Reflektörlü yelek muhabbeti

Motosikleti
FAZER 8
Merhaba arkadaşlar;

Reflektörlü yelek giymeyenlere yeniden ceza kesmeye başlamışlar. Halihazırda kullanmakta olduğumuz motosiklet ceketlerinde zaten reflektör bulunuyor (Sırtında)

Sırt çantası taktığımdan dolayı gözükmüyor ama sırt çantasız dolaşamam. Yine de ceza kesecekler mi ? Reflektör taşıyoruz sonuçta.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Otuz yıllık devlet tecrübem diyor ki:
Bu yelek işinde amaç, motorcuyu düşünmek olmadığı için cezayı her türlü yapıştırırlar. Vatandaşın % 10'u uygulamaya itiraz eder, % 50'si cezayı öder, % 40'ı iplemez. Hökümat da seçime az bir zaman kala ödenmeyen cezaları af eder. % 40'ın 20'sinin oyunu cukkalar.

Sonuç: %40 veya 40/2'nin içinde değilseniz yeleksiz gezmeyin.

gece yelek zorunluluğu gelmedi miydi zaten?

yönetmeliğe aykırı davranırsan doğal olarak ceza yersin.

Motosikleti
1250 trofi
yelek isi nerden cikti, kiyafetinde reflektif malzeme varsa yeterli diyor

5) “Durum ve Nitelikleri” kısmında yer alan “Sürücüler ve taşınması halinde yolcular için, gece seyahatlerinde görünürlüklerini sağlayacak şekilde giyinecekler veya giysilerine reflektif işaret takacaklardır.” ibaresi “Sürücüler ve taşınması halinde yolcular için, gece seyahatlerinde görünürlüklerini sağlayacak şekilde reflektif yelek vb. giyineceklerdir.” şeklinde,

değiştirilmiştir.

5) “Durum ve Nitelikleri” kısmında yer alan “Sürücüler ve taşınması halinde yolcular için, gece seyahatlerinde görünürlüklerini sağlayacak şekilde giyinecekler veya giysilerine reflektif işaret takacaklardır.” ibaresi “Sürücüler ve taşınması halinde yolcular için, gece seyahatlerinde görünürlüklerini sağlayacak şekilde reflektif yelek vb. giyineceklerdir.” şeklinde,

değiştirilmiştir.
yav yönetmelik maddesi ile yorumun çelişiyor. eskiden reflektif şerit/işaret yeterliydi, artık "reflektif yelek" diye özellikle belirtiyor.

4) “Teçhizat” kısmında yer alan; “Reflektif işaret” ibaresi “Reflektif kıyafet (yelek vb.)” şeklinde,
değiştirilmiştir.
serit değil yelek vb diyor

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Merhaba arkadaşlar;

Reflektörlü yelek giymeyenlere yeniden ceza kesmeye başlamışlar. Halihazırda kullanmakta olduğumuz motosiklet ceketlerinde zaten reflektör bulunuyor (Sırtında)

Sırt çantası taktığımdan dolayı gözükmüyor ama sırt çantasız dolaşamam. Yine de ceza kesecekler mi ? Reflektör taşıyoruz sonuçta.
Ben çantanın üstüne reflektif şerit yapıştırdım.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
o gün o polis ceza yazmak isterse yazar istersen yelek giy istersen giyme motorunda yangın tüpü yok diyip bile yazabilir isteyip istememesine bağlı düzgün kullansan bile akrobatik hareketler yapıyorsun der ceza yazar ehliyetinden olursun itiraz etsen de faydası yok bi kanıt göstermelerine gerek yok çünkü polisin dediği esastır sabah karısıyla kavga eder senin gününü de batırır karşındaki polisin yaşı 40dan düşükse %90 bunlar yaşanır

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben yaz-kış, gece-gündüz bizim derneğin yeleğiyle dolaşıyorum. Yeleğin bütün yazıları ve çizgileri reflektörlü. Herkesi çeviren polis yeleği görünce geç diyor. Normal çevirmeye bile almıyor.

Böyle bişey diyor ama polis amca ceza yazmak isterse yazar sende iptal başvurunda bulunursun.

Motosikleti
Honda Forza
Hocam gerekli gereksiz muhabbetine girmeden şunu söyleyeyim 'ceza yazabilir mi çantanın altında kalsa da var' diyorsunuz ya bu 'plaka takılı değil ama sele altında duruyor' demek gibi bişey. Görünmüyorsa yazar.

Motosikleti
1250 trofi
yelek ve benzeri demis, yani diyor ki uzerine polar giyip cikma, ya da tisort giyip yola cikma, uzerinde reflektif biseyler olsun.

motor montlarinda zaten reflektif bantlar, isaretler vb. oluyor, yani yonetmelik midir nedir oradaki gereksinimi karsiliyor.

Motosikleti
Cruiser

Merhaba, yeni konu açmak istemedim. Önümüzdeki günlerde görseldeki gibi reflektif bir şey almayı düşünüyorum. Açıkçası full versiyonuyla pokemon gibi gezmek istemiyorum. Gece mümkün mertebe yol yapmıyorum. Eşimle birlikte sık sık gündüzleri uzun yol yapıyoruz, nadiren karanlığa kaldığımız oluyor. Görseldeki ürünün bana cazip gelmesi hem her şeye uygulanabilir ve ayarlanabilir olmasından hem de yer kaplamamasından. Bu ya da benzer bir ürün kullanan var mı, memnun musunuz?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

Merhaba, yeni konu açmak istemedim. Önümüzdeki günlerde görseldeki gibi reflektif bir şey almayı düşünüyorum. Açıkçası full versiyonuyla pokemon gibi gezmek istemiyorum. Gece mümkün mertebe yol yapmıyorum. Eşimle birlikte sık sık gündüzleri uzun yol yapıyoruz, nadiren karanlığa kaldığımız oluyor. Görseldeki ürünün bana cazip gelmesi hem her şeye uygulanabilir ve ayarlanabilir olmasından hem de yer kaplamamasından. Bu ya da benzer bir ürün kullanan var mı, memnun musunuz?
ürün yanlış anlaşılmaya çok müsait :)

Motosikleti
Hero Dash 125

Bu reflektörlü çantalar terletir. Sırtında ve göğüsünde sürekli çanta taşıyor gibi olacaksın, önümüz yaz çekilmez olur. Çok da görünebilirlik açısından sağlıklı olacağını düşünmüyorum.

Yeleklerin kaliteli olanları motosikletli polis gibi görünmenizi sağlar. Motür biraz da polis motürünü anımsatıyorsa sizi aynadan polis sanarlar ve trafikte bazı yollar kolayca açılır. Ancak 1000-1500 tl bu yeleklere vermeye değer mi, bence değmez. Bunlarda montun üzerine giyildiğinde plastik malzemeden yapıldığı için terletecektir. Montun hava geçirgenliğini azaltacaktır.

Reflektörlü şerit şeklinde olan, benim ve @Memcoş48 'in de kullandığı ürünler hem uygun fiyatlı, hem de terleme konusunda diğer ürünlere göre daha kullanışlıdır. Motosiklette az yer kaplar. Bu ürünü satın almanızı tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar