Adali84, bu forumun başka bir bölümünde daha önce de hyosung ile ramzey cross arasında tereddütde kaldığına ilişkin bir yazın vardı. Sana o zaman şu yazıyı yazmıştım. "bende ramzeyin 200 cclik cross modeli de var. Gerçi henüz çok az km yaptım ama motor gayet rahat. Vites geçişleri çok rahat ve çabuk. km göstergesi, motor devir göstergesi ve bir de dijital vites göstergesi var. Tipi de bence güzel. Yakıt katalogda 2.1 lt/100km olarak gösteriliyor. Görüntüsü Ramzeyin sitesindekinden daha güzel. Yıllardır motosiklet kullanmış bir arkadaşım da denedi ve hayran kaldı. O da alacak. Ramzey 200 cc cross'un benzeri (fiyatları belki daha ucuz) bir iki marka var ama ben daha önce de belirttiğim gibi Ramzeyin servis ağına bakarak bu markayı tercih ettim."
Şimdi salcano mu ramzey mi diyorsun. Bu foruma giren bir çok kişi de salcano'nun, ramzeyin, skygo'nun, zealsunun ve benzeri çin malı motosikletlerin (burada cross olanlardan bahsediyorum) aşağı yukarı aynı kalitede ve satan firmaya göre biraz farklılaştırılmış fiyatlarda olduğunu biliyor. (2,000--2,750 YTL arası) Bu nedenle bence o markanın servis ağı yedek parça durumu ve benzeri gibi satış sonrası hizmetleri gibi nedenler senin motor seçiminde öne çıkmalı. Fiyat konusu da tabiki önemli ama zaten bir çok bayi firmanın yayınladığı fiyatın altında (kendi karından fedakarlık etmek suretiyle) satmak eğiliminde. Dolayısıyla alacağın motora öncelikle içinin ısınması sonra da servis durumunun iyi olması bence çok önemli. Bu nedenle sonradan pişman olmayacağın bir karar verebilmek için öncelikle alacağın markanın "satış sonrası" hizmetleri araştırmalısın. Kazasız sürüşler dilerim.