- Motosikleti
- '13 Inazuma
hocam Keihin marka
ooo iyiymiş. bizim kanunide çakması var çok kötü. bi tane edinmek lazım
hocam Keihin marka
ooo iyiymiş. bizim kanunide çakması var çok kötü. bi tane edinmek lazım
Açık hava filtresi + hava ayarından sonra yakıt inanılmaz düştü.550 km'lik gezide tırmanma olmadan düz şehirler arası yolda 90-100 km hızla 0.12 kuruş yaktı.Bu arada castrol tam sentetik racing yağı aldım.O yağdan sonra da vites atma hızları 10 km arttı.Bazen 4.vites giderken 5'e atmadan 80 le gidiyorum anlamıyorum.Eskiden uzun sürüş sonrası molada silindirin sıcaklığı bacağıma kadar gelirdi.Şimdi öyle bi durum da yok.
Castrol 10-50 racing biraz pahalı bir yağ. Litre fiyatı 20-25 Tl arası. Bmw bu yağı servis olarak kullanıyor ve 10.000 km'de bir değişiyor. Ancak Bmw motorları bu yağı sadece karterde (yani otomobil gibi) kullanıyor. Şanzıman yağı ayrı Bmw'de. Ramzey ve birçok motor ise şanzıman ve motor için yağı ortak kullanıyor. Dolayısıyla yağı daha sık değiştirmek gerekiyor. Eğer bu yağı Ramzeyde kullanırsanız, bence 5.000 Km'de bir değişmelisiniz. Bu durumda maliyet düşer. Çünkü normal olarak ramzeyde 3000'de bir değişen ve fiyatı daha ucuz olan yağ yerine 5.000'de bir değişen daha pahalı bir yağ toplamda daha ucuza gelecektir. Alternatif olarak 15-50 tam sentetik ve daha ucuz motosiklet yağları da var. Örneğin PO 15-50 racing. Herkes kendi kesesine göre bir seçim yapmalı, ama bence mutlaka tam sentetik motosiklet yağı kullanmalısınız. Son olarak benim castrol tecrübem yok. Po'yu aldım ama yağ değişme zamanı gelmediği için henüz kullanmadım. Muhtemelen yıl sonuna doğru değişirim yağı. Şu ana kadar, farklı marka yağları deneyen arkadaşlar sonucu bildirirlerse hepimiz faydalanırız.
...Burda gerçekten çok güzel bilgi paylaşımı oluyor...
Ucuz madeni yağlar değişimiyle beraber aşağı yukarı aynı paraya denk geliyor.Ben artık yağımı kendim değiştiriyorum.Bana dokunmuyor.Burda gerçekten çok güzel bilgi paylaşımı oluyor.Genelde hep yarı sentetik tavsiye edilir.Naci abi ısrarla tam sentetik dedi.Dediğini yaptık faydasını gördük.Bir de yine burda tavsiye edilen bişi var.Motoru yazın da olsa jikleyle çalıştırıp bir süre ısıtma olayı.Bunu yapınca motor inanılmaz rahat çalışıyor.Petrol ofisinin yağını ben de denemeyi düşündüm.Bi kaç yere baktım bulamadım.İnternetten castrol aldım.
hangi siteden aldın yağı? ben baktım netten ama şöyle bilindik sitelerde satılmıyıo gibi bu..
arkadaşlar 3gün önce motorumu alabildim sonunda. 1200 km'de. kafama takılan bi kaç şey var sizlerle paylaşmak istiyorum. 1.cisi motor jigle açık değilken çalışmıyo hatta seyir halindeyken jigleyi kapatırsam motor stop ediyor. 2. cisi vitesi boşa almak imkansız. kırmızı ışıkta sürekli debriyajda elim ve bu belli bi süre sonra yorucu oluyor. ve vites geçişleri çok sesli walla bütün tertibat aşşa iniyo zannediyorum.
BU aralar çok yoğun olduğum için servise daha götüremedim. umarım beni üzecek büyük sorunlar değildir bunlar. şimdiden teşekkür ediyorum.
arkadaşlar 3gün önce motorumu alabildim sonunda. 1200 km'de. kafama takılan bi kaç şey var sizlerle paylaşmak istiyorum. 1.cisi motor jigle açık değilken çalışmıyo hatta seyir halindeyken jigleyi kapatırsam motor stop ediyor. 2. cisi vitesi boşa almak imkansız. kırmızı ışıkta sürekli debriyajda elim ve bu belli bi süre sonra yorucu oluyor. ve vites geçişleri çok sesli walla bütün tertibat aşşa iniyo zannediyorum.
BU aralar çok yoğun olduğum için servise daha götüremedim. umarım beni üzecek büyük sorunlar değildir bunlar. şimdiden teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar motorda yaptığım küçük bir değişikliği paylaşmak istiyorum hava filtresi kutusunu yerinden sokmeden içine direk açık hava filtresi koyun 12 v bilgisayar fanlarından hemen filtrenin ağzına kapatıcak şekilde kenarlarında silikon çekin motorun çekişini görün ve çok tatlı ses geliyor. yanlız bu fanın kanatlarının filtre kutusuna deymemesine dikkat edin. Hepinize iyi modifiyeler.