce'de ne 'rektefe', ne 'rektefeye', ne de 'rektifiye' diye bir kelime yok. Eksi sozluk vb. sitelerde yazilanlar cogunlukla yalan yanlis, komiklik olsun diye yazilan seylerdir. :cat:

Motorun islah edilmesi veya motorun duzeltilmesi demek sanirim daha dogru olacak. Kulaga da daha guzel geliyor :cat:

Peki, Türk dil kurumu "motor rektifiyesi" için hangi kelimeyi veya tamlamayı uygun görmüş?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar