Reenkarnasyon / inanır mısınız?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Reenkarnasyon,bir insanın öldükten sonra başka bir bedenle dünyaya tekrar gelme düşüncesini kapsar.

Oysa Kuran'da ölümün ve dirilişin bir kez olduğu bildirilmektedir. Her insan dünyada sadece tek bir hayat yaşar, bu hayatından sonra ölür ve ölümünden sonra tekrar diriltilerek, dünyada tüm yapıp ettiklerine göre sonsuza kadar cennette veya cehennemde kalmayı hak eder. Yani insanın bir dünya hayatı, bir de sonsuza kadar yaşayacağı ahiret hayatı vardır. İnsanların öldükten sonra dünya hayatına geri dönemeyecekleri Kuran'da çok açık olarak bildirilmektedir.

Bir çok insanın bu anlamda kafasının karışmasıın yanı sıra,bunu gereksiz bir düşünce görüp,kesinlikle inanmayanlarda cabası..

Ancak beni düşündürmüyor değil..(eğer inanıyorsam önceki yaşamtımda bir Mısır Firavunu olduğum kanısındayım..mısır beni kendisine ilginç bir bağlılıkla çeken bir ülke.Ama içimdeki diğer ses yok diyorsa ben buydum,hep buyum ve bu şekilde son bulacağım)..

Peki ya siz ne düşünüyorsunuz???Eğer inanıyorsanız,önceki yaşantınızda kimdiniz?

inanmam mı? ilk kez ibn-i sina olarak geldim. sonra leonardo da vinci oldum, en sona da albert einstein. bizim devlete habire yazıyorum kıymetimi bilin diye ama nafile. bir de akşamları gidip national geographic'te beni anlatan belgeseller izliyoruz, düştüğümüz hale bakın.

bir de kur'an'da reenkarnasyonu ne doğrulayan, ne yalanlayan ifade var diye duymuştum ama doğruluğu nedir, bilmiyorum.

charles bukowski idim ben inanmıyorsunuz dimi? içkiden öldüm ama hala daha içiyorum içiyorum içiyorum ....ve yine ölücem ehehehe

"Oysa Kuran'da ölümün ve dirilişin bir kez olduğu bildirilmektedir."

Bunun üstüne zaten tartışılmaz... İnsan 1 kere yaşar...

Kusura bakmayın da konu ile ilgilimi? bilmiyorumda belki çoğumuzun başına gelmiştir.Örneğin bir olay,bir sevinç,bir üzüntü gibi durumlarda yaa ben bunu daha önce görmüştüm yaşamış gibiyim çok iyi hatırlıyorum dediğimiz olmuştur.Gerçekten de bunları yaşamış gibi durumumuz var mı? yoksa bir rastlantımı?:silent:

deja vu diyorsun. yok, konuyla ilgisiz. ben deja vu'yu rüyada yaşıyorum. bazı rüyaları bazen ikinci üçüncü kez görüyorum. ulan ben bu rüyayı hatırlıyorum diyorum (rüyamda düşünebilme yeteneğim var da).

Senin dedigin Dejavu arkadasim. Beyin ile gozun saniyenin bilmemkac binde bir frekansini kaymasindan olusuyor. Goz goruyor once sonra beyin algiliyor o zaman iki kere yasamis gibi oluyosun o ani! :) Yani bedenin sana yaptigi bir oyun sadece! :queen:
Kur-an da dirilisin bir kere olacagina ve bu hayatin sadece GERCEK hayat icin sinav olduguna dair onlarca/yuzlerce sure var. Bir kere okuman yeterli bunu anlaman icin... :cat:

Herkese merhaba. Allah'a inananlar tarih boyunca böyle saçmalıklarla karşı karşıya gelmiştir. Nerden çıktığı belli olmayan, hiçbir bilimsel açıklaması olmayan bu ve bunun gibi görüşlerin asıl amacı Tek Allah'a inanan dinlere sekte vurmayı amaçlamaktır. Reankarnasyon diye bişey varsa (ki ben olduğunu kesinlikle red ediyorum) o zaman neden nufus artışı yaşanmaktadır. Tarih boyunca yaşayan canlılar bir daha hayata geliyorlarsa, o zaman yaşayan canlı sayısının her zaman aynı olması lazım. Birazcık zakaya sahip insanlar böyle saçmalıklara inanmaz. Böyle saçmalıkları dikkate almayın arkadaşlar. Cem yılmazın bir espirisi ile sonlandırmak istiyorum. " reankarnasyona inanalar geçmiş hayatlarında her zaman çar, kral, kraliçe oluyorlar. Ben geçmiş hayatımda O....puydum diyene hiç rastlamadım"

ben inanmam böyle şeylere ben eşşek geldim eşşşşşşşşşek gidicem bi daha da dünya ya dönmeye niyetim yok:queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
TYP-R' Alıntı:
Kusura bakmayın da konu ile ilgilimi? bilmiyorumda belki çoğumuzun başına gelmiştir.Örneğin bir olay,bir sevinç,bir üzüntü gibi durumlarda yaa ben bunu daha önce görmüştüm yaşamış gibiyim çok iyi hatırlıyorum dediğimiz olmuştur.Gerçekten de bunları yaşamış gibi durumumuz var mı? yoksa bir rastlantımı?:silent:

evet bunu bende yaşıyorum..:cat:

reenkarnasyon tek tanrılı dinlere sekte vurmak için kullanılıyor olabilir ama o amaçla çıkarılmamıştır. budizmde yeri vardır reenkarnasyonun.

ben gideceğimiz yerde yeterince yer olduğuna inanıyorum!reenkarnasyon bence sorgu sırasında sıkışırsam,cevap veremezsem son bi şans isterim canım nolcak ki diyenlerin ortaklaşa uydurduğu bişeydir!ama bu şekildeki şanslar sadece lisede matematikten kalanlara veriliyo:) bu verilen son şansta artık o kişiye okulda yer olmadığındandır!sorularda kolay olur bilirsiniz!ben ikinci bir sınav olacağına ihtimal vermiyorum!

bence reenkarnasyona inananlar bunu şans die tanımlamıyolar bu bedendeki enerjinin yani ruhun hiç bir yere gitmeyeceği dünyada kalacağı ve insan öldüğünde başka bi bedene geçeceğine inanıyolar sanırım bu da şu soruyu akla getiriyo acaba dünya üzerine gelmiş sınırlı sayıda mı ruh war da bedenden bedene geçiyo ya da en baştan yaratılmışız ordan oraya gidiyoz hem bi de önceki hayatını hatırlayamadıktan sonra hiç bi faydası yok insana da istersen dünyanın kralı ol bu yaşamında temizlikçisin misali :)
bu dejavu olayı da bilinçaltı ile ilgili sanırım bi yerde okumuştum insan bi durumu önceden yaşamış hissini bilinçaltı o durumu o kadar istiyoki onu beynin bilmemneresinin içinde olmuş gibi yaratıyo gerçekten olunca da aa ben bunu daha önce gördüm diyosun öle bişeyler sanırım hiç bu kadar uzun yazmamıştım bu foruma :)

Dinini koyu yaşayan biri değilim ama biliyorum, Kuran'da reenkarnasyon diye birşey yazılı değil, bahsedilmiyor. İnsanlar ölür ve sadece ahiret günü dirilir. Reenkarnasyon yoktur. Ama elektroşokla geri dönme var tabii :)

Tovbe tovbeeee..de get yawww..işin gücün yokmu..açılan topiğe bak :p :p
hayreti bişi yanii..tutki inanıyorum,noolcak.Bir sonraki turda berabermi takılalım diyeceksin:cherry: :cherry: şaka bir yana..

Sorularımızın ve merak ettiğimiz herşeyin cevabını verecekler...HEHEHEHE
BEKLE VE GÖR :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar