Herkese ayrı ayrı selamlar ; Sevdama çin malı bir motorla start vermek istiyorum.Hangi markaya baksam forumlardada yazıldığı gibi + ve - leri var.Regal raptor class modeli almayı çok düşündüm.Baktım ki çin malı olduğu halde neredeyse japon malı motorlarla aynı fiyatlarda.Ramzay QM250 ile de yeni tanıştım.Forumlarda kimi motorunu yüceltiyor.Kimi sakın yanaşma diyor.Aklım allak bullak.Neredeyse QM250 için yazılan forumun tamamını okudum.Fiyat bakımındanda avantajlı.Ama halen bu motor iyimidir?Yarı yolda bırakırmı?Servis ve yedek parçada sıkıntı yaşarmıyım anlayamadım.O kadar sayfa okuyup neden bunalrı yazıyorum onuda bilmiyorum.QM250 si olan abiler sonuçta bir haktır.Sizlerden bu motorun son durumu , servisleri , yedek aprça temini ile ilgili ilk ve son kez bilgi rica ediyorum.Hani aklım karma karışık.Biriyle dertleşmeye ihtiyacım var dersem yeridir.Yardımının için şimdiden çok teşekkürler.
kgunan arkadaşım, ben bu motoru iki yıldan fazla bir süredir kullanıyorum. Şu an 11.000 km'ye yaklaşıyorum. Motorumu hemen hemen her zaman uzun yolda ve çoğunlukla da eşimle birlikte yaptığımız gezilerde kullandım. Rutin bakımlarda yağ ve buji değiştirmenin dışında hiç masrafım olmadı desem yeridir. Fabrikasyon bir hata yüzünden 2 yıl önce garantiden benzin deposunu ve geçen yıl yine garantiden zincir dişli grubunu değiştirdim. Bunun dışında bir kez de ön teker rulmanını (5 TL) değiştirdim. Çok şükür bu 11.000 km boyunca beni hiç mahcup etmedi. Parça ihtiyacım hiç olmadı desem yeridir. Ama bu ilerde de olmayacak anlamına gelmez. Firmanın şu an parça konusunda sıkıntısı varmı bilemiyorum. Ama sanırım firma kendini büyük ölçüde toparladı.
Tavsiye edermiyim? Evet. Benim çok şükür şikayetim yok. Ancak motorun görünüşü ve sizin fiyat/performans ve kullanım amaçlarınızı düşünerek, en önemlisi de bulunduğunuz yerde (hangi markayı alırsanız alın) servis ve iyi bir ustanın bulunup bulunmadığı konuları kararınızda etkili olmalı.
Bir çok motosikleti sadece resmine bakarak "çinliyse alma" diyen, ancak o motor hakkında hiç bilgisi olmayan insanlar olabilir. Bizde nedense "bilgisi olmadan fikri olan" çok insan var. Bu nedenle bu tür kişilerin "boş" laflarından çok, beğendiğiniz marka ile ilgili açılmış topiklerde verilen tecrübeli kişilerin bilgilerini referans alınız. Ben size 11.000 km'ye yakın kullandığım ve hala kullanmaya devam ettiğim motor hakkında tamamen "TECRÜBEME" dayalı bazı bilgiler vereceğim. Önce bazı teknik sonra da tecrübi bilgiler:
çift silindirli (233 cc), hava soğutmalı, 5 vitesli, ibreli benzin göstergesi (her zaman doğru gösteriyor), akü şarj, km saati (kesinlikle doğru gösteriyor- BMW 1200 RT, Suzuki DL 650, Honda Transalp ve son olarak ta GPS ile ölçtüm) ve devir saati bulunan, 20 beygir gücünde test edimiş son hızı 130 km olan (düz otoyol, rüzgarsız hava 110 kg'lik sürücü ile), yakıt tüketimi 30 km/litre (tek veya iki kişi, otoyol sürüşü) olan bir motosiklet Ramzey QM 250. Titreşim 90 km hızdan sonra çok hafif, 100-110 arası rahatsız etmeyecek düzeyde 115+ çok hafif mevcut. Otoyolda sürekli 90-110 km arasında gidilebilir. Eşimle birlikte toplam 200 kg yüklü olarak 2 kez Adana-Anamur seyahati, bir kez de yalnız Adana-Niğde seyahati yaptım. Bunların dışında Adana civarı günlük geziler gidiş geliş defalarca 200-350 km olarak yalnız veya eşimle birlikte gerçekleştirdim. Kısmetse bu yaz da sahilden Çanakkaleye kadar gidip gelmeyi düşünüyoruz.
Sanırım bu km ve yolculuklar motosikletim hakkında yeteri kadar tecrübe sahibi olduğumu gösteriyor. Tabiki karar senin. Ama hangi markaya bakarsan bak, mutlaka sadece o motosikleti uzun süre kullanmış art ve eksiklerini bilenlerin tecrübelerine kulak ver.
Not: Motosikletime sürücü için sırt yaslayacak sissy bar yaptırdım. Ama tembelliğimden resimlerini henüz çekip yayınlayamadım. İnşallah yakında burada göreceksiniz.
Herkese selamlar ve kazasız sürüşler dilerim.