Rekorlar kıran babanın motosiklet tutkunu kızı

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
0,,216766,00.jpg
Anamur-Girne arasını su altından yüzerek geçen, geçtiğimiz aylarda su altında en uzun süre kalma dünya rekorunu kıran Namık Ekin’in kızı Name, usta bir motosikletçi. İki çocuk annesi Name Ekin, Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası’nın C klasmanında erkek rakiplerini geride bırakarak 2’nci oldu.

Motosiklet yarışçıları arasındaki lakabı ‘Dedicated’ (kendini adamış) olan Name Ekin, bir kız, bir erkek iki çocuk annesi.

Türkiye’nin ilk kadın motosiklet yarışçısı olduğunu söyleyen Ekin, Anamur-Girne arasını, geçen yıl su altından yüzerek geçerek ve geçtiğimiz aylarda da omurilik felçlileri yararına su altında en uzun süre kalma dünya rekorunu kıran Namık Ekin’in kızı.

MOTORLA İTALYA TURU

Çocukluğundan bugüne kadar tekvando, Kung Fu, step, aerobic, body, judo, karate, cimnastik, Thai boks, aikido, roller blade, yüzme, su altı sporlarının tamamı, Latin dansı ve modern dans gibi spor ve sosyal etkinlikleri başarıyla uygulayan 28 yaşındaki Name Ekin, artık motosiklet yarışçısı.

İzmir Otomobil Kulübü tarafından 25 Eylül’de Pınarbaşı Pisti’nde düzenlenen Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası’nda 42 pilot sekiz kategoride yarıştı. Yarışın tek kadın pilotu Ekin, klasmanında 2’nci oldu.

Motor sesini duyduğunda çok heyecanlandığını söyleyen genç kadın, ‘Motora ilk kez 15 yıl önce bindim. İlk denemelerimde arkadaşlarımın motoruyla 100 metre gidip düştüğüm çok oldu. Sürat tutkum, motor sevgim sonunda beni yarışçı yaptı’ diye tutkusunu anlatıyor.

Çocukları, 8 yaşındaki Nida ve 9 yaşındaki Kerim’le zaman geçirmek kadar, motorun üzerinde olmaktan da keyif alan Name Ekin, satın aldığı ilk motosikleti BMW’yle İtalya’ya kadar gitmiş. Daha sonra da Türkiye’nin güney şeridini turlamış.

Hedefini, A klasmanına kadar çıkmak olarak belirleyen Name Ekin’in babası ‘Rekorların Efendisi’ Namık Ekin ise kızıyla gurur duyuyor. Namık Ekin, ‘Aslında biz her yarış günü korkuyoruz. Ama bu iş gönül işi. Ona saygı duyuyorum’ diyor.

Nerede gaz açılır ustalardan öğrendim

Tolga Hadimoğlu’nun kurduğu Team X yarış takımına, motor kulanma tekniği ve gözü karalığı sayesinde seçildiğini gururla söyleyen Name Ekin, kendisini ikinciliğe götüren süreci, ‘Günlerce İzmit pistinde ustalardan kurs aldım. Nerede fren yapılır, nerede gaz açılır öğrendim. Viraj çizgilerini yorumlama, motor üzerinde oturma tekniği hepsini yeniledim ve bu yarışa katıldım’ diye anlatıyor.

Kaskımı indirmem şart

Motor üzerinde kendisini tam bir kız gibi hissettiğini söyleyen Name Ekin, ‘Ancak kaskımın vizörünü indirince, kendimi yarışçı gibi hissediyorum. O an cinsiyet de dahil tüm unsurlar ortadan kalkıyor’ diyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
vay beeeee bu türkmü abi ::eek:hmy::

boy

Global Motor'un Hyosung testinde de kendisi vardı.

dsc06503small5jnnameekin9oz.jpg

dsc064605rd5qu.jpg

Moderatör (forrap)
Bu tutkuya kendisini adadığı için tebrikler,umarım çok daha güzel başarılara imza atar...:cat:

1. resimde ufak boylu olduğu için depoya yapışmış nerdeyse deponun üstünde kullanıcak motoru

çok güzel tabiki gurur duyuyoruz ablamızla inşallah amaçlarına ulaşır ve istediği yerde olur başarılar dilerim:cat:

Bu çooook eski bir haber yaw... Yeni değil ki... :wiinkk: Yoksa bir kez daha mı ikinci oldu? Geçen sefer de ikinci olmuştu, sanırım bu o eski yarışın haberi.

Birlikte motosikletle dünya turuna çıkacağım böyle bir eşim olsaydı keşke.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Namık abimiz emekli askerdir (astsubay), kendisine de kızına da bravo..

tebrik ederim kendisini:cat:
zaten geçmişine de bakınca çok başarılı bi insan bu işide başarıcagına inanıyorum ....

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Namık ağabey'le gurur duyardık,anlaşılan kızıyla da gururlanacağız.Böyle bir evlat yetiştirdiği için Namık ağabey'e,başarılarından dolayı da kızına''tebrikler''diyorum.:cat:

basarılarının devamını dılerım bızım ıcın bır guru kaynagı babasının yolunda kız helal olsun vallahı...

Tebrikler Helal olsun ne diyeyim saygı duydum başarılarının devamı dilerim elimizden geldiği kadarda yardımcı olmayı isterim Saygılar!

pazar günü izmitteki yarıslardada vardı 2tane bayan yarıscı bitanesi yarısın son turunda takla attı sevindirici olan tarafıda hiçbiryerine bişey olmamasıydı öteki ise sonuncu olarak yarısı bitirdi ama yinede hepsine helal olsun yani

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
vay bee, çok şeker, çok tatlı ve çook kafa bir insan.
çok sevdim ben name ekin i.
başarıları daim olur inşallah...
süper sevimli yaaaaaaaa...:rendeer: :rendeer: :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar