- Konu Yazar
Merhaba sevgili abilerim ve kardeşlerim. Ben de bir motosiklet tutkunu olarak bu motoru yeni aldım ve kullanmaya başladım. Sorun şu: Motoru aldığım ilk gün bayağı gezdim. Deviri 5000 lere kadar çıkardım ve sürekli deviri değiştirerek kullandım. Ertesi gün öğlen vakti bineyim bir tur atayım dedim. Jikleyi sonuna kadar açtım. Motoru iyice ısıttıktan sonra jikleyi kapattım motor stop etti. Sonra marşa tekrar bastım çalışmıyor. Jikleyi açtım tekrar çalıştı ve patır patır sesler geliyordu. Zar zor yetkili servise götürdüm. Bir hava ayarı yaptı ve biraz düzeldi. Bir sorun olursa problem karbüratörü işaret eder dedi. 2 gün sonra tekrar aynı sorun tekrar götürdüm tamam karbüratörü söküp bakarım dedi. Akşamüstüne doğru motoru almaya gittim. Usta '' bunların karbüratör memelerindeki delikler az yaksın diye çok ince yapılıyor ondan yapabilir '' dedi. Ben de aldım motoru eve geldim. Şu anda motor 135 km ye geldi ve hala patır patır sesleri devam ediyor. Dün bujiyi söküp temizledim ve tekrar taktım. Bir ara kesildi ama sonra yine devam etti. Normal kullanımda söyleyecek söz yok motorun maşallahı var. Fakat gazını sabit tuttuğumda yine aynı sesler. Kafayı yemek üzereyim. Şu anda aklımda tek bir seçenek kaldı. Karbüratör memesindeki delikleri büyütecem ya da sizden gelecek önerileri bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.