Hocam alınacaklar listesine ekledim castrol mineral 20-50 yağı

bir de merak ettiğim diğer nokta bu bizim motorlar uzun yolda nasıl?vibrasyob çok etkiliyor mu? kaç saat gidip dinlendirilmeli motor? bahar dönemi Antalyadan Kocaeliye motorla gelmeyi düşünüyorum.yolda bırakmasından korkuyorum

her şeyi tam bile olsa sanki yolda dağılacakmış gibi duruyor
Anıl arkadaşım, ben mineral demedim lütfen yanlış anlama. Benim herzaman önerdiğim, hangi marka olursa olsun, tam sentetik ve üzerinde 4t motosiklet yağı yazan derecesi 10-40 veya 15-50 yağlardır. Zaten 3000 km'de bir yapılan değişimde 1.6 litre yağ kullanılır (ben hep öyle yaptım).
Ortalama 80-90 km hızda sürdüğünde vibrasyon etkilemez, hatta titreşim yok denecek kadar azdır. Ancak bunun için, motor bloğunu şaseye bağlayan tüm vidaları; eksozu ve amortisörleri şaseye bağlayan tüm vida ve somunları sıkınız. Eksozu gövdeye (şaseye) bağlayan vidaları sıkmadan önce araya yanmaz bir kauçuk conta koyarsanız titreşimin azaldığını göreceksiniz.
Ben bu motorla ve eşimle birlikte 10 gün arayla 2 kez Adanadan Anamura gittim. Bazı fotoları önceki sayfalarda, tamamını ise gezi yazılarında yayınladım (sanırım 2007'de) Ayrıca tek başıma Adanadan Niğdeye gidip geldim. Bizim tüm gezilerimiz hafta sonunda, grup halinde ve eşli olarak yapıldığı için, bir pazar günü bile gidip geldiğim yol genellikle 250-300 km oluyordu. Hiç bir sorun yaşamadım. Hatta motorum yağ bile eksiltmedi. Ama bakımlarını hep düzenli olarak yaptırıp, sık sık vida ve somunları kontrol ettirdim.
Sizin katedeceğiniz yol, bakımı yapılmış bir Ramzey QM 250 için hiç sorun olmayacaktır, eminim. Aslında bu forumun önceki sayfalarını okursanız, çok faydalı olur. Aşağıda motorumuzun Anamur gezisi başındaki tam yüklü hali. Selamlar.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us