kartepeli arkadaşım yeni motorunuzu (tiger) güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin. Benim amacım zaten herkesin Ramzey cruiser alması değil. Onu Ramzey firması düşünsün. Benim amacım, kullandığım motosiklet Ramzey QM250 (cruiser) olduğu için, burada bu motoru kullanan arkadaşlarla bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak. Sanırım bu konuda bu forumda oldukça çok şey yazdım. Yoksa derdimiz şu iyi bu kötü gibi bence gereksiz bir tartışmaya girmek değil. Ayrıca motor silindir hacmi 233.8 cc, çift silindir ve 20 beygir. Cruiser türü motorlar genellikle çift silindir olarak yapılıyor. Ayrıca chopper'lerde genellikle çift v silindir olarak yapılıp satışa sunuluyor. Ben bunun bir olumsuzluğunu görmedim.
Yaptığımız gezide (gezi yazıları bölümünde fotoların bir kısmını yayınladım) toplam 10 gün içerisinde 1500 km yol katettik. Bu yolun 600 km'sinde eşimle birlikte, yani iki kişiydik. Arkamızdaki yüklerle birlikte motorun üzerinde 200 kg yük vardı. Zaten ben 110 kg ağırlıktayım. Silifke-Anamur arası bilenler bilir, ülkemizin en virajlı ama manzarası da en güzel yollarından biridir. Ayrıca bu güzergahtan defalarca da araba ile gittiğim için, en fazla sürüş zevki aldığım yollardandır. Motorum, tam ölçtüğüm için biliyorum, 2. gezide 200 kg yükle bu yolda 94.000TL (9.4 kuruş) yaktı kilometreye. Ayrıca o rampa lardaki performansı bence bir harikaydı bu çapta bir motor için. Hiç bir sorunla karşılaşmadım, sadece her 300-400 km'de bir zincirleri yağladım o kadar. Bu yazıyı Ramzey kullananlar için yazıyorum. Ben motorumdan ve geziden oldukça keyif aldım. Uzun yola eşiyle-arkadaşıyla çıkacak arkadaşlar, gerekli ön bakımdan sonra korkmadan çıkın. Güle güle binin motorlarınıza. Keyifli ve kazasız sürüşler dilerim. Selamlar.
Not1: Yolda gördüğüm her motorlu gezginle de korna ile selamlaştım. Önemli olan motor kardeşliğidir. Marka model ne olursa olsun, her zaman birbirimize destek olmalıyız.
Not2: Bu gezide toplam 1500 km yolda, sanki otomobil ve diğer araç sürücülerinin motorlulara karşı daha duyarlı ve saygılı olduğunu hissettim ve gördüm. İnşallah bu artarak devam eder.