Regal Raptor 250V ve 250S Yardım

Merhabalar

3 Yıldır Superlight 125 kullanıyorum. Motor yükselteceğim. Bu iki motordan birini alacağım. Arada kaldım ve karar veremiyorum.

250V olan V motor çift silindir, 17HP , 15Tork , Hava Soğutmalı , Ön arka Disk

250S olan Sıralı çift silindir, 25HP , 14.7Tork , Sıvı Soğutma , Ön çift Disk

Arada fiyat oynuyor. Sıvı soğutma almak akıllıca, normalde chopperda V almak mantıklıdır ama torkları arası çok fark yok hatta 250S daha beygirli. Hangisini Almalıyım ?

Motosikleti
Superlight 125
Nabtınız hocam hangisini tercih ettiniz?

Motosikleti
D400
ulan "honda böyle şöyle" "vstrom helelelelelgööeöeö" , "köfte yiyahhahhaha" konularına milyon mesaj geliyor adam motorla ilgili soru sormuş cevap verilmemiş üzüldüm.

Regal raptor alınmaz; görünüşüne kanmayın. o motorla g.tü yiyip uzun yola çıkan insan sayısı neredeyse hiç yok.

V motor ucuz yollu bir alet arıyorsanız Nevada

V 'den vazgeçerseniz bütçe biraz artarsa meteor 350

Biraz güçlü olsun ama parça beklemem gerekirse nope derseniz benda rock

Motosikleti
Superlight 125
ulan "honda böyle şöyle" "vstrom helelelelelgööeöeö" , "köfte yiyahhahhaha" konularına milyon mesaj geliyor adam motorla ilgili soru sormuş cevap verilmemiş üzüldüm.

Regal raptor alınmaz; görünüşüne kanmayın. o motorla g.tü yiyip uzun yola çıkan insan sayısı neredeyse hiç yok.

Meteor 350 düşünüyorum ama fiyatları hiçbir yerde yazmıyor. Benda Rock 250 daha spor cruiser. Önerebileceğiniz Klasik Cruiser var mı hocam? Lifanv16, Meteor 350, Superlight 125 gibi

Motosikleti
D400
Meteor 350 düşünüyorum ama fiyatları hiçbir yerde yazmıyor. Benda Rock 250 daha spor cruiser. Önerebileceğiniz Klasik Cruiser var mı hocam? Lifanv16, Meteor 350, Superlight 125 gibi

meteorları 10 bin km civarı 2024 model 200k'ya bulursunuz hocam. sıfırı şu an ne kadar bilmiyorum. ama alet 350 cc olsa da 20 beygir bunu unutmayın.

benda 250 cc ama 30 beygir performansı oldukça iyi. ama servis olayı sıkıntı.

2 önerimde de motorda piyasa yok uzun süre elinizde kalabilir (düşük segment tüm cruiserlar böyle, hızlı piyasası olan yok)

Ne yazık ki altenatif bir önerim yok, yeni tarihli bir alet alacak olsam bütçem az ise nevada bir tık yükseltebilsem meteor alırdım.

zaten şu borçları kapatayım sm650 ile xv950 arasında çılgın bir git-gel modunda olacagım :D

Motosikleti
Superlight 125
Meteor 350, CLC450 ve Benda arasındayım hocam ben de ama CLC ve Benda tipini pek beğenmiyorum. Bekleyip göreceğiz bakalım CLC450 alıp custom ile biraz bagger yapmaya çalışırım. Yurtdışındaki forumlarda şöyle bir örnek gördüm hoşuma gitmedi değil :) https://hizliresim.com/27a5xix

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Clc çok tatlı duruyor. Sr ve Nk'daki yağ soğutucusu problemi de Clc'de yokmuş. Aslında keşke imkan yaratabilseniz de Super Meteor 650 alabilseniz.

Motosikleti
Superlight 125
Clc çok tatlı duruyor. Sr ve Nk'daki yağ soğutucusu problemi de Clc'de yokmuş. Aslında keşke imkan yaratabilseniz de Super Meteor 650 alabilseniz.
Meteor 350, CLC ya da Benda'ya vereceğim parayı nakit verip kalanı takside böldürüp Super Meteor 650 almak da var kafamda hocam ama bana fazla mı gelir diye düşünüyorum. Superlight 125 bile tatmin ediyor diyebilirim bir kaç iki ufak kusuru dışında. Lütfen açtığım şu başlığa bi göz atın. https://www.motosiklet.net/forum/ko...lar-canakkale-ve-cevresi.224913/#post-4907581

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Meteor 350, CLC ya da Benda'ya vereceğim parayı nakit verip kalanı takside böldürüp Super Meteor 650 almak da var kafamda hocam ama bana fazla mı gelir diye düşünüyorum. Superlight 125 bile tatmin ediyor diyebilirim bir kaç iki ufak kusuru dışında. Lütfen açtığım şu başlığa bi göz atın. https://www.motosiklet.net/forum/ko...lar-canakkale-ve-cevresi.224913/#post-4907581
Benim yıllardır uyguladığım bir prensibim var, mecbur kalmadıkça benimkinden iyi motorlara sahip arkadaşlarımın motorlarını sürmüyorum. Doğruya doğru %90'nın motoru benimkinden iyi :) Bunu yapmamın sebebi de daha iyiyi görüp kendi motorumdan soğumamam.

Tatmin konusuna gelince, 10 sene önce Rks Titanic 150-S almıştım, o motorla İstanbul'dan kalkıp Bodrum'a gittim döndüm, defalarca Çanakkale ve Bursa'ya gittim. Harika motordu benim için ve yeterliydi. Bir gün Dominar 400'ü test ettim, bayıldım. O hafta Rks'yi sattım, Dominar almadım ama 250 cc bir makine aldım. O 250 cc ile İstanbul'dan kalkıp defalarca Ankara ve İzmir'e gittim, 1,5 senede 49000 km yapmışım. Bir gün Mt 07 denedim ve anında motorumdan soğuyup daha yüksek hacim bakmaya başladım. Er6F aldım ki eski üyeler benim o motorumu çok iyi hatırlar. Bu işler böyle :) Maddi anlamda fazlalık, işletme maliyeti anlamında fazlalık konularını bilemem ama sürüşe dair endişeniz varsa bir hafta sonunda alacağınız kapalı alan hakimiyet eğitimiyle adaptasyon süreciniz kısalacaktır.

Motosikleti
Superlight 125
Benim yıllardır uyguladığım bir prensibim var, mecbur kalmadıkça benimkinden iyi motorlara sahip arkadaşlarımın motorlarını sürmüyorum. Doğruya doğru %90'nın motoru benimkinden iyi :) Bunu yapmamın sebebi de daha iyiyi görüp kendi motorumdan soğumamam.

Tatmin konusuna gelince, 10 sene önce Rks Titanic 150-S almıştım, o motorla İstanbul'dan kalkıp Bodrum'a gittim döndüm, defalarca Çanakkale ve Bursa'ya gittim. Harika motordu benim için ve yeterliydi. Bir gün Dominar 400'ü test ettim, bayıldım. O hafta Rks'yi sattım, Dominar almadım ama 250 cc bir makine aldım. O 250 cc ile İstanbul'dan kalkıp defalarca Ankara ve İzmir'e gittim, 1,5 senede 49000 km yapmışım. Bir gün Mt 07 denedim ve anında motorumdan soğuyup daha yüksek hacim bakmaya başladım. Er6F aldım ki eski üyeler benim o motorumu çok iyi hatırlar. Bu işler böyle :) Maddi anlamda fazlalık, işletme maliyeti anlamında fazlalık konularını bilemem ama sürüşe dair endişeniz varsa bir hafta sonunda alacağınız kapalı alan hakimiyet eğitimiyle adaptasyon süreciniz kısalacaktır.
Ahahaha mükemmel hikaye hocam :) Aklımda tutacağım sağolun.

Motosikleti
D400
Royal Enfield için önersemde iyice bi araştırın.
yeni modelleri gelmiyor hatta cogu modelin 2025 i bile gelmemiş 2026 den ses yok dediler.
yedek parça geliyormuş ama uzun sürüyormuş.
bir de servis ücretleri pahalı idi.

bunları araştırıp almak lazım.

Motosikleti
Superlight 125
Royal Enfield için önersemde iyice bi araştırın.
yeni modelleri gelmiyor hatta cogu modelin 2025 i bile gelmemiş 2026 den ses yok dediler.
yedek parça geliyormuş ama uzun sürüyormuş.
bir de servis ücretleri pahalı idi.

bunları araştırıp almak lazım.
Sağolun hocam. Fuarda tanıtılan lifan v16'yı gördünüz mü?

Motosikleti
D400
Sağolun hocam. Fuarda tanıtılan lifan v16'yı gördünüz mü?

Lifan ın 2006 modelleri de güzeldi açıkçası fakat güzel de olsa yedek parca - servis vs. devamı gelmeyecek modellerden birisi olabilir.

kai-zen 250 diye bir motor var mesela , şu an fiyatları aşırı düşük durumda. arkadaşımda var memnun baya fakat detayını bılmıyorum nasıldır.

Motosikleti
Cruiser
Merhaba, diğer motorlarda durum değişebilir fakat mevzu cruiser türüne gelince sorun olmaz.

Bana kalırsa imkanın varsa büyük olanı al. Zaten ufak tefek denemeler hariç 110-120 nin üzerine çıkmazsın çok ta hoplayıp zıplamazsın, daha konforlu daha kuvvetli, daha güvende hissettiren bir makinaya geçiş yapmış olursun.

Alışman gereken, motorun hızlanması, durması, ağırlığı, ağırlık merkezi ki bunlara adapte olman 1 gün bile sürmez ama tamamen bütünleşmen duruma göre değişir 2-3 ayını alabilir. İlk fırsat bulduğunda düşük hızlarda manevra çalış bir sorunun kalmaz.
Ya da imkan dahilinde eğitim alabiliyorsan al.

Bütçen varsa ve günün sonunda büyük olan motoru almak istiyorsan, araya başka bir motor sokmanın bir anlamı yok, herşeyi geç masraf ve zaman kaybı, noteri, sigortası, vergisi, bakımı, lastiği bir ton para harcayıp sonra hepsine sıfırdan başlamak bana mantıksız geliyor.

50 cc den 1000 cc racing e geçiş gibi birşey değil o yüzden endişelenme.
Ne alacak olursan ol ama bindiğin motorla mutlu ol. 🤟🏻

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Şimdi üzerime alındım. :rolleyes:

Ama ne yapayım, bilmediğim yerden sormuş. Bilmiyorum diye mi yazsaydım.
Zaten chopper motorların ülkemizde çok çeşidi ve fazla kullanıcısı yok. Chopper konusunda cahilim, chopper deyince orası burası kesilip değiştirilmiş harley anlıyorum.

Vstrom sorsaydı, köfteci rotası sorsaydı cevap verirdi bak, bana bunlarla gel. :)

Motosikleti
D400

Zaten chopper motorların ülkemizde çok çeşidi ve fazla kullanıcısı yok. Chopper konusunda cahilim, chopper deyince orası burası kesilip değiştirilmiş harley anlıyorum.

Vstrom sorsaydı, köfteci rotası sorsaydı cevap verirdi bak, bana bunlarla gel. :)

forumun %90'ı üstüne alınıyor abi zaten ben dahil :D

Motosikleti
Cruiser
Nadiren doğru anlayanlardanmışsın işte ☺️

Chopper = kullanıcısına özel kişiselleştirilmiş, kesilmiş, biçilmiş, custom yapılmış, bir eşi daha olmayan.
Cruiser = Benzer görseldeki seri üretim motorlar.

Örnek gerekirse, dragstar, shadow, marauder, intruder vs cruiser, easy rider daki kaptan Amerika'nın motoru chopper mesela.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar